Autor Wątek: Final Fantasy VII: Advent Children  (Przeczytany 9554 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zeratul

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 0
  • H3&KZ2 United&Win
Final Fantasy VII: Advent Children
« dnia: Września 08, 2005, 03:08:20 am »
Zbliża się wielkimi krokami premiera FFVII: AC, film, a może anime, które nie tylko przyciągnie przed ekrany kin i TV wielu... Jak wiadomo film, jest sequelem dla gry wydanej na PSX ( o czym pewnie wszyscy świetnie wiecie), no i opowiada historię, która dzieje się w dwa lata po wydarzeniach z FFVII, przyjdzie nam spotkać Clouda, Sepirotha (zmartwychstanie?) Aeris, Barreta i innych znanych i nieznanych ;)  Fabuła obraca się wokół tajemniczej przypadłości, na którą chorują szczególnie dzieci... Cloud oczywiście zabiera się za naprawienie zła, a co tak naprawde się będzie działo, to wiedzą tylko panowie z Square... Tak czy inaczej zbombardowali sieć, różnymi rodzaju trailerami i screenami przez co wiemy, że oprawa graficzna będzie po prostu bajeczna i na pewno będzie lepsza od tej, którą spotkaliśmy w FF Spirit Within. Prace są już zakończone a film na ekranach japońskich telewizorów zagości za niecałe 7 dni czyli 14 września, wtedy to pojawi się w sprzedaży na DVD. Niestety, tylko w Japoni. W USA premiera zapowiedziana jest na styczeń 2006 roku, a w Europie na 2006 rok.  Cóż wiadomo przecież, że w Japoni sprzeda się największa ilośc kopi i najwięcej ludzi pójdzie do kina,  nie mam wątpliwości, że film stanie się mega hitem.
Kto uważa, że to niedrogo jak na taki film, może dziś sobie złożyć preordera... Play ASIA Do tej ceny należy doliczyć jeszcze koszty przesyłki, oczywiście wersja NTSC, wyłącznie po japońsku. Cóż nie ma lekko...
Jeśli mam być szczery ja się skusiłem :) I czekam na dostawę do domu w napięciu odliczając dni do premiery i modląc się, żeby mi nie zrobili backordered....
Tutaj na oficjalnej stronie kilka tapet i trailerów FF AC
i .... zegar, który odlicza dni do czasu premiery...

Film będzie wydany również na PSP, ale chyba jedną z większych głupot jest oglądanie takiego filmu na ekranie wielkości dużej paczki zapałek :)

No i na koniec mała krypto-reklama, ostatnio razem z kolegami z grupy wydaliśmy krótkie promo... wersja polska do pobrania za pomocą BT...
ASG-ACROSS

Warto jeszcze wspomnieć, że do filmu będzie dodana OAVka w postaci już 100% anime o nazwie Last order, jednak za pełną wersję trzeba zapłacić niecałe 270$ ( aż taki maniak nie jestem ;) )

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1 dnia: Września 08, 2005, 09:22:05 am »
slyszalem juz pogloski jakoby fabula byla slaba, a wiekszosc filmu to walki.....moze byc nieciekawie..... :(

Gemini

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Września 08, 2005, 09:48:42 am »
a ja slyszalem, ze jest duzo sexu i golizny, moze byc ciekawie :)

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #3 dnia: Września 08, 2005, 09:55:10 am »
Cytat: "Gemini"
a ja slyszalem, ze jest duzo sexu i golizny, moze byc ciekawie :)

Boze czym my ci zawinilismy ze zeslales na Geminiego?????czym !!!!!!!!!!!!!!!!!!

bebbop

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 10
  • Memento Mori...
« Odpowiedź #4 dnia: Września 08, 2005, 10:33:43 am »
No to czekamy teraz, az Zeratul skonwertuje filmik na formatu avi i wrzuci na siec  :D

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #5 dnia: Września 08, 2005, 11:16:19 am »
Ciekawe czy Final Fantasy VII: Advent Children, lepiej sie sprzeda od Warrior Within czy jakos tak..., oraz mam nadzieje ze bedzie to trzymac bardzo wysoki poziom bo sie napalilem na to.

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Września 08, 2005, 11:18:36 am »
Walker nie narzekaj… w końcu to FFVII (fakt nie to samo Square ale…) poniżej pewnego poziomu raczej nie zejdzie… Ludziom na pokazie w Wenecji się podobało…
Z resztą scenariusz pisał Kazushige Nojima czyli ten sam który popełnił skrypt do FFVII…

@ubol Spirit Within  8)

Arcan

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Września 08, 2005, 11:58:04 am »
Zapowiada sie conajmniej dobrze  :wink: Tak w ogole gdzies czytalem ze kolesie ze Square najpierw robili jakies pojedyncze sceny, potem coraz wiecej az uznali ze moze wyjsc z tego film  :P

BTW.Domyslacie sie kim jest ten pan na wózku inwalidzkim (przykryty prześcieradłem)?  :D

Vitryna

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #8 dnia: Września 08, 2005, 12:37:34 pm »
No napewno nie Sephiroth :P
Hehe:D Ktos tam:)
Sephirotha Cloud "spotyka" zupełnie gdzie indziej:D tak przynajmniej było na trailerze:D

Sowa

• Proletariusz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #9 dnia: Września 08, 2005, 15:27:57 pm »
Czekam z niecierpliwością na ten film! Oby tylko czegoś nie schrzanili :(

kazuyoshi

• Towarzysz
  • Jak and Daxter 4 na PS4 - uwolnić orkę ^.-
« Odpowiedź #10 dnia: Września 08, 2005, 16:41:00 pm »
Będzie dobrze musi być Square-Enix nie może dać dupy przy tak dużym i kultowym projekcie jakim niewątpliwie jest Advent Children. Tu chodzi o dobrą pozycje na rynku i prestiż , który ostatnio i tak został nadszarpniety poprzez większość gier które pojawiły sie na pułkach sklepowych firmowanych logiem powyższej firmy.
its time for scream, its time for silence. -d(^_^)b-

Zeratul

• Człowiek dobrej roboty
  • H3&KZ2 United&Win
« Odpowiedź #11 dnia: Września 14, 2005, 01:15:21 am »
osoby ktory znaja doskonale swiat FFVII prosilbym o sprawdzenie tlumaczenia angielskiego pod katem zgodnosci wlasnie ze swiatem FFVII i napisaniu mi uwag, polski sub juz niebawem :) Dzis wyslali mi DVD z Japoni :)

kazuyoshi

• Towarzysz
« Odpowiedź #12 dnia: Września 14, 2005, 17:00:56 pm »
Jestem już po seansie i powiem jedno WYPAS ,czekałem 3 lata i się nie zawiodłem. A gdy zobaczyłem całą starą gwardie w akcji to byłem w niebo wzięty,lecz czy film spełnia pokładane w nim nadzieje w moim przypadku w 100%. Jest efektowny,smieszny- -akcje z turkami dają rade hehe oraz wzruszajacy a fabuła nie jest taka zła jak na 90 minut filmu. Chodziło o to aby znowu uniwersum Final Fantasy VII porwało miliony fanów i dla mnie tak się właśnie stało.Dobra koniec gadania idę jescze raz zapuścić film i coś czuje że na tym drugim razie(napewno) się nie skończy :lol:

guma53

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Września 15, 2005, 19:08:02 pm »
czesc wszystkim....  [pewnie tu beda jakies spoilery to jak ktos niechce to niech nie czyta:)]

yyy...tak sie sklada ze ja tez jestem po seansie, czekalem na ten film chyba 2lata i.... ROZCZAROWALEM SIE !!!!!  myslalem ze kolesie ze square-enix zrobia takie cos ze bede szukal szczeki po podlodze a tu lipa! duzo walki (duzo za duzo) chociaz jest efektowna i efekciarska ale niekiedy przesadzili...  a ten film rozczarowal mnie najbardziej slaba fabulą... nie jest taka jak powinna, mogli by kosztem walk rozciagnac fabule...  po 2: malo magii...prawie ze niema uzywanych materii- myslalem cze czary takie jak ultima, flare, bolt, file, restore, barrier itp..znane z fajnali beda lataly po calym ekranie, a tu bodajze pare razy koles buscil bolta i wezwal summona...a propo sumona: to jak go cloud zniszczyl i jak do tego doszlo po prostu mnie rozwalilo...w pewnym momencie chcialo mi sie smiac.. :/ wiem ze to fantasy i moga tak naginac pewne prawa ale tu przegięli......

hmmm tyle krytyki ale sa tez duze plusy filmu :) np grafika: jeszcze nie widzialem lepszej...po prostu cudo, postacie:...heh moglem wkoncu zobaczyc tife w calej okazalosci ;p  (ale clouda troche zmascili-moglby byc bardziej meski;)) , muza: jak zwykle idealna

podsumowujac: film tylko dla fanow siudemki ktorzy moga wybaczyc pare rzeczy tylko dlatego ze film ten jest kontynuacja ich ulubionej gry...

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #14 dnia: Września 22, 2005, 18:09:31 pm »
moim zdaniem trudno wymagać od 1.5 godzinnego filmu tyle ile od gry. Fakt wiele jest filmów ze świetną fabułą. Jednak Square chciało aby film miał wiele porywających akcji. Gdyby dać 2.5-3 godziny to może wtedy. Choć z drugiej strony jest też w tym wina twórców. Dla fanów FFVII jednak, całość rekompensuje nijako słabszą fabułę. Mało tego wg mnie zaostrza apetyt na remake. Z innych niedociągnięć można jeszcze wymienić brak płynności przy przechodzeniu miedzy scenami. No ale na to nie każdy zwraca uwagę. Tu liczy się akcja i to że jest to kontynuacja FFVII. Sephiroth dostał tylko kilka minut  :( .

Nice Girl

• Towarzysz
« Odpowiedź #15 dnia: Września 23, 2005, 13:10:13 pm »
Ja wlasnie zasysam ten tytul, ale troche sie boje ze nie bede zadowolona, przynajmniej tak mowie niektorzy ludzie :/ Ehh w sama gre nie gralam (FFVII) wiec porownania nie bede miala  :roll: Poczekam (chyba 2 lata  :shock: ) i zobacze  :D

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #16 dnia: Września 23, 2005, 13:14:14 pm »
ogladanie tego filmu nie grajac w FF7 mija sie z celem, nie bedziesz wiedziala o co chodzi, porobisz sobie spoilery do samej gry....ten film to uzupelnienie do gry i trzeba skonczyc gre aby wpelni go docenic.

Nice Girl

• Towarzysz
« Odpowiedź #17 dnia: Września 23, 2005, 13:17:53 pm »
hmm no to moze dam rade dostac i skonczyc gre zanim mi sie sam film zgra  :roll:

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #18 dnia: Września 23, 2005, 13:20:10 pm »
no skonczenie gry tak nie spieszac sie, a nie robiac dodatkowych questow to jakies 40-50 godz.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #19 dnia: Września 23, 2005, 13:22:59 pm »
popieram. Bez znajomości gry wiele się traci. Przez to film staje się średni. A w FFVII warto zagrać.

Nice Girl

• Towarzysz
« Odpowiedź #20 dnia: Września 23, 2005, 13:32:07 pm »
40-50 godz  :shock: no ale nie powinno to dziwic  :roll: przeciez to FF  :wink: hmm chyba rzeczywiscie nie bede ogladac filmu przed zagraniem w FFVII  :roll: Nio nic, dzieki chlopaki za porade  8)  :D

Arcadio

• Towarzysz
« Odpowiedź #21 dnia: Września 23, 2005, 14:40:37 pm »
Cytat: "walker_san"
no skonczenie gry tak nie spieszac sie, a nie robiac dodatkowych questow to jakies 40-50 godz.

Nie śpiesząc się to jakieś 20...

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #22 dnia: Września 23, 2005, 14:42:58 pm »
to chyba raczej śpiesząc się

Arcadio

• Towarzysz
« Odpowiedź #23 dnia: Września 23, 2005, 14:47:32 pm »
Grę można przejść w 15h ale doliczyłem 5 na nabijanie leveli (żeby ostatecznego bossa pokonać).

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #24 dnia: Września 23, 2005, 14:49:45 pm »
Cytat: "Arcadio"
Grę można przejść w 15h ale doliczyłem 5 na nabijanie leveli (żeby ostatecznego bossa pokonać).

eee chyba pomyliles gry.......ja zeby podbic sie na maxa potrzebowalem ponad 100godz, a za pierwszym razem przeszedlem te gre w 60 godz, kiedys szedlem na szybko i zajelo mi to 22 godz, wiec gadasz pierdoly, pewnie nawet nie przeszedles tej gry skoro tak prawisz.

Arcadio

• Towarzysz
« Odpowiedź #25 dnia: Września 23, 2005, 14:52:10 pm »
Cytat: "walker_san"

eee chyba pomyliles gry.......ja zeby podbic sie na maxa potrzebowalem ponad 100godz, a za pierwszym razem przeszedlem te gre w 60 godz, kiedys szedlem na szybko i zajelo mi to 22 godz, wiec gadasz pierdoly, pewnie nawet nie przeszedles tej gry skoro tak prawisz.

Robiłem kiedyś obliczenia jak najszybciej przejść grę i tyle wyszło.
Po co? Bo chciałem przejść bez sejwowania (pamięta ktoś reklamę MC na książeczce FF?:).

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #26 dnia: Września 23, 2005, 14:53:38 pm »
wiesz obliczenie a sama gra to dwie rozne sprawym przejdz te gre w 15 godz i zrob screena to wtedy pogadamy.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #27 dnia: Września 23, 2005, 14:54:05 pm »
kiedys szedlem na szybko i zajelo mi to 22 godz, wiec gadasz pierdoly, pewnie nawet nie przeszedles tej gry skoro tak prawisz.

no właśnie te 20 godz to na szybko. Tak na luzie nie śpesząc się to od 40 godz w górę.

Arcadio

• Towarzysz
« Odpowiedź #28 dnia: Września 23, 2005, 14:57:05 pm »
Cytat: "zielarz"
kiedys szedlem na szybko i zajelo mi to 22 godz, wiec gadasz pierdoly, pewnie nawet nie przeszedles tej gry skoro tak prawisz.

no właśnie te 20 godz to na szybko. Tak na luzie nie śpesząc się to od 40 godz w górę.

Mi na luzie zajmowało ok. 30h. FFy nigdy nie były zbyt długie - nie przesadzajcie.

A przejście w 15 godzin to z palcem w dupie tylko ostatecznego bossa nie pokonasz na 20 levelu.

wiesz obliczenie a sama gra to dwie rozne sprawym przejdz te gre w 15 godz i zrob screena to wtedy pogadamy.

Grę przeszedłem co najmniej 10 razy więc naprawdę nie pouczaj mnie co i jak. Wiem co, jak i ile zajmuje.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #29 dnia: Września 23, 2005, 14:59:48 pm »
chyba ze uzyje kodów do ActionReplay.... 8)
wtedy w 15 godzin ukonczy sie gre :lol:

Arcadio

• Towarzysz
« Odpowiedź #30 dnia: Września 23, 2005, 15:03:21 pm »
Cytat: "siudym"

LOL Specjalista się znalazł.

Przypomnijcie sobie FF9.

kazuyoshi

• Towarzysz
« Odpowiedź #31 dnia: Września 23, 2005, 15:20:32 pm »
Tak tylko przejście takiej gry jak Final Fantasy VII w 15-20 godzin mija sie z celem tą grą trzeba się rozkoszować a nie mknąć przez nią z prędkością światła :lol: .

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #32 dnia: Września 23, 2005, 15:28:51 pm »
Cytat: "siudym"

LOL Specjalista się znalazł.

Przypomnijcie sobie FF9.

nie napisałem ze tak trzeba lub ja robiłem.... :roll:

a finale ukonczyłem wszystkie ponizej FF10 i nigdy nie "czitowałem"....
to samo dragon questy (1-7)....

Arcadio

• Towarzysz
« Odpowiedź #33 dnia: Września 23, 2005, 16:05:50 pm »
Cytat: "kazuyoshi"
Tak tylko przejście takiej gry jak Final Fantasy VII w 15-20 godzin mija sie z celem tą grą trzeba się rozkoszować a nie mknąć przez nią z prędkością światła :lol: .

Zaręczam że jak przejdziesz ją więcej niż 10 razy to przestaniesz się nią rozkoszować - prędzej można zacząć rzygać.

Nikt tu nie mówi żeby za pierwszym razem przechodzić w 20 godzin bo to niewykonalne.

Don

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Września 23, 2005, 16:11:47 pm »
Nikt tu nie mówi żeby za pierwszym razem przechodzić w 20 godzin bo to niewykonalne.

O ile dobrze pamiętam, to Walker napisał o przechodzeiu gry w 40h po raz pierwszy (zwracając się do Nice Girl, aby przeszła grę zanim obejrzy Advent Children). I tak oto rozgorzała dyskusja, aby na końcu dojśc do wspólego wniosku... :D

Arcadio

• Towarzysz
« Odpowiedź #35 dnia: Września 23, 2005, 16:16:45 pm »

Jakoś nie widzę tu "za 1 razem".

Don

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Września 23, 2005, 16:18:22 pm »
To poczytaj do kogo był ten post skierowany i się dmyśl... :roll:

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 25, 2006, 13:09:29 pm »
Wiem, ze temat troche stary, ale znalazlem kilk ciekawych klipow z filmu Final Fantasy: Advent Children.
Najlepszy:
http://www.maxior.pl/?p=index&id=10732&13
I inne (niektore nie z Advent Children, ale rowniez z Final Fantasy):
http://www.maxior.pl/?p=index&id=8612&0
http://www.maxior.pl/?p=index&id=11962&0
http://www.maxior.pl/?p=index&id=9049&0
http://www.maxior.pl/?p=index&id=9049&0
http://www.maxior.pl/?p=index&id=10726&0

Samego filmu jeszcze nie obejrzalem, ale po tych clipach strasznie na niego sie napalilem :) wiec blad naprawie na dniach.

raqtimer

• Towarzysz
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 25, 2006, 13:15:37 pm »
Film cudowny - opinia maniaka :)

Do tego klipy wykożystany zostałnie tylko Advent Children ale,także film rysunkowy którego tytułu nie pamietam a który bardzo chcialbym zobaczyc. Ok tytuł to Last Order tylko gdziego można teraz dorwać :)
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - A. Einstein

raqtimer

• Towarzysz
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 26, 2006, 15:08:11 pm »
W końcu dorwałem i oglądnołem Last Order. Jest to dwudziestopieciominutowe anime o tym co sie stalo w Nibelhaim i jak Zack i Cloud uciekli z Shinra Mansion.Generalnie film swietny, swietnie wykonany(kreska przypomina to co square zrobilo do animatrixa - ten filmik o sportowcu), muzyka jak to z finala pierwsza liga. Generalnie kazdy fan nie powinien tego przegapic. Naprawde swietne walki, mroczny klimat no i Sephirot :twisted:
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - A. Einstein