Autor Wątek: Xbox 360 - Temat ogólny  (Przeczytany 748413 razy)

coolandtrendy

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 0
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #320 dnia: Grudnia 12, 2005, 12:16:07 pm »
Cytat: "sprite"
Coolandtrendy mam troche glupi problem, chodzi o to ze nie wiem jak zgrac mp3 na hdd konsoli ,przez kompa tylko udostepnia katalogi ale zgrac nie moge, moze ty sie orientujesz  jak to zrobic??Pomocy.

tez mi sie nie udalo zgrac plikow na hdd.prawdopodobnie tak jak w przypadku sony i psp
MS udostepni nowy soft ggdzie znajdzie loader ew. menager plikow  z prawdziwego zdazenia.

doktor Robotnik

• Towarzysz
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #321 dnia: Grudnia 12, 2005, 13:01:57 pm »
Cytat: "ikkyu"
Doszly mnie sluchy ze do x360 mozna podlaczyc klawe i mysz USB z PC. Czy jakis szczesliwy posiadacz trzysta sześćdziesiątki moglby to potwierdzic..?

No właśnie , czy ktoś słyszał coś o podłączeniu klawiatury i myszki do xbox360. :?:
Gra w nadchodzące gry FPP była by wtedy o wiele łatwiejsza, przecież wiadomo żę w FPP gra się tylko za pomocą klawiatury i myszki. Granie padem jest smiechu warte , a skoro konsola xbox360 ma wejścia USB , to czy ktoś ma jakieś informacją o myszce i keyboardzie.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #322 dnia: Grudnia 12, 2005, 14:12:41 pm »
granie padem w FPP wcale nie jest śmiechu warte (tymbardziej iż "S-ka" była najwygodniejszym padem do tego typu gier). W rękach odpowiednich osob pad może być naprawde zabójczą bronią.

sambady

• Marynarz z Potiomkina
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #323 dnia: Grudnia 12, 2005, 17:25:05 pm »
A ja tak z zupełnie innej beczki :).

Jestem pozytywnie zaskoczony tym, że wraz z pojawieniem się X360 na rynku, dostępnych jest tyle różnych gier. O ile dobrze pamiętam, to przy premierze PSP, NDS, czy też PS2 nie można było zakupić aż tylu tytułów. Widać, że MS solidnie przygotował się do premiery swojego nowego sprzętu. Jak już wcześniej wspomniałem - jestem zaskoczony :P.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #324 dnia: Grudnia 12, 2005, 17:33:36 pm »
owszem to jest wielki plus dla M$. Jednak jak już pewien serwis zauważył większość gier to pozycje z obecnej generacji. Nie wiele jest tytułów pokroju PGR3, PD0, Kameo. Tytuły przeznaczone wyłącznie na next geny zaczną dopiero wychodzić.

Wielki90

• Przodownik pracy
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #325 dnia: Grudnia 12, 2005, 17:46:29 pm »
bo czy niezaleznym wydawcom oplaca sie wydawac gre na jedna konsole majaca ok. 2mln. posiadaczy??
PSN: CooliG

ebuebue

• Towarzysz
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #326 dnia: Grudnia 12, 2005, 20:47:14 pm »
Cytat: "coolandtrendy"
Cytat: "sprite"
Coolandtrendy mam troche glupi problem, chodzi o to ze nie wiem jak zgrac mp3 na hdd konsoli ,przez kompa tylko udostepnia katalogi ale zgrac nie moge, moze ty sie orientujesz  jak to zrobic??Pomocy.

tez mi sie nie udalo zgrac plikow na hdd.prawdopodobnie tak jak w przypadku sony i psp
MS udostepni nowy soft ggdzie znajdzie loader ew. menager plikow  z prawdziwego zdazenia.

Z tego, co słyszałem w wywiadach z panami z MS, to jedyną opcją zgrania muzy na twardy trisiksti to rip z płyty audio (w domyśle-oryginalnej). Oprócz tego pozostaje jedynie stream z urządzeń przenośnych oraz udostępnienie katalogów z muzą na twoim PC przez to całe Media Center(czego nie uczynię, bo jadę wciąż na SP1). Czyli... aż tak różowo nie jest.
EE

ArturNOW

• Pionier
  • *
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #327 dnia: Grudnia 12, 2005, 20:52:39 pm »
M$ ogłosiło, że nie zamierza zrobić klawiatury i myszki pod Xbox'a... ciekawe czy dopuści do sprzedaży klawiatury firm trzecich. Pad może jest i dobry... ale do myszki i klawiatury zawsze będzie mu daleko... nie ta precyzja i szybkość.

coolandtrendy

• Człowiek dobrej roboty
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #328 dnia: Grudnia 12, 2005, 22:06:01 pm »
napewno dopusci. tylko nie wiadomo czy udostepni podlaczenie wifi.

kablowe jest kwesta czasu...
madcatz juz chyba wykupil licencje i trzaska akcestoria do x360

a swoja droga tak na spokojnie tydzien po premierze. czyz nie wyglada ona wspaniale? en bialy klor jednak nie jest taki zly.
a pad?
jeden z wygodniejszych jakie wyprodukowali.
dualshock byl dla mnie troche za maly...

janunio

• Pionier
  • *
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #329 dnia: Grudnia 13, 2005, 22:38:48 pm »
Odnośnie ekranów do HD.
Trend jest od niedawna ustalony w tym zakresie.
Cel to LCD o natywnej rozdzielczości 1920 x 1080.
Plazmy niestety idą w odstawkę głównie z uwagi na zbyt duży udział procentowy martewego pola w powierzchni pixela. Technicznie nie do pokonania. Widać więc na plazmach czarną kratowniczkę która masakruje czcionki i inne precyzyjne obiekty o dużym kontraście.
Pszyszłość to LCD o wskqazanej rozdzielczości.
Gry pisane są już obowiązkowo na 1080 linii a tylko LCD ma taką rozdzielczość.
W sprzedaży w Polsce od ponad roku były dwa HI-End modele:

SAMSUNG LW46G15W 46"  http://www.samsung.com/pl/products/television/tfttv/lw46g15w.asp

SHARP GD1 LCD 45".

Od niedawna doszedł kompromitujący Philips 37". Pod kontem 100* czerń staje się niebieska.
Rozdzielczość 1920 x 1080 jest nazywana Full HD.
Jest kilka innych modeli ale nieobecnych na polskim rynku np. BenQ 37".
360 jest przeznaczona do HD. Łączymy więć konsolę z ekranem kablem komponentowym ( nie mylić z najgorszym kompozytem) lub DVI czy HDMI.
GTA VICE CITY ma takie ustawienia. Z PC rzucona przez DVI na 46" SAMSUNG w 1080i oraz full detale robi powalające wrażenie.
Takie rozwiązanie to sedno Xbox 360.
Zapomnijcie o plazmach.

Mam też pytanie:
Czy 360 odtworzy z szuflady film HD ?
Różne dema są osiągalne z netu. Np. wmvhd MS. Zaś podstawa to pliki typu *.ts (transport stream)
Jak z graniem filmów zabezpieczonych DRM ?
Pamiętać należy, że przy bitrate na poziomie 20 i więcej mbps wireless nie daje rady. Pozostaje tylko połączenie kablem z PC lub szuflada 360.

janunio

• Pionier
  • *
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #330 dnia: Grudnia 13, 2005, 22:41:33 pm »
Napisz proszę w jakiej odległości od Twoich 50" znajdujesz by osiągnąć "kinowy" efekt.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #331 dnia: Grudnia 13, 2005, 22:54:43 pm »
A czy to prawda ze mozna wlaczac i wylaczac konsole jakims przyciskiem na padzie?

Dodek_

• Pionier
  • *
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #332 dnia: Grudnia 13, 2005, 23:28:35 pm »
A czy to prawda ze mozna wlaczac i wylaczac konsole jakims przyciskiem na padzie?
Tak to prawda!!

Mam pytanie: ściągnołem darmowego Theme-sa i niewiem jak go ustawić. Pozdrawiam!

badej

• Pionier
  • *
  • PSN ID: badej_PL
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #333 dnia: Grudnia 14, 2005, 01:34:35 am »
Cytat: "janunio"
Odnośnie ekranów do HD.
Plazmy niestety idą w odstawkę głównie z uwagi na zbyt duży udział procentowy martewego pola w powierzchni pixela. Technicznie nie do pokonania. Widać więc na plazmach czarną kratowniczkę która masakruje czcionki i inne precyzyjne obiekty o dużym kontraście.

SAMSUNG LW46G15W 46"  http://www.samsung.com/pl/products/television/tfttv/lw46g15w.asp

SHARP GD1 LCD 45".

Od niedawna doszedł kompromitujący Philips 37". Pod kontem 100* czerń staje się niebieska.
360 jest przeznaczona do HD. Łączymy więć konsolę z ekranem kablem komponentowym ( nie mylić z najgorszym kompozytem) lub DVI czy HDMI.
GTA VICE CITY ma takie ustawienia. Z PC rzucona przez DVI na 46" SAMSUNG w 1080i oraz full detale robi powalające wrażenie.
Zapomnijcie o plazmach.

Mam też pytanie:
Różne dema są osiągalne z netu. Np. wmvhd MS. Zaś podstawa to pliki typu *.ts (transport stream)
Pamiętać należy, że przy bitrate na poziomie 20 i więcej mbps wireless nie daje rady. Pozostaje tylko połączenie kablem z PC lub szuflada 360.

Wszystko fajnie, ale mam przeczucie, że większość gier na X360 (i zapewne na PS3) będzie chodziła w rozdziałce 720p - za parę lat, gdy konsolkom zacznie brakować mocy, pierwszą rzeczą, która pójdzie "pod nóż" będzie zapewne rozdziałka. Ewentualnie grając w 1080i odczujemy nieprzyjemny spadek framerate'u. Mając wówczas LCD'ka o natywnej rozdziałce 1920 x 1080, będziemy zmuszeni pogodzić się z szarpiącą animacją (ale w zamian za to zachowamy ostry jak żyleta obraz w 1080i lub nawet p), albo puścimy grę w 720p przy dobrym framerate'cie, ale będziemy się męczyć z przeskalowanym obrazem( każdy przecież wie, że ekrany LCD bardzo słabo radzą sobie z rozdzielczościami mniejszymi niż nominalna - skalowanie niesie ze sobą wyraźny spadek jakości obrazu, dla wielu nie do zaakceptowania)

Tak więc należy się zastanowić, czy nie lepiej zainwestować w porządny panel mający rozdzielczość 1280 x 720 i elegancko pokazujący sygnał 720p (to przecież i tak dzień do nocy w porównaniu ze zwykłym TV) i nie rwać sobie później włosów z głowy, z powodu tego, iż kupiony za ciężkie pieniądze LCD'ek 1920 x 1080 zmusza nas do wyboru pomiędzy ostrym obrazem, a płynnością gier. Co o tym myślicie?

.S. Miło dołączyć do tego forum :) Pozdrówka!!!

coolandtrendy

• Człowiek dobrej roboty
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #334 dnia: Grudnia 14, 2005, 02:03:21 am »
widze ze pod moja nieobecnosc rozgorzala dyskusja
po koleji
- kinowy efekt osiagam jak odpalam projektor.audio leci po dts
natomiast ekran ma srednice ponad 2 metrow.  oczywiscie nie mowie o rzuceniu na sciane. mam do specjalny perlowy ekran.
wiec nie jest zle.

- plazma kontra lcd
uwierz ze zanim wydalem 17 tys to dlugo sie zastanawialem co kupic.
ogladalem wiele modeli. chcialem znalesc zloty srodek. cos pod co moge podlaczyc laptopa. obejrzec normalnie TV bez straty jakosci, podlaczyc dekoder tv cyfrowej, x360 czy w przyszlosci HDTV
wybralem ten model bo podoba mi sie barwa koloru, to prawda moglbym sie szarpnac na 45 w lcd i fullHD, ale na tym forum chyba nie chodzo o udowadnianie na co kogo stac. tylko jak dobrze grac.
a do grania moj telewizorek nadaje sie wysmienicie. 720p jest rozdzielczoscia optymalna. gry beda jeszcze wychodzic w 1080i.wiecej 360 ne obsluzy. moze ps3 poszaleje w 1080p ale prawdopodobnie tak sobie ustawimy pulpit konsoli bo gry i tak beda przeskalowane.

kolejna zaleta jest bardzo ladny, cztelny i kontrastowy obraz z tv a takze z dekodera. przy dobrym sygnale mozna pomylic HBO z dvd

- xbox360 nie bedzie odtwarzal filmow w HD-DVD. to juz bylo jasno powiedziane.
zaskakuje natomiast rozdzielczosc dem sciagnieta z XL. wiec poczekamy izobaczymy co dalej.

no ale tego to juz totalnie nierozumiem. bardziej po ludzku. no chyba ze mamy uzywac fajnych sformulowan to w takim razie stwierdzam ze poslugujesz sie spolecznymi schematami poznawczymi.

coolandtrendy

• Człowiek dobrej roboty
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #335 dnia: Grudnia 14, 2005, 02:06:17 am »
Odnośnie ekranów do HD.

SHARP GD1 LCD 45".

Zapomnijcie o plazmach.

Mam też pytanie:

tak z ciekawosci spytam. a jaki Ty model preferujesz? i jakim dysponujesz? i co kierowalo Twoim wyborem? i jaki sposob podlaczyles do niego swojego x360?

coolandtrendy

• Człowiek dobrej roboty
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #336 dnia: Grudnia 14, 2005, 02:08:40 am »
Cytat: "Dodek_"
Tak to prawda!!

Mam pytanie: ściągnołem darmowego Theme-sa i niewiem jak go ustawić. Pozdrawiam!

no kolego w ustawieniach swojego gamertaga w dashboard

moim zdaniem i tak najladniejsza jest skorka "glass"

janunio

• Pionier
  • *
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #337 dnia: Grudnia 14, 2005, 08:54:21 am »
cool&trendy:
[1] mam 46" SAMSUNG 1920 x 10880. HD TV Tuner. SNAZIO HD Player.
 Jestem fanem Higd Definition. ( http://www.hdtv.com.pl )
Moje marzenie jest nieco zbliżone do Waszego. Zachwyca mnie nowa jakość obrazu HD.
Tak jak gracza zachwyca przebywanie w wirtualnym świecie 3D ale z obrazem nowej generacji którą niesie technologia HD.
Na naszym forum z uwagą śledziliśmy projekt 360.
Jesteś pierwszym którego możemy zapytać o pewne rozwiązania właśnie w zakresie HD bo dysponujesz znakomitym ekranem a także rzutnikiem.
Zapraszam na w/w forum. Są tam wątki 360. I pytania bez odpowiedzi.
Konsoli nie posiadam. Tu korzystam z PC.  

[2] Twój ekran jest OK  ! Ja zaś opisałem ostatnie trendy w rozwoju telewizorów wielkoformatowych. Nowe fabryki LG czy SAMSUNG to nakłady na poziomie 1 mld eu każda i są nastawione wyłącznie na produkcję LCD. To dowodzi gdzie idzie technologia.
Czy wiecie, że Microsoft wybrał LCD SAMSUNG 23" seria R51 właśnie dla 360 ?
Wiedza o HD jest w powijakach i mamy nadzieję, że zmienią to FIFA World Cup 2006.      

[3] Bitrate to ilość informacji przesyłana w jednostce czasu (mbps). Im większa ilość informacji graficznej tym większy przesył na linii źródło - ekran. Ten problem właśnie do Was dotarł.
Nie mylcie proszę z mocą obliczeniową procesorów graficznych 3D niezbędną do obsługi textur i tym podobnych efektów w czasie rzeczywistym. NAsze filmy HD są bardzo często w formacie 1080p.

360 przekroczył mocą obliczeniową tę barierę ale także w pierwszej konkurencji jest inowacyjnym rozwiązaniem czyli podaje w każdej sekundzie 50/60 obrazów 1920 x 1080 pixeli.    

[4] ponawiam pytanie : w jakiej odległości jesteś od 50" ekranu.
wyjaśnienie: efekt "kinowy" to duży kąt pola widzenia ekranu.

Dla przykładu: oddalając się na 10m od 50" masz taki sam kąt i widzenie szczegółów ja 15" CRT z 50 cm.
Efekt kinowy jest wtedy gdy jakość obrazu pozwala na zachowanie małej odległości od ekranu.  A tak jest właśnie HD TV.
Jedynie perfekcyjna szczegółowość materiału żródłowego (filmu czy dopracowanej graficznie gry) i możliwości ekranu 1920 x 1080 pozwalają na oglądanie z przyjemnością LCD 46" z 3 metrów.

[5] Audio leci w różnych systemach także w DTS. Ale najbardziej popularnym jest Dolby Digital zwany także AC3. Niestety wchodz ą coraz to nowe systemy dzwięku dookólnego. I tak nowy na rynku koncert E.Clapton z Tokio 1080i ma dzwięk cyfowy mp4 Nero Digital i trudno go czym kolwiek odtworzyć.

POZDRO.

coolandtrendy

• Człowiek dobrej roboty
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #338 dnia: Grudnia 14, 2005, 09:12:46 am »
cool&trendy:
[1] mam 46" SAMSUNG 1920 x 10880. HD TV Tuner. SNAZIO HD Player.
 Jestem fanem Higd Definition. ( http://www.hdtv.com.pl )
Moje marzenie jest nieco zbliżone do Waszego. Zachwyca mnie nowa jakość obrazu HD.
Tak jak gracza zachwyca przebywanie w wirtualnym świecie 3D ale z obrazem nowej generacji którą niesie technologia HD.
Na naszym forum z uwagą śledziliśmy projekt 360.
Jesteś pierwszym którego możemy zapytać o pewne rozwiązania właśnie w zakresie HD bo dysponujesz znakomitym ekranem a także rzutnikiem.
Zapraszam na w/w forum. Są tam wątki 360. I pytania bez odpowiedzi.
Konsoli nie posiadam. Tu korzystam z PC.  

[2] Twój ekran jest OK  ! Ja zaś opisałem ostatnie trendy w rozwoju telewizorów wielkoformatowych. Nowe fabryki LG czy SAMSUNG to nakłady na poziomie 1 mld eu każda i są nastawione wyłącznie na produkcję LCD. To dowodzi gdzie idzie technologia.
Czy wiecie, że Microsoft wybrał LCD SAMSUNG 23" seria R51 właśnie dla 360 ?
Wiedza o HD jest w powijakach i mamy nadzieję, że zmienią to FIFA World Cup 2006.      

[3] Bitrate to ilość informacji przesyłana w jednostce czasu (mbps). Im większa ilość informacji graficznej tym większy przesył na linii źródło - ekran. Ten problem właśnie do Was dotarł.
Nie mylcie proszę z mocą obliczeniową procesorów graficznych 3D niezbędną do obsługi textur i tym podobnych efektów w czasie rzeczywistym. NAsze filmy HD są bardzo często w formacie 1080p.

360 przekroczył mocą obliczeniową tę barierę ale także w pierwszej konkurencji jest inowacyjnym rozwiązaniem czyli podaje w każdej sekundzie 50/60 obrazów 1920 x 1080 pixeli.    

[4] ponawiam pytanie : w jakiej odległości jesteś od 50" ekranu.
wyjaśnienie: efekt "kinowy" to duży kąt pola widzenia ekranu.

Dla przykładu: oddalając się na 10m od 50" masz taki sam kąt i widzenie szczegółów ja 15" CRT z 50 cm.
Efekt kinowy jest wtedy gdy jakość obrazu pozwala na zachowanie małej odległości od ekranu.  A tak jest właśnie HD TV.
Jedynie perfekcyjna szczegółowość materiału żródłowego (filmu czy dopracowanej graficznie gry) i możliwości ekranu 1920 x 1080 pozwalają na oglądanie z przyjemnością LCD 46" z 3 metrów.

[5] Audio leci w różnych systemach także w DTS. Ale najbardziej popularnym jest Dolby Digital zwany także AC3. Niestety wchodz ą coraz to nowe systemy dzwięku dookólnego. I tak nowy na rynku koncert E.Clapton z Tokio 1080i ma dzwięk cyfowy mp4 Nero Digital i trudno go czym kolwiek odtworzyć.

POZDRO.

milo ze wpadles do Nas. jak znajde tylko chwile wskocze na Wasza strone. ale na 100% juz tam bylem. mam wasz adres w ulubionych :)

doktor Robotnik

• Towarzysz
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #339 dnia: Grudnia 14, 2005, 10:26:51 am »
Panowie znawcy kina HD, proszę łaskawie o odpowiedź na poniższe pytanie:
Czy Xbox360 ma mozliwość wyświetlania rozdzielczości 1080, bo według specyfikacji to chyba nie ma , jak to jest?

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #340 dnia: Grudnia 14, 2005, 10:53:55 am »
ma ale tylko 1080i, nie 1080p. A specjaliści wytłumaczą to Tobie dalej  :wink: .

doktor Robotnik

• Towarzysz
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #341 dnia: Grudnia 14, 2005, 12:37:39 pm »
Cytat: "zielarz"
ma ale tylko 1080i, nie 1080p.

Tak też myślałem.
Ale nie potrzebuję specjalistów żeby zrozumieć że rozdzielczość 1080 to zwykła przesada jesli idzie o konsole i gry na nich , rozumiem że filmy to inna sprawa.
Po prostu GPU będzie miało problem z wyświetleniem tak wysokiej rozdzielczości, poza tym programiści piszący pod tą rozdzielczość z konieczności będą musieli ciąć jakość tekstur, ogólnie wygląd gry aby zachować płynność.
Xbox 360 dla wyświetlenia bez strat 4XAA może obsługiwać rozdzielczość 720 ( ze względu na szybką pamięć wewnętrzną) i mam nadzieje że takie gry zobaczymy i żaden nie będzie robił gier w 1080 kosztem ich jakości.
Dla mnie osobiście mogli by robić w rozdzielczości 480, bo mam dobrego starego rubina, chyba złożę petycje do odpowiedniego działu i wydziału Microsoftu. :D

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #342 dnia: Grudnia 14, 2005, 14:03:17 pm »
Ja się przyznam, że szczerze nie rozumiem, dlaczego 360 nie ma supportu 1080p. Przecież 90% gier jest i tak na obu konsolach robiona w 720p, a telewizor 1080i (oraz 1080p u PS3) obraz tak czy siak przeskalowuje... Choć póki co telewizor 1080p to rzadkośc totalna - Ninja Theory nie robi gry pod tę rozdzielczość, bo mają zwyczajne problemy z zakupem takiego telewizora.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #343 dnia: Grudnia 14, 2005, 15:18:49 pm »
Cytat: "xelloss"
Ninja Theory nie robi gry pod tę rozdzielczość, bo mają zwyczajne problemy z zakupem takiego telewizora.

to jest dziwne  :shock: . U nas może i jest problem (2/3 modele) ale żeby oni nie mogli kupić.

ebuebue

• Towarzysz
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #344 dnia: Grudnia 14, 2005, 15:49:16 pm »
Fajnie, janunio, że wpadłeś. Swego czasu odwiedziłem wasze forum w poszukiwaniu podstawowych wiadomości na temat HD i troszkę się w temacie douczyłem. Ogólnie proponowałbym założenie osobnego topiku o TV HD, bo rzecz jest na tyle rozległa i ciekawa, tym bardziej teraz, kiedy gracze staną przed wyborem odpowiedniego sprzętu, że chyba warto.
Pozdrawiam

Wielki90

• Przodownik pracy
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #345 dnia: Grudnia 14, 2005, 21:30:08 pm »
Zobaczcie z ta rozdzialka bedzie tak jak na kompach. Ustawiamy 1080p- rznie sie (zmniejszamy detale :D  :D ) i 1080i, dalej tylko 25 klatek, dobra ustawiamy 720p i chodzi.  Troche to malo przyjemneL :?
PSN: CooliG

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #346 dnia: Grudnia 14, 2005, 21:48:32 pm »
Cytat: "Wielki90"
Zobaczcie z ta rozdzialka bedzie tak jak na kompach. Ustawiamy 1080p- rznie sie (zmniejszamy detale :D  :D ) i 1080i, dalej tylko 25 klatek, dobra ustawiamy 720p i chodzi.  Troche to malo przyjemneL :?

hehe - takie właśnie coś zapowiedziało kiedyś Sony dla PS3 :D (było w OPM czy jak to się zwie)

doktor Robotnik

• Towarzysz
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #347 dnia: Grudnia 15, 2005, 12:11:22 pm »
Cytat: "Wielki90"
Zobaczcie z ta rozdzialka bedzie tak jak na kompach. Ustawiamy 1080p- rznie sie (zmniejszamy detale   ) i 1080i, dalej tylko 25 klatek, dobra ustawiamy 720p i chodzi. Troche to malo przyjemneL

Własnie w tym rzecz, po co przesadzać z rozdzielczością .
Do filmów 1080 , do 720 w zupełności wystarczy , na więcej nie ma co liczyć , chyba że kosztem obniżenia jakości gier.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #348 dnia: Grudnia 15, 2005, 12:17:21 pm »
a może jedank. Nie znamy jeszcze prawdziwej mocy next-genów. Może być lepiej niż myślicie (albo i nie).

coolandtrendy

• Człowiek dobrej roboty
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #349 dnia: Grudnia 15, 2005, 14:59:01 pm »
Cytat: "zielarz"
a może jedank. Nie znamy jeszcze prawdziwej mocy next-genów. Może być lepiej niż myślicie (albo i nie).

no wlasnie nie znamy :)
ja ostatnio wlaczylem sobie replay z pgr3
podczas odgrywania filmiko mozna wlaczyc Photo mode
i na "nozkach" zwiedzic na spokojnie caly tor, wszystko obejrzec i porobic zdjecia. to jak to miasto sie prezentuje to poprostu poezja!

w witrynach sklepowych odbija sieotoczenie. razem z samochodami i publicznoscia. kazdy kawalek asfaltu jest chropowany. cegielki. kazda tekstura wyrazna.... slicznie
i pomyslec ze to pierwsza gra na next geny...
w tych konsolach jest spora moc.

ebuebue

• Towarzysz
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #350 dnia: Grudnia 15, 2005, 15:48:18 pm »
Zgadza się. Jest pięknie, naprawdę. Nawet na moim zwykłym 29' trinitronku, nawet na tym cholernym kablu, który był w Premium zestawie (muszę czym prędzej zakupic porządny RGB). Choc sama gra mnie nie zachwyca, w końcu jestem dzieckiem Burnouta. Ale wdrażam się, wdrażam.

kodipar-0

• Pionier
  • *
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #351 dnia: Grudnia 15, 2005, 15:53:23 pm »
Może zrobi ktos kilka fotek

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #352 dnia: Grudnia 15, 2005, 18:08:07 pm »
Cytat: "kodipar-0"

Przejzyj sobie caly ten temat. Juz byly podawane dziesiatki fotek.

Cool and trendy a czy na zwyklym telewizorze opcja replay rowniez robi wrazenie?

klausa

• Towarzysz
  • Panczandragon FTW!
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #353 dnia: Grudnia 15, 2005, 21:54:07 pm »
Cytat: "Dodek_"
Tak to prawda!!

no kolego w ustawieniach swojego gamertaga w dashboard

moim zdaniem i tak najladniejsza jest skorka "glass"

Mógłbyś w wolnej chwili nakarmić nas wszystkimi skórami jakie masz? W sensie foty, foty i jescze raz foty!

doktor Robotnik

• Towarzysz
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #354 dnia: Grudnia 16, 2005, 11:53:42 am »
i na "nozkach" zwiedzic na spokojnie caly tor, wszystko obejrzec i porobic zdjecia. to jak to miasto sie prezentuje to poprostu poezja!

Bardzo wątpie czy mógłbyś to oglądać w rozdzielczości 1080i.(GPU by się nie wyrobił na 100%)
Pewnie tekstury nie były by już takie piękne.
A jak widzę zachwycasz się rozdzielczością 720 i wszystko jest piękne i wyraźne, wię to chyba wystarczająca rozdziałka dla gier nowej generacji.

kodipar-0

• Pionier
  • *
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #355 dnia: Grudnia 16, 2005, 12:48:59 pm »
Cytat: "Hubi"
Cytat: "kodipar-0"

Przejzyj sobie caly ten temat. Juz byly podawane dziesiatki fotek.

Cool and trendy a czy na zwyklym telewizorze opcja replay rowniez robi wrazenie?
                                                                                              chodziło mi o to zeby ktos zrobił kilka swiezych fotek

Shadowek

• Kapitan Żbik
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #356 dnia: Grudnia 16, 2005, 18:02:49 pm »
A co ? Starsze zrobią gorsze wrażenie ? _-_''

coolandtrendy

• Człowiek dobrej roboty
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #357 dnia: Grudnia 17, 2005, 16:36:32 pm »
co to za post?!

Admin wyrzuc to, please...

[Głos z lodówki (zdmuchuje dym z lufy)]

dzieki :)

fastdeath

• Pionier
  • *
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #358 dnia: Grudnia 18, 2005, 12:26:25 pm »
coolandtrendy jedno pytanie.
Czy xbox360 premium zawiera kabel, który umożliwia podłączenie konsoli do monitora ctr? Chodzi mi o "Xbox 360 VGA HD AV Cable".

Frank Jaeger

• Towarzysz
Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #359 dnia: Grudnia 18, 2005, 14:40:05 pm »
Cytat: "doktor Robotnik"
Bardzo wątpie czy mógłbyś to oglądać w rozdzielczości 1080i.(GPU by się nie wyrobił na 100%)
Pewnie tekstury nie były by już takie piękne.
A jak widzę zachwycasz się rozdzielczością 720 i wszystko jest piękne i wyraźne, wię to chyba wystarczająca rozdziałka dla gier nowej generacji.

lol.. mam rozumieć, że po odpaleniu 1080i jakość tekstur spada? :lol:

Cytat: "fastdeath"
coolandtrendy jedno pytanie.
Czy xbox360 premium zawiera kabel, który umożliwia podłączenie konsoli do monitora ctr? Chodzi mi o "Xbox 360 VGA HD AV Cable".

Nie.. z premiumem dostajesz component, którym możesz podłączyć 360tke do tvka..