Ja podlaczylem X360 pod monitor LCD 17 " IIyamy E431S, za pomoca kabla VGA HDAV , dokupionego osobno.
Efekt? Niezly, nawet bardzo. Ale..
Poniewaz obraz idzie przez VGA to wydaje mi sie, ze nie jest on idealnie skalibrawany. (Roznica miedzy D-Sub a DVI przy podlaczaniu do komputera). Widac to na czcionkach w dashboardzie ktore sa lekko rozmyte.
Druga sprawa to kolorki. Niestety na moim monitorze sa one w porownaniu z TV kineskopowym slabawe, wyblakle, zdecydowanie lepiej wygladaja wlasnie na TV.
Kolejna rzecz, rozdzielczosc. Monitor ma natywna 1280x1024 (5:4).
Kameo - uruchomilo sie w formacie 16:9 (czarne pasy na dole i gorze) ale jakosc obrazu bardzo dobra.
PGR 3 - obraz niestety jest troche skorczony, nienaturalny, nie pasuje do tej rozdzielczosci.
Condemend demo - bardzo dobra jakosc obrazu
FNR 3 demo - to samo
NFS:MW demo - uruchomilo sie w rozdzielczosci 640x480!
Quake 4 demo - podobnie!
Przy ustawieniu na 1280x720 czcionka w dashboardzie wyglada lepiej niz w 1280x1024 ale obraz jest rozciagniety. NFW:MW uruchamia sie wtedy rowniez w wysokiej rozdzielczosci.
Wniosek: Mimo wszystko do czasu zakupu LCD HDTV wole grac na wiekszym zwyklym TV niz na monitorze. Zreszta wydaje mi sie, ze jesli ktos zamierza grac na monitorze to lepszym rozwiazaniem bedzie jakis 20 < calowy CRT niz LCD.
Mam rowniez nadzieje ,ze na LCD HDTV te kolorki przy polaczeniu przez komponent beda lepsze.