Zbliża się wielkimi krokami premiera FFVII: AC, film, a może anime, które nie tylko przyciągnie przed ekrany kin i TV wielu... Jak wiadomo film, jest sequelem dla gry wydanej na PSX ( o czym pewnie wszyscy świetnie wiecie), no i opowiada historię, która dzieje się w dwa lata po wydarzeniach z FFVII, przyjdzie nam spotkać Clouda, Sepirotha (zmartwychstanie?) Aeris, Barreta i innych znanych i nieznanych

Fabuła obraca się wokół tajemniczej przypadłości, na którą chorują szczególnie dzieci... Cloud oczywiście zabiera się za naprawienie zła, a co tak naprawde się będzie działo, to wiedzą tylko panowie z Square... Tak czy inaczej zbombardowali sieć, różnymi rodzaju trailerami i screenami przez co wiemy, że oprawa graficzna będzie po prostu bajeczna i na pewno będzie lepsza od tej, którą spotkaliśmy w FF Spirit Within. Prace są już zakończone a film na ekranach japońskich telewizorów zagości za niecałe 7 dni czyli 14 września, wtedy to pojawi się w sprzedaży na DVD. Niestety, tylko w Japoni. W USA premiera zapowiedziana jest na styczeń 2006 roku, a w Europie na 2006 rok. Cóż wiadomo przecież, że w Japoni sprzeda się największa ilośc kopi i najwięcej ludzi pójdzie do kina, nie mam wątpliwości, że film stanie się mega hitem.
Kto uważa, że to niedrogo jak na taki film, może dziś sobie złożyć preordera...
Play ASIA Do tej ceny należy doliczyć jeszcze koszty przesyłki, oczywiście wersja NTSC, wyłącznie po japońsku. Cóż nie ma lekko...
Jeśli mam być szczery ja się skusiłem

I czekam na dostawę do domu w napięciu odliczając dni do premiery i modląc się, żeby mi nie zrobili backordered....
Tutaj na oficjalnej stronie kilka tapet i trailerów
FF ACi .... zegar, który odlicza dni do czasu premiery...
Film będzie wydany również na PSP, ale chyba jedną z większych głupot jest oglądanie takiego filmu na ekranie wielkości dużej paczki zapałek

No i na koniec mała krypto-reklama, ostatnio razem z kolegami z grupy wydaliśmy krótkie promo... wersja polska do pobrania za pomocą BT...
ASG-ACROSSWarto jeszcze wspomnieć, że do filmu będzie dodana OAVka w postaci już 100% anime o nazwie Last order, jednak za pełną wersję trzeba zapłacić niecałe 270$ ( aż taki maniak nie jestem

)