cool&trendy:
[1] mam 46" SAMSUNG 1920 x 10880. HD TV Tuner. SNAZIO HD Player.
Jestem fanem Higd Definition. (
http://www.hdtv.com.pl )
Moje marzenie jest nieco zbliżone do Waszego. Zachwyca mnie nowa jakość obrazu HD.
Tak jak gracza zachwyca przebywanie w wirtualnym świecie 3D ale z obrazem nowej generacji którą niesie technologia HD.
Na naszym forum z uwagą śledziliśmy projekt 360.
Jesteś pierwszym którego możemy zapytać o pewne rozwiązania właśnie w zakresie HD bo dysponujesz znakomitym ekranem a także rzutnikiem.
Zapraszam na w/w forum. Są tam wątki 360. I pytania bez odpowiedzi.
Konsoli nie posiadam. Tu korzystam z PC.
[2] Twój ekran jest OK ! Ja zaś opisałem ostatnie trendy w rozwoju telewizorów wielkoformatowych. Nowe fabryki LG czy SAMSUNG to nakłady na poziomie 1 mld eu każda i są nastawione wyłącznie na produkcję LCD. To dowodzi gdzie idzie technologia.
Czy wiecie, że Microsoft wybrał LCD SAMSUNG 23" seria R51 właśnie dla 360 ?
Wiedza o HD jest w powijakach i mamy nadzieję, że zmienią to FIFA World Cup 2006.
[3] Bitrate to ilość informacji przesyłana w jednostce czasu (mbps). Im większa ilość informacji graficznej tym większy przesył na linii źródło - ekran. Ten problem właśnie do Was dotarł.
Nie mylcie proszę z mocą obliczeniową procesorów graficznych 3D niezbędną do obsługi textur i tym podobnych efektów w czasie rzeczywistym. NAsze filmy HD są bardzo często w formacie 1080p.
360 przekroczył mocą obliczeniową tę barierę ale także w pierwszej konkurencji jest inowacyjnym rozwiązaniem czyli podaje w każdej sekundzie 50/60 obrazów 1920 x 1080 pixeli.
[4] ponawiam pytanie : w jakiej odległości jesteś od 50" ekranu.
wyjaśnienie: efekt "kinowy" to duży kąt pola widzenia ekranu.
Dla przykładu: oddalając się na 10m od 50" masz taki sam kąt i widzenie szczegółów ja 15" CRT z 50 cm.
Efekt kinowy jest wtedy gdy jakość obrazu pozwala na zachowanie małej odległości od ekranu. A tak jest właśnie HD TV.
Jedynie perfekcyjna szczegółowość materiału żródłowego (filmu czy dopracowanej graficznie gry) i możliwości ekranu 1920 x 1080 pozwalają na oglądanie z przyjemnością LCD 46" z 3 metrów.
[5] Audio leci w różnych systemach także w DTS. Ale najbardziej popularnym jest Dolby Digital zwany także AC3. Niestety wchodz ą coraz to nowe systemy dzwięku dookólnego. I tak nowy na rynku koncert E.Clapton z Tokio 1080i ma dzwięk cyfowy mp4 Nero Digital i trudno go czym kolwiek odtworzyć.
POZDRO.