Autor Wątek: Korea Północna ,Iran i George Bush -3 wojna swiatowa ?  (Przeczytany 13625 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Korea Północna ,Iran i George Bush -3 wojna swiatowa ?
« dnia: Września 26, 2005, 10:56:25 am »
Coraz  czesciej mowi sie o narstajacym konflikcie miedzy Korea,Iranem a USA .Obydwa kraje dysponuja  bronia masowa razenia oraz predysponuja do miana krajow ,,Osi zla,,wg prezydenta Busha .Mimo usilinch prob  Iran nie chce  zaprzestac prac nad wzbogacaniem uranu .Korea zas  niedwano temu oswiadczyla iz wstrzyma program nuklearny  tylko wtedy gdyUSA zapewnia jej gwarancje bezpieczenstwa oraz pomoc miedzynarodowa .Iran zas  jest potencjalnym  kolejnym (po Iraku)celem G.Busha .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #1 dnia: Września 26, 2005, 11:01:03 am »
polecam zamawiac miejsca w jakims schronie :| ...
co za swiat...

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Września 26, 2005, 11:19:23 am »
rządamy zaprzestania mania broni nuklearnej przez tak zwanego busza ! lol :)

joshimitsu

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #3 dnia: Września 26, 2005, 11:58:53 am »
Powiem krótko. Kiedyś byłem przeciwny działaniom wojennym obecnego prezydenta USA do czasu gdy nasza kochana telwizja łaskawie zaczęła puszczać taśmy ukazujące okrucieństwo terrorystów. Był nawet taki materiał video w któym pokazano Koreańczyka błagającego o życie, a którego owi (pseudo0bojownicy o wolność skrócili o głowę. Uwierzcie, to było straszne. Właśnie wtedy doszło do mnie to, że to nie Bush jest jakimś tam ( że tak żartobliwie ujmę ) mistrzem zła, ale ci zakichani terroryści. W końcu to co zrobili w USA w 2001 roku było wielce przerażające. Zginęli bowiem wtedy niewinni ludzie, którzy zapewne szli bądź wracali z pracy bądź ze szkoły, albo szli w innym celu i nie wrócili stamtąd żywi. POza tym przeraziło mnie to, że owi barbażyńcy porywali, a następnie zabijali niewinnych ludzi. Nie wspomnę już o walce o anarchię w Iraku i ostateczne obalenie prawa i administracji w tym nękanym nie przez Busha, ale terrorystów kraju. W końcu doszła o mnie myśl, że gdyby siły Stanów Zjednoczonych to na tym świecie było by więcej kraterów niż na powierzchni księżyca. Ktoś musi ich wszystkich trzymać za mordę!!!

Bo jak nie to naślę na Was swojego kota. Już on się Wami zajmie!!!;PPPPP

TaiCat

• Towarzysz
  • A11 y0u2 b453
« Odpowiedź #4 dnia: Września 26, 2005, 12:12:11 pm »
Jakoś umrzeć musimy.Nie nasza wina że się urodziliśmy w takich czasach ale przystosować się trzeba-saminic nie zdziałamy i tak i tak:)

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Września 26, 2005, 12:31:06 pm »
@joshimitsu no dałeś teraz przykład tego, że punkt widzenia jest względny. Popatrz na ten konflikt z drugiej strony, oni są "terrorystami" [oczywiscie tak Bush uważa, bo przeciez musi miec sprzymiezenców, a nik nie lubi złych terrorystów] dlatego, że ktoś z buciormi włazi im na ziemie pod pozorem wprowadzania demokracji [siłą wprowadzaną demokracje, nie widzisz tu przewrotności?]. Odważe sie nawet do takiego określenia porównawczego- Cichociemni to byli terrorysci dla szkopów... pomyśl o tym. popatrz na historie konfliktu

Don

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Września 26, 2005, 12:41:56 pm »
Temat terrorystów jest szeroko wykorzystany w polityce medialnej telewizji, gazet, czasopism. Oczywiście, że jest to problem względny. Za przykład może posłużyć sprawa Czeczenii. Otóż wiadomym jest, że czeczeński naród i jego walka o wolność wzbudza w Polakach (i nie tylko) powszechną sympatię... Tymczasem zdarzenia takie jak na Dubrowce czy w Biesłanie (abstrahując od tego czy rzeczywiście była to akcja Czeczeńców czy prowokacja służb specjalnych) sprawiają, że piętno terroryzmu zostaje odciśnięte na czeczeńskich bojownikach. W niedawym wywiadzie czołowy dowódca powstaców - Szamil Basajew - sam przyznał, że postępuje karygodnie, jest złym człowiekiem, ale nie widzi innej drogi w sytuacji gdy jego naród wykrwawia się z powodu braku reakcji tzw. "światowej opinii publicznej" oraz poszczególnych decydentów (wszak zawsze łatwiej rozmawiać z Putinem o cenach  gazu, ropy aniżeli o setkach tysięcy ludzi skazanych na śmierć, obozy i więzenia, wygnanie, głód etc.)...

joshimitsu

• Towarzysz
« Odpowiedź #7 dnia: Września 26, 2005, 13:23:21 pm »
Cytat: "_invictus"
@joshimitsu no dałeś teraz przykład tego, że punkt widzenia jest względny. Popatrz na ten konflikt z drugiej strony, oni są "terrorystami" [oczywiscie tak Bush uważa, bo przeciez musi miec sprzymiezenców, a nik nie lubi złych terrorystów] dlatego, że ktoś z buciormi włazi im na ziemie pod pozorem wprowadzania demokracji [siłą wprowadzaną demokracje, nie widzisz tu przewrotności?]. Odważe sie nawet do takiego określenia porównawczego- Cichociemni to byli terrorysci dla szkopów... pomyśl o tym. popatrz na historie konfliktu

Ale czy to jest fair, że ci terroryści mordowali niewinnych ludzi?? Niezapominaj wkońcu o ataku na Nowy Jork 4 lata temu czy w końcu o wspomnianych przeze mnie porwaniach i mordach niewinnych ludzi czy wkońcu niszczeniu demokracji w Iraku. Czy tak postępuje bohater?? Nie! Tak postępuje tylko prymitywny barbażyńca!!!

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Września 26, 2005, 13:31:47 pm »
a czy to fair ze teraz są mordowane dzieci w iraku przy nalotach i akcjach wojaków? ten kraj nie bedzie nigdy demokratyczny, i nie można na sile wprowadzać tam demokracji, bo to jest jak wyprawy krzyżowe pare wieków temu. O atakach "terrorystycznych" sie mówi głośno, a ile się mówi o ofiarach w iraku? A wrócmy jeszcze do wietnamu, tam pewnie tez wietnamczycy byli terrorystami? Wietnam chciał byc komunistyczny tak jak i irak teraz państwem teokratycznym. Nie powinni amerykanie uwarzac za samozwańczych likwidatorów innych ustrojów niz demokracja. To tez nie jest fair. Prymitywny barbarzynca...nie rzucaj takich słów, oni nie są prymitywni, oni są kreowani i pokazywani w ten spos. a Ty łatwo to łyknąłeś. Znasz kogoś z Iraku że tak oceniasz? jak by byli prymitywni to nie porwali by samolotów, to nie robili by takich ładunków wybuchowych których cyberżołnieze busha nie moga wykryc. O slynnym Kaczynskim {Unabomber} tez sie mowilo ze prymityw, a poczytaj jego notatki i postulaty.

joshimitsu

• Towarzysz
« Odpowiedź #9 dnia: Września 26, 2005, 13:47:45 pm »
Nie mówię o ludziach z Iraku, ale o terrorystach. To właśnie oni są dla mnie barbażyńcami. Nie broniłbyś ich jakbyś widział ten sam materiał video co ja. Mam tu na myśli film na którym te krwiożercze bestie odcinały bestialsko głowę niewinnemu Koreańczykowi. Pozwolisz, że zapytam się teraz o to jakichbyś użył argumentów w rozmowie z rodziną owego Koreańczyka by wytłumaczyć im słuszność tamtego bestialstwa ( godnego właśnie prymitywnej bestii - prymitywniejszej od najbardziej żarłocznych Spinozaurów ). C o do nalotów to masz rację, ale to i tak nie usprawiedliwia tych zbójów w turbanach. Z resztą nie zapominaj, że zaczęło się właśnie od takich zdażeń jak atak na Nowy Jork ( jeśli to nie było bestialstwem to czym to u licha było?? ) czy niejednokrotne ataki na lud Rosyjski ( Putin po jednym z tych ataków poparł Busha ). Z resztą ciekawe jakbyś się czuł w niewoli terrorystów bądź na tym samolocie który 4 lata temu piernicznął w jeden z najpiękniejszych wieżowców w NY?? Założę się, że napewno byś nie uświadamiał sobie z płaczem tego, że to jest konieczność i ludzie którzy Cię zaraz zabiją są tzw. "Jutrzenką Wolności", nie mylę się, co??

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Września 26, 2005, 14:00:53 pm »
nie zaczęło sie od ataków na NY, poczytaj historie współczesną, prasę (komandosa m.in) amerykanie ze tak powiem, lekko prowokowali ten atak:) Dla mnie to był odwet. Filmów takich na pewnym portalu widzialem sporo, taka tak jest kultura (sic!) cywilom obcina sie glowe, ponoc jest to najmniej bolesna śmierć, snajperów się pozbawia rąk etc. Putin popral bush bo jest takim samym punisherem i zbawca narodu :) obydwaj to hitlerowcy XXI w. jak bym sie czul w tym samolocie? nie jak niewolnik bynajmniej, ale to kwestia podejscia do pewnych spraw. Ok, ale szanuj Twoje zdanie na ten temat, ja mam odmienne zgoła, po tym jak mój kolega bedący w iraku przywiózł mi na CD fotki, jak sie "amerykańscy chłopcy bawią", żałosne.....

joshimitsu

• Towarzysz
« Odpowiedź #11 dnia: Września 26, 2005, 14:20:58 pm »
nie zaczęło sie od ataków na NY, poczytaj historie współczesną, prasę (komandosa m.in) amerykanie ze tak powiem, lekko prowokowali ten atak:)
Tak jak śmierdzące pOLACZKI II Wojnę Światową??
Dla mnie to był odwet.
Nie mówiłbyś tak gdybyś padł ofiarą bądź kogośbś tam stracił. Naprawdę brak mi słów. A co z ludźmi którzy tam zginęli?? Czy ten tzw. "odwet" uświęca mord rzeszy niewinnych ludzi?? Niezapominaj, że życie to wartość bezcenna i że krew i chęć zemsty na Amerykanach nie mają tej samej ceny.
Filmów takich na pewnym portalu widzialem sporo, taka tak jest kultura (sic!) cywilom obcina sie glowe, ponoc jest to najmniej bolesna śmierć, snajperów się pozbawia rąk etc.
Najmniej bolesna? Nie wierzę, każda smierć sprawia ból bądź cieprienie. Poza tym śmierć jest zawsze śmiercią i nie powinno się nikogo pozbawiać życia i to niezależnie od tego kiedy i w jakim zakądku Wszechświata żył. Tak się składa, że dotyczy to również ludzi związanych z przeciwnikami terroru. A jeśli zaś chodzi o kulturę to nie jest to żadna kultura tylko obrzęd gorszy od obrzędów prowadzonych przez prymitywne ludy takie jak ludy iNKÓW, mAJÓWA i aZTEKÓW.
Putin popral bush bo jest takim samym punisherem i zbawca narodu :) obydwaj to hitlerowcy XXI w.
Akurat.
jak bym sie czul w tym samolocie? nie jak niewolnik bynajmniej, ale to kwestia podejscia do pewnych spraw. Ok, ale szanuj Twoje zdanie na ten temat, ja mam odmienne zgoła, po tym jak mój kolega bedący w iraku przywiózł mi na CD fotki, jak sie "amerykańscy chłopcy bawią", żałosne.....
Nie wszyscy żołnierze są podli. Nie zapominaj w końcu, że nawet niektórzy szeregowcy niemieccy w czasach II Wojny Światowej byli wporządku ( jak wynika z opowieści dziadka ) w porównaniu z polskimi ( pożal się Boże ) żołdakami.
Krótko mówiąc uważam, że my ludzie powinniśmy już dawno wyginąć. W końcu jak sami widzicie my ludzie jesteśmy największym błędem popełnionym przez Boga. Z godnością i radością przyjmę fakt gdy się dowiem iż będę ostatnim człowiekiem na tej splugawionej krwią prymitywnych ludzi ( a raczej małpoludów ) planecie.

PS. Ludzi trzeba właśnie truć, topić i w ogóle tępić tę plagę szkodników. Ale gdy wyginiemy to ( jak zakładam ) pojawią się nowe, doskonalsze stworzenia na tej planecie. I mam przy tym nadzieję, że będą one lepiej władać tą planetą.

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Września 26, 2005, 14:37:56 pm »
Cytat: "Joshimitsu"
obrzędów prowadzonych przez prymitywne ludy takie jak ludy iNKÓW, mAJÓWA i aZTEKÓW.

prymitywne?? nie wiesz co piszesz,gdyby nie te "prymitywne ludy" to pewnie do dzis byśmyślał że ziemie niesie gigant, a kalendaz to byloby dla Ciebie słowo obce, ale to nie na ten temat dyskusja. Ludzkośc jest największą zarazą ziemi, gdzie sie pojawia tam pozostawia zniszczenie i syf.

nie powinno się nikogo pozbawiać życia

to w takim razie tez nie powinno sie poczynać, bo bysmy sie zadeptali na tej kulce zwanej ziemią (a to by było zabijanie wtedy).

A co z ludźmi którzy tam zginęli??

powtórze po raz kolejny- w wietnamie amerykanie zabili kilukrotnie w iecej ludzi, w afganistanie tez, w Iraku nieporównywalnie więcej niz w wtc.
Ze nie wspomne ze poprzez zasyfianie CAŁEGO globu, amerykanie m.in. nas wyniszczają, przez 75% udział w powodowaniu efektu cieplarnianego, i w spalinach, a zajmują swoją populacją tylko  ok 1/20 globu, o czym juz kiedys gdzies tu pisalem, więc jak to jest? oni mają monopol na ziemie??

joshimitsu

• Towarzysz
« Odpowiedź #13 dnia: Września 26, 2005, 14:43:35 pm »
w wietnamie amerykanie zabili kilukrotnie w iecej ludzi, w afganistanie tez, w Iraku nieporównywalnie więcej niz w wtc.
IMO życie jednego stworzenia jest tak samo bezcenne co życie 1 000 000 innych. I nie powinno się zabijać niwinnych ludzi w ramach odwetu za inne ofiary. W końcu zemsta nie ma nic wspólnego ze sprawiedliwością, jest natomiast jednym z wielu jej przeciwieństw, które się z nią nie uzupełniają.
Ze nie wspomne ze poprzez zasyfianie CAŁEGO globu, amerykanie m.in. nas wyniszczają, przez 75% udział w powodowaniu efektu cieplarnianego, i w spalinach, a zajmują swoją populacją tylko ok 1/20 globu, o czym juz kiedys gdzies tu pisalem, więc jak to jest? oni mają monopol na ziemie??
Nacjonalista!!!

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Września 26, 2005, 14:50:32 pm »
literówke zrobiłeś - RACJONALISTA

PS: gdzie Ty sie tu nacjonalizmu doszukałeś?? :| nie rozumiem tego, nie obrażaj mnie, bynajmniej nacjonalizmu u mnie mało, patriotą też sie nie poczuwam.

Roman Giertych

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: Września 26, 2005, 14:51:02 pm »
Wybić do sztuki tych arabów i skośnych i będzie po kłopocie. Komu potrzebne zacofane i głupie narody. Daj mi przynajmniej jeden " in plus" istnienia takiej Korei czy debili z afganistanu. Hitler dobrze myślał ze swoją eksterminacją, ale wybrał zły naród.

[Głos z kuwety: Siudym, wiemy (kumpel z lodówki też wie), że to Ty. Trwa postępowanie...]

joshimitsu

• Towarzysz
« Odpowiedź #16 dnia: Września 26, 2005, 14:54:34 pm »
literówke zrobiłeś - RACJONALISTA

Nie, nie, nie! Jest dobrze. Nacjonalista to ktoś kto nie cierpi ludzi innej narodowości ( jak np. skinheadzi i narodowcy - do których Cię nie zaliczam, wkońcu byłaby to zniewaga ).
Giertych: Nie cierpię takiej postawy jak Twoja. Nie powinno się kogoś tępić za to, że jest jakiejś tam narodowości. W końcu nawet Husayn nie wybrał sobie takiej narodowości jaką ma. Z resztą jakbyś się czułgdyby tępiono Polaków za to, że są Polakami?? Co ja mówią?? Za czasów II Wojny Światowej tak robiono.

Spike

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Września 26, 2005, 14:55:01 pm »
No to czemu yoshi krytykuejsz tylko terrorystow?? Wiesz moze ze w wietnamie zginelo miliony ludzi bo usa chcialo wprowadzic swoj marienetkowy rzad?? a  po co ci to wiedziec co nie ?? Amerykanie tyle juz wymordowali ludzi a ty ich polityke popierasz bezwzglednie. Widać ze pranie mozgu z TV na niektorych dziala ale nie napewno nie na mnie

tiktak

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: Września 26, 2005, 14:57:16 pm »
Heh jak ktos zna choc troche kod biblii i jego historie wie kiedy bedzie III wojna swiatowa, miedzy kim itd. 2 lata juz to znajomym mowie a ci niedawno "slyszales o tym ze Korea moze zaatakowac stany" albo "slyszales ze Chiny chca zaatakowac Tajwan" ROTFL jak tempe to tempe;]

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Września 26, 2005, 14:57:36 pm »
ja znam skinheadów którzy nie niecierpią innych narodowości- słyszałeś o SHARPowcach? nie generalizuj. Nie wiem jakimi drogami dedukcji doszedłes ze jestem nacjonalista, ale ok, pewnie tak jest :)

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Września 26, 2005, 14:58:39 pm »
tiktak, dzwoniles do wróżki z polsatu? :D

joshimitsu

• Towarzysz
« Odpowiedź #21 dnia: Września 26, 2005, 15:06:44 pm »
Cytat: "Spike"
No to czemu yoshi krytykuejsz tylko terrorystow?? Wiesz moze ze w wietnamie zginelo miliony ludzi bo usa chcialo wprowadzic swoj marienetkowy rzad?? a  po co ci to wiedziec co nie ?? Amerykanie tyle juz wymordowali ludzi a ty ich polityke popierasz bezwzglednie. Widać ze pranie mozgu z TV na niektorych dziala ale nie napewno nie na mnie

Kurde. I tak właśnie jest gdy wyrażam swoje zdanie. Ja je kulturalnie wygłaszam, a tutaj wyskakuje ktoś kto mnie obraża. Jeśli mnie zniewoliła TV to w takim razie co Ciebie zniewoliło?? Utopie terrorystów o amerykańskim piekle?? A może gadanina jakiegoś śmierdzącego punka, który bredzi coś o tym, że Bush jest bratem szatana widząc w tym sposobność do zaprowadzenia totalnej anarchii w USA ( czyli bezprawia ). Z resztą radzę Ci poczytać moje posty dokładniej, a szczególnie punkt:

Cytat: "Black Fox"
Życie jednej jednostki jest tak samo bezcenne co życie 1 000 000 innych jednostek

A także przypomnij sobie to, że nienależy się mścić za śmierć gdyż zemsta nie jest sprawiedliwością, jest ona czystym złem. I naprawdę nie wiem co mam mówić o ludziach którzy życzą niewiniątkom śmierci za to, że ich rząd popełnił w przeszłości tragiczny błąd. Ale skoro już mówimy, że naród A powinien zostać wybity coi do nogi bo niegdyś omal nie zniszczył narodu B to ja pozwolę sobie powiedzieć:

Ekhem. Oby wszyscy śmierdzący pOLACY powyzdychali w kolejnej wojnie, oby ten naród nawiedziły wichury, trzęsienia ziemi, lawiny i inne kataklizmy. Oby poginęli męższczyźni, kobiety, starcy i dzieci. A wszystko to dlatego, że w przeszłości miesizaliśmy się od każdej wojny, zniszczyliśmy Państwo Kozackie i Zakon Najświętszej Maryi Panny.

No ico, normalne jest to co powyżej napisałem?? Nie?? To wiedzcie, że życzenie niewinnym obywatelom USA upadku za jakikolwiek mord jest tak samo niedorzeczne i niemoralne co moje bluzgi wobec Polaków.

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Września 26, 2005, 15:12:53 pm »
@joshi - kto Cie obraza? narazie to TY mnie nazwales nacjonalistą :) wiesz co odnosze czytając Twoje posty? jesteś fanatykiem religijnym chyba, sorry jeśli sie myle, ale takie są moje obserwacje z tego co piszesz. Wiesz ze ja jestem tego zdania, że szwedzi w czasie "potopu" powinni nas pokonac, moze bylibysmy teraz jakimś normalniejszym narodem? :)

joshimitsu

• Towarzysz
« Odpowiedź #23 dnia: Września 26, 2005, 15:37:47 pm »
@joshi - kto Cie obraza? narazie to TY mnie nazwales nacjonalistą :)
Big appologise for You.
wiesz co odnosze czytając Twoje posty? jesteś fanatykiem religijnym chyba
Który raz już oskarża mnie się o fanatyzm?? Kilka razy ( mam na myśli inne fora ). To, że wierzę w Boga i postępuję zgodnie z moralną filozofią religii nie oznacza zaraz, że jestem kimś złym. Poza tym jakbyś nie wiedział ja szanuję każdą inną wiarę byleby ta nakazywała czynić dobro i potępiać zło - toleruję nawet Islam i Judaizm.
sorry jeśli sie myle, ale takie są moje obserwacje z tego co piszesz.[/qutoe] No właśnie, mylisz się.
Wiesz ze ja jestem tego zdania, że szwedzi w czasie "potopu" powinni nas pokonac, moze bylibysmy teraz jakimś normalniejszym narodem? :)
My ludzie w ogóle powinniśmy zostać wytruci bądź wytopieni. Ekstermiancja jest naszym jedynym przeznaczeniem i nie ukrywam iż mam nadzieję, że ktoś kiedyś będzie do tego dążył i dokona tego - kto wie, może to będę ja i może rzeczywiście uda mi się być ostatnim człowiekiem na tym splugawionym przez małpoludy padole :lol: .

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Września 26, 2005, 15:56:22 pm »
nie oznacza zaraz, że jestem kimś złym

tego nie pisalem [nie zauwazylem w innych postach takiego stwierdzenia, czyżby niska samoocena Ci doskwierała? ;) ]

My ludzie w ogóle powinniśmy zostać wytruci bądź wytopieni. Ekstermiancja jest naszym jedynym przeznaczeniem i nie ukrywam iż mam nadzieję, że ktoś kiedyś będzie do tego dążył i dokona tego - kto wie, może to będę ja i może rzeczywiście uda mi się być ostatnim człowiekiem na tym splugawionym przez małpoludy padole

no teraz to piszesz jak....człowiek [?] hehe, mam nadzieje że tak nie będzie jak napisales w ostatniej linijce ;) bo bedzie "fanatyczna" nowa era życia na planecie :D wyluzuj chłopie, może administrator sie zlituje i zamknie ten temat :)

Spike

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Września 26, 2005, 16:51:24 pm »
Joshimitsu jakbys znal historie to my bronilismy sie przed zakonem poitopem itd a stany sa caly czas agresorami. Z reszta caly czas byli gdy twoj kochany narod wymordowal prawie wszystkich indian. Jak to powiedzial jedne polityk usa przy zabiciu jednego katolika (najczesciej ta swinia zaslugiwala na ta smierc w czasach gdy anglicy zajmowali usa) zabijamy 100 indian

Cosmaty

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Września 26, 2005, 17:33:38 pm »
Spike ty chyba miałeś gdzieś emigrować no nie?

Ludzie to wszystko zależy od pojmowania terroryzmu. Nikt jeszcze nie zdefiniował co to dokładnie oznacza [samo słowo "terroryzm" wywodzi się od łacińskiego słowa terror, oznaczającego strach i grozę].
Dla jednych Czeczeńcy będą bohaterami walczącymi za ojczyznę, jedynymi dostępnymi środkami… dla innych ci sami Czeczeńcy będą mordercami, największym złem jakie chodzi po ziemi. To samo możemy napisać o Palestyńczykach i ich walce o odzyskanie ziemi. Nie mają innych dostępnych środków to się wysadzają zabijając niewinnych ludzi, dla nich jest to bohaterstwo dla reszty świata barbarzyństwo.
To samo tyczy się USA i Bliskiego Wschodu… Amerykanie po 11 września postanowili walczyć z terroryzmem, a że terroryzm likwidować można poprzez poprawianie sytuacji ekonomicznej ludzi w obszarach, gdzie terroryzm jest największy; zaspokajanie ich innych potrzeb (wolność - religijna, światopoglądowa, akceptowalny system polityczny) łączone z edukacją, która tworzy dojrzałe społeczeństwo będące w stanie zmieniać swoją sytuację za pomocą innych środków niż terror, tworzyć społeczeństwo nie poddające się łatwo manipulacjom prowadzącym do stosowania przemocy. To w jedyny znany sobie sposób wkroczyli do Afganistanu, a następnie do Iraku. Nazwali to „wojną z terroryzmem” co według ich mniemania dało im prawo do użycia wszelkich dostępnych środków do jego zwalczania.
Dla muzułmanów amerykanie są terrorystami niszczącymi ich świat… Amerykanie kierują się znowu tym iż przyszli naprawiać świat i czynią dobro.

Zupełnie inną sprawą jest to co teraz się dzieje w Iraku tzn. terroryści zabijający Irakijczyków za samo to iż Ci w poszukiwaniu pracy chcą wstępować bądź to do armii bądź do policji. Takiego postępowania nie można wytłumaczyć w żaden sposób. Po prostu chaos jest im na rękę.

I jeszcze jedna sprawa: jak zauważyliście nikogo nie oceniam bo to zależy tylko od danej jednostki i jej światopoglądu.

Jarek

• Towarzysz
« Odpowiedź #27 dnia: Września 26, 2005, 17:41:07 pm »
Dla mnie nie jest ważne kto w co wierzy i skąd jest, tylko kto jakim jest człowiekiem. I nie sądzę, żeby ktokolwiek miał prawo do oceny wszystkich Arabów na podstawie grupki pieprzonych terrorystów (Amerykanie też święci nie są... oj nie).

dziulinho

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Września 26, 2005, 19:34:11 pm »
Niech Sobie bedzie jakas wojna tlyko zeby nie dotknela nas. Przynajmniej Jeden Plus, powstana nowe gry oparte na tematyce III wojny siwtowej! Zostawcie juz II :D jest tak wykorzystana jak Mario :D

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #29 dnia: Września 26, 2005, 20:50:47 pm »
Kiedys zdasz sobie sprawe z tego co napisales...

_invictus

• Gość
« Odpowiedź #30 dnia: Września 26, 2005, 21:06:19 pm »
Cytat: "Jarek"
I nie sądzę, żeby ktokolwiek miał prawo do oceny wszystkich Arabów na podstawie grupki pieprzonych terrorystów

w rzeczy samej! to tak ja polacy się wkurzają że za granicą są postrzegani jako złodzieje i alkoholicy - na podstawie własnie jakies nielicznej grupki bałwanów robiącej to

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #31 dnia: Września 26, 2005, 21:29:38 pm »
Niech Sobie bedzie jakas wojna tlyko zeby nie dotknela nas. Przynajmniej Jeden Plus, powstana nowe gry oparte na tematyce III wojny siwtowej! Zostawcie juz II  jest tak wykorzystana jak Mario

No comments.
Jakbym był modem, to byś własnie dostał bana (za głupotę- wiem że mod nie powinien, ale nadwyrężyłbym swoje uprawnienia)

[Głos z lodówki: Hmm... Zaraz zwołam paru ziomków]

A rozdajecie mody?  :roll:

Don

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Września 27, 2005, 09:04:43 am »
Nie powinni amerykanie uwarzac za samozwańczych likwidatorów innych ustrojów niz demokracja. To tez nie jest fair.

W sumie mogli też nie interweniować w czasie II Wojny Światowej... Bo kto to widział, że by się wtryniać w ustrój III Rzeszy...

Ze nie wspomne ze poprzez zasyfianie CAŁEGO globu, amerykanie m.in. nas wyniszczają, przez 75% udział w powodowaniu efektu cieplarnianego, i w spalinach, a zajmują swoją populacją tylko ok 1/20 globu, o czym juz kiedys gdzies tu pisalem, więc jak to jest? oni mają monopol na ziemie??

Nie zapominaj, że poprzez ich gospodarkę setki milionów ludzi mają pracę i mogą się z niej utrzymywać.

Wiesz moze ze w wietnamie zginelo miliony ludzi bo usa chcialo wprowadzic swoj marienetkowy rzad?? a po co ci to wiedziec co nie ??

Za to ZSRR i jej doradcy chcieli tylko wolności dla strapionego ludu wietnamskiego (takiej samej wolności jaką zafundowali Polakom, Węgrom, Czechom, Słowakom etc.)

Cytat: "Cosmaty"
Ludzie to wszystko zależy od pojmowania terroryzmu. Nikt jeszcze nie zdefiniował co to dokładnie oznacza [samo słowo "terroryzm" wywodzi się od łacińskiego słowa terror, oznaczającego strach i grozę].
Dla jednych Czeczeńcy będą bohaterami walczącymi za ojczyznę, jedynymi dostępnymi środkami… dla innych ci sami Czeczeńcy będą mordercami, największym złem jakie chodzi po ziemi. To samo możemy napisać o Palestyńczykach i ich walce o odzyskanie ziemi. Nie mają innych dostępnych środków to się wysadzają zabijając niewinnych ludzi, dla nich jest to bohaterstwo dla reszty świata barbarzyństwo

Masz tutaj jedną z definicji:

"Terroryzm [łac.], różnie umotywowane ideologicznie, planowane i zorganizowane działania pojedynczych osób lub grup skutkujące naruszeniem istniejącego porządku prawnego, podjęte w celu wymuszenia od władz państwowych i społeczeństwa określonych zachowań i świadczeń, często naruszające dobra osób postronnych. Działania te realizowane są z całą bezwzględnością, za pomocą różnych środków (przemoc fizyczna, użycie broni i ładunków wybuchowych), w celu nadania im rozgłosu i celowego wytworzenia lęku w społeczeństwie."

A problem o którym wspominasz to racjonalne (jakkolwiek to brzmi) umotywowanie działań nakierowanych na terror. Stopień poparcia dla konkretnych działań terrorystów zalezy w głównej mierze od naszego poglądu na sprawy o które się upominają... Tak więc istnieje prawdopodobiestwo, że jesli z aprobatą odnosisz się do powstania wolnej Czeczenii to z mniejszą dezaprobatą podchodzisz do działalności Basajewa (nie mówię o pełnym ich poparciu ale choćby o próbie wewnętrznego usprawiedliwienia)

Cytat: "Cosmaty"
Dla muzułmanów amerykanie są terrorystami niszczącymi ich świat…

Jeśli już to Amerykanie sa dla nich agresorami, a nie terrorystami [patrz: definicja terroryzmu]

w rzeczy samej! to tak ja polacy się wkurzają że za granicą są postrzegani jako złodzieje i alkoholicy - na podstawie własnie jakies nielicznej grupki bałwanów robiącej to

W USA postrzegani jesteśmy jeszcze jako "misie o bardz małych rozumkach" :lol: (polish jokes) oraz jako bardzo dobrzy pracownicy...

joshimitsu

• Towarzysz
« Odpowiedź #33 dnia: Września 27, 2005, 10:41:52 am »
Don: Brawa dla tego pana!!! 8)
BTW: Przypomina mi się postać inteligentnego kota z moich rysunków. Mam tutaj na myśli dr. Nitro X'a. Co to ma do rzeczy?? Otóż owy kiciuś po wielu latach udręki w świecie ludzi zaczął świadomie zmierzać ku przeznaczeniu ludzkości. Mówiąc krótko chciał ją wytępić :twisted: .
Za nim stała armia demonów z których część była przez niego powołana do życia. :lol:
I like comic strips!!!

Spike

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Września 27, 2005, 17:01:12 pm »
Don co z tego ze teraz dzieki wyniszczeniu srodowiska naturalnego teraz ktos ma prace jak za pareset lat wszystko bedzie tak zasyfione ze mucha na naszej planecie nie usiadzie?? USA ma srodki zeby ograniczac emisje gazow cieplarnianych do atmosfery tylko ze dla nich wazniejsze sa $ ktore moga wydac na wojne w Iraku. Co do watku o wojnie wiesz wtedy 3 rzesza podbijala europe i to byl powod zeby interweniowac (choc i tak Rosjanie odegrali 100 razy wieksza role)a Irak nikogo nie atakowal. Po 2 idac twoim tokiem myslenia moze teraz Chiny powinni zaatakowac Usa w imie sprzeciwu rozszerzania demokracji na bliskim wschodzie?? Don rada dla Ciebie mysl szerszym horyzontem

Don

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Września 27, 2005, 17:29:04 pm »
Co do watku o wojnie wiesz wtedy 3 rzesza podbijala europe i to byl powod zeby interweniowac (choc i tak Rosjanie odegrali 100 razy wieksza role)

Śmiem twierdzić (podobnie jak "kilku" historyków), że Rosjanie małoby zdziałali bez amerykańskiej gospodarki i jej wojennego wysiłku.

Irak nikogo nie atakowal

Jeśli za definicję "nikogo" przyjąć Iran (lata osiemdziesiąte), Kuwejt (początek lat dziewięćdziesiątych) czy też naród kurdyjski (masowa eksterminacja miedzy innymi bronią bilogiczną) to jestem w stanie przyznać Tobie rację.

Oczywiście odpowiesz, że w momencie amerykańskiego ataku Irak z nikim nie toczył wojny, a powodem całej afery była ropa. Ja już w tym momecnie mogę Tobie odpowiedzieć tak: jeśli ktoś kiedyś w przeszłości atakował, eksterminował itd. to prawdopodobne jest, że w przyszłości też będzie do tego zdolny. Tak czy siak wydaje mi się, że świat bez Saddama jest lepszym światem... Chyba nikt w Iraku nie płacze po swym dyktatorze? A co do ropy - tak, myślę, że to jeden z powodów ataku. Całkiem racjonalny.  

Po 2 idac twoim tokiem myslenia moze teraz Chiny powinni zaatakowac Usa w imie sprzeciwu rozszerzania demokracji na bliskim wschodzie??

Myślę, że bardziej na miejscu byłby irański atak na USA. Chiny, owszem, mogłyby zaatakować Stany Zjednoczone ale tylko i wyłącznie za wspieranie demokrcji na Tajwanie...

Don rada dla Ciebie mysl szerszym horyzontem

"Szerokie horyzonty" by Don:

Staraj się zawsze widzieć dwie strony medalu - nie staraj się udowodnić, że jakiś problem jest biały lub czarny. Większość spraw na tym świecie ma różne odcienie szarości. Sądy, że to USA jest wszystkiemu winne są tak samo irracjonalne, jak dziekczynne peany w stronę tego kraju. Rada dla Ciebie Spike - przemyśl to...

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #36 dnia: Września 27, 2005, 17:30:05 pm »
Irak nikogo nie atakowal

Taa... ani razu...

Moim zdaniem, interwencja w Iraku była/jest potrzebna. Oczywiście - nie do końca podoba mi się sposób w jaki przeprowadzili ją amerykanie. Oraz wybórczość - czemu akurat Irak?

Rosjanie odegrali 100 razy wieksza role

A Niemcy 1000 razy większa....

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #37 dnia: Września 27, 2005, 17:39:42 pm »
amerykanie zaatakowali Irak gdyż są tam "przypadkowo" pola naftowe :roll:

Spike

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Września 27, 2005, 17:49:02 pm »
W 2 wojnie swiatowej Rosjanie stracili kilkanascie milionow ludzi i gdyby nie front wschodni to amerykanei nie dali by sobie rade. Radze poczytac ksiazki  z historii

Don

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Września 27, 2005, 17:54:39 pm »
W 2 wojnie swiatowej Rosjanie stracili kilkanascie milionow ludzi i gdyby nie front wschodni to amerykanei nie dali by sobie rade. Radze poczytac ksiazki  z historii

Nie odrobiłeś zadania i nie myślisz perspektywicznie. Oczywiście, że Rosjanie ponieśli najwieksze ludzkie straty w II Wojnie Światowej. Jednak chyba przyznasz, że bez amerykańskich dostaw mogłoby ich zginąć kilkadziesiąt milionów. Ostatnie z ofiar zapewne w oklicach Cieśniny Beringa...