Autor Wątek: Devil May Cry 4  (Przeczytany 172199 razy)

Supersonic

• Gość
Odp: Devil May Cry 4
« Odpowiedź #320 dnia: Maja 11, 2007, 20:23:51 pm »
Raczej nie tym bardziej że będzie negatywną postacią i nie pogramy nim zbyt wiele  :sad: szkoda wielka bo w końcu wygląda jak Dante a nie jak chłopczyk z DMC3 czy jeszcze bardziej zniewieściały Nero.

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #321 dnia: Maja 12, 2007, 16:50:24 pm »
Mhmhmhm....Dante w tej części ma fajne spodnie na dole zakończone takim fajnym czymś na zamek :D Ja już się nie mogę doczekać.Tylko chciałbym więcej jak na dzień dzisiejszy informacji na temat fabuły...

Crow

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #322 dnia: Maja 12, 2007, 20:15:31 pm »
przypuszcam że nawet gdyby grafa była ciut gorsza  tak bym czekał na 4 z niecieprliwieniem ze względu na to że jest to devil, 3 raczej super grafy nie ma a i tak jest moją najlepsza grą ze względu na te combosy i ciosy :D

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #323 dnia: Maja 18, 2007, 14:51:40 pm »
Na playsyde pojawił się krótki filmik z gameplay'em Dante'go.
http://playsyde.com/news_4368_en.html
PSN ID: WojtqGO

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #324 dnia: Maja 18, 2007, 15:50:05 pm »
Okej mamy już zapowiedź w nowym PE...warto to przeczytać.Dałbym skana ale czytałem PE w kiosku także nie mogę.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #325 dnia: Maja 18, 2007, 17:12:39 pm »
Na playsyde pojawił się krótki filmik z gameplay'em Dante'go.
http://playsyde.com/news_4368_en.html

Yeah Dante wymiata i aż żal doopę ściska że nie jest główną postacią.

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #326 dnia: Maja 18, 2007, 17:28:59 pm »
Yeah Dante wymiata i aż żal doopę ściska że nie jest główną postacią.
Jeszcze go polubicie :P Nie grałem w poprzednie, ale sposób jego gry wygląda na mocny - ma miecz, guna no i swoją diabelską rękę, więc system walki nie powinien ustępować DMC3 (przecież nie cofną go w rozwoju...tak na logikę). W sumie nie rozumiem co chcecie od Nero - gdyby DMC3 tworzono na PS3 to pewnie tak wyglądałby Dante. To, że gościu jest młody i ma białe włosy nie czyni go kochającym inaczej :P

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #327 dnia: Maja 18, 2007, 17:53:01 pm »
Jeszcze go polubicie
Na pewno ale dla mnie zawsze będzie tym drugim.

W sumie nie rozumiem co chcecie od Nero
Nic, bardzo fajna postać tylko że kosztem jego wyeksponowania Dante pogramy sobie mniej co innego gdyby to były dwie równorzędne postaci. A szkoda bo Dante po raz pierwszy od pierwszego Devila robi na mnie duże wrażenie.

Grafoman

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #328 dnia: Maja 18, 2007, 22:42:13 pm »
Mnie tam wcale odstawienie Dantego na dalszy plan nie przeszkadza – w przeciwieństwie do niektórych graczy nie mam zwyczaju jakoś specjalnie przywiązywać się do danej postaci. Są oczywiście od tej zasady drobne wyjątki, jednak w większości przypadków nie mam nic przeciwko pojawieniu się w grze nowego bohatera – powiem nawet, że niekiedy taki zabieg wydaję mi się całkiem na miejscu, zwłaszcza jeśli akurat mamy do czynienia z jakimś taśmociągiem(a akurat DMC chcąc nie chcąc, zaczyna do tego miana aspirować...;-)) Szkopuł w tym, ze ten nowy bohater musi mieć klasę. Zaś Nero...no właśnie, i tu zaczyna się problem.

Ten facet mnie po prostu do siebie nie przekonał – o ile zarzut, że dante z 3ki jest zniewieściały wydawał mi się wzięty z  kosmosu, o tyle już w wypadku Nero mam pewne wątpliwości. No i jeszcze ten jego image "zbuntowanego, pyskatego  młodzieniaszka" - to już było. Przydałby się jakiś bardziej dynamiczny, i pewny siebie bohater – ktoś z jednej strony podobny do Dantego, a z drugiej zupełnie inny (i nie mam tu bynajmniej na myśli wyglądu)Na szczęście tak źle nie jest ze stylem walki nowego bohatera -  nawet ta jego powolna spluwa zaczyna mi sie podobać. Faktycznie jest to coś innego niż prezentuję Dante i chyba dobrze, bo choć syn Spardy jak zwykle wymiata, to jednak - i to widać bardzo dobrze na nowym filmiku - jego triki od trójki praktycznie sie nie zmieniły, więc mają prawo sie "przejeść".Pod tym kątem, Nero ze swoja rączką to mila odmiana, wprowadzająca powiew świeżości do serii.

Jak dla mnie Nero to świetna postać, choć raczej na pojedynczą przygodę w świecie DMC. Mam wielką nadzieję, że capcom nie zrobił z Dantego głównego złego, tylko po to, ażeby w finale Nero mógł go zabić i przejąć pałeczkę głównego bohatera w nowych częściach. To byłoby już przegięcie...;-)
Your mysterious ice blue eyes...

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #329 dnia: Maja 19, 2007, 02:30:06 am »
Capcom wprowadzając postać Nero postąpiło trochę jak Konami z Raidenem w MGS 2. Co do Dantego, to uważam, że nieważne jaką rolę odegra, to i tak będzie nim można w pełni grać po ukończeniu gry.
Na tym krótkim filmiku z gameplay'u z jego udziałem widać, że będzie możliwość zmiany stylu w czasie walki; tego właśnie mi brakowało w DMC 3 :twisted: 

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #330 dnia: Maja 23, 2007, 19:39:26 pm »
Premiera gry Devil May Cry 4 w pierwszym kwartale przyszłego roku
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=33807

Sowa

• Proletariusz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #331 dnia: Maja 23, 2007, 19:58:59 pm »
To dobrze, może dzięki przesunięciu daty premiery gra będzie długa tak jak zapowiadali  :smile:

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #332 dnia: Maja 23, 2007, 20:06:19 pm »
I bardzo dobrze. Dopracują lepiej gierę  8)

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #333 dnia: Maja 23, 2007, 20:23:55 pm »
Maja racje dobrze robią.Giere powinni jeszcze dopracować...

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #334 dnia: Maja 23, 2007, 20:27:44 pm »
No nie wiem czy dobrze. Devil będzie miał duża konkurencje w postaci hitow z okresu swiatecznego. No i pewnie wtedy będzie juz zapowiedziany nowy Ninja Gaiden wiec moze nie byc tak wesoło.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: Maja 23, 2007, 21:41:27 pm »
Jak ktoś będzie chciał to i tak kupi Devila bez wględu na konkurencję

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #336 dnia: Maja 23, 2007, 21:44:45 pm »
Oczywiscie ze tak tylko ze nie na samych fanach serii sequele żyją. No ale nie ma co źle wróżyć. Wyjdzie to sie zobaczy.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #337 dnia: Maja 26, 2007, 11:17:45 am »
Devil May Cry 4 w wersji dla PlayStation 3 na targach Games Convention 2007
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=33866

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #338 dnia: Lipca 14, 2007, 06:49:35 am »
E3 2007 Wrath of Berial Cam Cutscene HD
http://www.gametrailers.com/player/21945.html

E3 2007 Berial's Inferno Gameplay HD
http://www.gametrailers.com/player/21977.html

E3 2007 Deadly Snow Battle Cam Gameplay HD
http://www.gametrailers.com/player/22022.html

E3 2007 Producer Interview HD
http://www.gametrailers.com/player/22028.html

Szkoda że nie zaprezentowano nowego trailera  :(

Grafoman

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #339 dnia: Lipca 15, 2007, 09:36:50 am »
Po scenie zaprezentowanej w pierwszym linku widać, że twórcy faktycznie nie zrezygnowali z szpanerskiej formuły znanej z Devila 3ciego. No i gameplay, nawet jeżeli nie miażdży graficznie, to i tak prezentuję się bardzo miodnie. Z każdym dniem coraz bardziej przekonuje się do stylu walki nowego bohatera...:) Jak dla mnie zapowiada się naprawdę miodny kawałek kodu:)

PS dzięki Supersonic za linki - ostatnio nawet zacząłem się niepokoić, dlaczego nie ma na E3 żadnych materiałów o DMC4. Jak się okazuje jednak są, i nawet nie musiałem ich specjalnie szukać :)

PS2 ciekawe, że w wywiadzie producent potwierdził pośrednio to, o czym fani mówili od dłuższego czasu, tzn. że nowy bohater został stworzony specjalnie po to, aby zaznajomić z serią nowych graczy. Jeżeli przyjąć, że nowymi graczami są przede wszystkim użytkownicy X-BOX'a 360, znaczyłoby to, że zółto-niebiescy od samego początku planowali przenieść serie na obie platformy, wbrew swym wcześniejszym zapewnieniom co do exclusivności tego tytułu. Oj, nieładnie...;P

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #340 dnia: Lipca 15, 2007, 10:24:48 am »
E3 2007 Blade Hopping Cam Gameplay HD
http://www.gametrailers.com/player/22118.html
E3 2007 Rancid Doll Cam Gameplay HD
http://www.gametrailers.com/player/22122.html

Po zobaczeniu filmików stwierdzam że gra wygląda bardzo dobrze z wyjątkiem śniegowego levelu  Mam tylko kilka pytań. Dlaczego Nero walczy tak wooooolno? (z tą jedną popierdującą pukaweczką to może spadać). I gdzie te ciosy którch to nie dało się zrobić na poprzedniej generacji? Przecież ciosy Nero wyglądają ubogo i tak jakby system walki był zrobiony nie tylko na PS2 ale i przed "trójką" Regres i to duży.

Jeżeli pajacowaty i zbędny Nero został sworzony z myślą o multiplatformowości Devila to gra mogła zostać exclusivem nie musiałbym na niego patrzeć.

Grafoman

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #341 dnia: Lipca 15, 2007, 16:05:01 pm »
Dlaczego Nero walczy tak wooooolno? (z tą jedną popierdującą pukaweczką to może spadać). I gdzie te ciosy którch to nie dało się zrobić na poprzedniej generacji? Przecież ciosy Nero wyglądają ubogo i tak jakby system walki był zrobiony nie tylko na PS2 ale i przed "trójką" Regres i to duży.

Zapewne to właśnie ta "pukaweczka" potęguję wrażenie powolności Nero. Niestety czymś sie musi on od Dantego różnić. A co do ciosów - może w finalnym produkcie nie będzie tak źle, zwłaszcza, że jakoś nie zauważyłem aby na trailerach grali jacyś szczególni zawodowcy. Nie specjalnie chce mi się również wierzyć, że nie będzie dużej ilości ciosów i speciali, tym bardziej że na filmikach powtarzane są właściwie cały czas te same kombinacje ruchów.

Jeżeli pajacowaty i zbędny Nero został sworzony z myślą o multiplatformowości Devila to gra mogła zostać exclusivem nie musiałbym na niego patrzeć.

"Pajacowaty i zbędny" Nero może się sprawdzić jako jednorazowy eksperyment Capcomu. Gorzej będzie dopiero wtedy, kiedy nowy bohater przejmie pałeczkę starego(pisałem o tym zresztą kilka postów wcześniej). Po obejrzanym wywiadzie można mieć co do tego pewne obawy, szczególnie po tym, jak wypowiadający sie gościu wspominał o nowym bohaterze, a zaraz potem dodał coś o chęci tworzenia kolejnych części DMC. Ostatecznie jednak nie ma co gdybać, bo o przyszłości całej serii – z Nero włącznie– zadecydują gracze. Jak Nero się nie sprawdzi, żółto-niebiescy będą musieli albo wrócić do Dantego, albo zaproponować kolejną postać na jego miejsce.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #342 dnia: Lipca 20, 2007, 13:51:34 pm »
DMC4: New characters
Devil May Cry 4 has been unveiled a bit more via the presentation of 3 new characters: Agnus, Credo and Gloria.
http://www.gamersyde.com/news_4696_en.html

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #343 dnia: Lipca 20, 2007, 19:57:50 pm »
Kilkadziesiąt nowych screenów i cztery skany.
http://www.jeux-france.com/news21071_devil-may-cry-4-se-precise.html
Te nowe postaci to jakieś cyrkowe pajace. Kilmat "trójki" aż za bardzo wyczuwalny. Graficznie bardzo ładnie powiem więcej gra zaczyna wyglądać wręcz za...ście przynajmniej dla mnie. Nie jest to jednak poziom RE5.

Widać że Dante będzie bossem, na skanach jest pełno fotek z walczącymi Dante i Nero. Wszystko ładnie tylko skany są g.wnianej jakości.  :-x
« Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2007, 20:01:10 pm wysłana przez Supersonic »

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #344 dnia: Lipca 20, 2007, 21:35:03 pm »
Cos ci sie nie podoba w bossach z 3 .... ?
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #345 dnia: Lipca 20, 2007, 21:43:24 pm »
Chodzi mi o design postaci z trójki. Pierwszy Devil to nie jest ale to tylko szczegół, nie zmieniający mojego napalenia na nowego Devila.

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #346 dnia: Lipca 20, 2007, 21:48:30 pm »
Jak dla mnie to bossowie byli swietnie zaprojektowani i na pewno nie wygladali jak z cyrku ... najlepiej wspominam oczywiscie Nevan ...
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #347 dnia: Lipca 20, 2007, 21:49:20 pm »
i na pewno nie wygladali jak z cyrku
Kwestia gustu

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #348 dnia: Lipca 20, 2007, 21:50:16 pm »
No ok powiesz mi kto ...

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #349 dnia: Lipca 20, 2007, 22:10:08 pm »
Nevan, Jester w ogóle mi nie pasują.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #350 dnia: Lipca 21, 2007, 01:36:12 am »
Jester akurat bardzo mi sie podobal i na bossa pasowal (nie lubie pajacow :)). Ale Nevan juz byla przecietna.
Ci nowi tez srednio wygladaja, szczegolnie ten pierwszy (pewnie wymysla cos, ze bedzie walczyl tym piorem).

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #351 dnia: Lipca 21, 2007, 10:08:35 am »
Ja akurat z Jesterem nie walczylem bo mam 1 edycje DMC3 a sama Nevan jak juz napisalem byla dla mnie najprzyjemnieszym bossem ... ciekawe czemu ...

Co do tych nowych to nie wygladaja jakos mega kozacko ... moze przez te biale stroje ...

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #352 dnia: Lipca 26, 2007, 07:02:24 am »
Masa nowych screenów prezentująca wlaczących Dante i Nero
http://www.jeux-france.com/news21123_devil-may-cry-4-le-choc-des-titans.html

Grafoman

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #353 dnia: Lipca 26, 2007, 17:35:36 pm »
Masa nowych screenów prezentująca wlaczących Dante i Nero
http://www.jeux-france.com/news21123_devil-may-cry-4-le-choc-des-titans.html

Screeny z finału czy jak?

Swoją drogą dopiero na tych screenach widać, jak bardzo Nero i Dante są do siebie podobni. Ciekawe, czy w DMC5 też wprowadzą bliźniaczo podobnego do Dante wroga/bohatera tak jak się to dzieję mniej więcej od DMC3. Co się zaś tyczy nowych postaci z 4ki(nie miałem jeszcze okazji się tu wypowiedzieć w tym temacie) to choć na pierwszy rzut oka nie wydają się zbyt przekonujący, to chyba kwestia przyzwyczajenia do nich (podobnie zresztą jak do Nero)

Jester akurat bardzo mi sie podobal i na bossa pasowal

Mi się w ogóle ta postać podobała, mimo ze nie miałem okazji z nią walczyć, bo nie mam SE, a jedynie wydanie premierowe samej 3ciej części. W ogole nic do postaci z 3ki nie mialem, i pewnie z 4ką będzie podobnie po bliższym poznaniu.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #354 dnia: Sierpnia 23, 2007, 06:57:20 am »
GC 2007 Trailer HD
http://www.gametrailers.com/player/23903.html
Jak dla mnie bomba  :-D

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #355 dnia: Sierpnia 23, 2007, 16:15:01 pm »
O kurde :| szkoda, że nie zagram w to bo kasy na next-gena brak a szkoda :(

mateo

• Gość
« Odpowiedź #356 dnia: Sierpnia 23, 2007, 16:29:12 pm »
Oświetlenie(Jak Nero zasiada na gruzach!!), 60FPS, tekstury..to wszystko IN PLUS!
Ale ten sztywny klimat ?? podoba wam się ? :)
Na razie to tyle, ale mówie raz setny ..Kobayashi tego nie spieprzy.

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #357 dnia: Sierpnia 23, 2007, 17:01:00 pm »
Ja coś na razie nie widzę w tej grze mega grywalności i wciągającej historii...no ale zobaczymy

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #358 dnia: Sierpnia 23, 2007, 20:04:39 pm »
Ale ten sztywny klimat ?? podoba wam się ?
Po pierwszym Devilu absoutnie nie. Wszystko mi pasuje w tej serii poza kilmatem. Gdzie się podziały czasu DMC.

Ja coś na razie nie widzę w tej grze mega grywalności
Poziom DMC3 wystarczy (IMO) bo na coś lepszego nie ma co liczyć. Musieliby odpowiadać ze ten tytuł ludzie którzy dali nam pierwszego Devila

i wciągającej historii.
A który Devil taką miał. Tu się liczy akcja. Jak to w grach od Capcom.

Jestem na tak jak gra tylko wyjdzie to kupuję next-gena (tylko którego najpierw  :cool:).

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #359 dnia: Sierpnia 23, 2007, 22:15:32 pm »
Na szczęście muzyka trzyma ciągle stały, wysoki poziom.