Thuram, Camoranesi oraz Nedved zadeklarowali, że zostają.
Cannavaro i Zambrotta moja zostać wypożyczeni do Realu na rok. Emerson transfer definitywny (nie dziwne, zawsze lezie za Capello).
Dziwne, że tak 'wspaniały' trener jak Capello nie umie zbudować porządnej drużyny w Madrycie i ciągle przedzwania do piłkarzy Juve
.
Tymczasem zapomniałem się pochwalić nowym trenerem Juventusu.
Cieszę się, że coraz więcej do powiedzenia w naszym klubie mają byli piłkarze. Tardelli, Pessotto (
), a teraz Didier tworzyli ten klub jako zawodnicy, teraz mają pomóc w odbudowaniu jego dobrego imienia po tej przykrej dla nas aferze. Nadchodzi w końcu ta nieunikniona zmiana pokoleniowa w Juve. Bez względu na ewentualną relegację do B, trzeba było powoli zacząć myśleć według mnie o odmłodzeniu składu. Teraz wraca do nas kilku zawodników z wypożyczeń, ale przede wszystkim nowym allenatore został Deschamps. Pomimo, iż jest on jeszcze szkoleniowcem na dorobku, a nie uznanym fachowcem jakim był Fabio Capello, moje obawy o wynik sportowy wcale nie są jakieś ogromne. Z drużyną Monaco zajął przecież 2 i 3 miejsce w Ligue 1, poza tym awansował przecież do finału LM. We Francji od lat znacznie mocniejsze drużyny od tej z Księstwa Monako nie mogą sobie poradzić z hegemonią Lyonu, te rezultaty zyskują więc na wartości. Dodam jeszcze ten widowiskowy styl, jaki drużyna Deschampsa prezentowała w Champions League, któż nie pamięta tej kanonady z Deportivo (8:3)? Chciałbym jeszcze, aby nowy trener nie wzorował się na Capello pod względem stosowania rotacji w składzie. Don Fabio korzystał zwykle z wąskiej grupy 16-17 piłkarzy, nie wprowadzając do zespołu praktycznie ani jednego młodego zawodnika. Ufam, że teraz sytuacja się zmieni.