Autor Wątek: Xbox 360 - Temat ogólny  (Przeczytany 749391 razy)

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
Odp: Xbox 360 - Temat ogólny
« Odpowiedź #7560 dnia: Sierpnia 23, 2009, 12:33:15 pm »
Tyle słyszałem legend o tym super cichym ps3, a po kupnie okazało sie że chodzi ona nieznacznie ciszej niż mój xbox (po zgraniu na dysk oczywiście).

Mój xbox miał ponad rok, nie padł ani razu, nie zarysował ani jednej płyty. Wojtq, powiem tak, jeśli to będzie twój pierwszy next-gen i chwilowo nie masz kasy na ps3 - bierz kloca, nie zawiedziesz sie. Pełno gier multi i sporo fajnych ex. Tylko brak MGS boli ;P.

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #7561 dnia: Sierpnia 23, 2009, 12:38:02 pm »
@grami - wstrzymam się, aż tak bardzo mi się nie spieszy. Z matmy mam poprawkę 18. września, więc na pewno przed tą datą nie kupię konsoli :lol:

@windo - właśnie na multiplatformerach mi zależy w dużej mierze (AC2 !). Brak MGS mnie nie rusza ;)
PSN ID: WojtqGO

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #7562 dnia: Sierpnia 23, 2009, 12:41:41 pm »
@windo - właśnie na multiplatformerach mi zależy w dużej mierze (AC2 !). Brak MGS mnie nie rusza ;)
No mnie właśnie ruszał, i dlatego zamieniłem sprzęty. Po uncharted i pierwszym akcie MGS nie żałuje. :)

grami

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #7563 dnia: Sierpnia 23, 2009, 12:53:45 pm »
No mnie właśnie ruszał, i dlatego zamieniłem sprzęty. Po uncharted i pierwszym akcie MGS nie żałuje. :)

Bo tak mają właśnie prawdziwi gracze (nie mówię o fanbojach), po wyczerpaniu zasobów jednego sprzętu i obcykaniu wszystkich ważniejszych exów ich oczy zwracają się w stronę konkurencyjnej maszyny. W końcu to mega frajda posiadać zupełnie nowy sprzęt i zupełnie nowe perspektywy do szarpania. Sam to obecnie przeżywam, wiec wiem o czym mówisz :eek:. Szkoda, że nie żyjemy w nieco bardziej cywilizowanym kraju, gdzie kombo PS3 + XO nie wyczerpywałyby dochodu z 2-3 miesięcy pracy. Zresztą poprzednie 2 - 3 lata to był najlepszy okres by być w posiadaniu konsolki M$, ciekawsze gry wychodziły tak po prawdzie mówiąc (przypomnij sobie choćby kiedy wyszedł Bioshock na X'a a kiedy na PS3). No ale teraz...na PS3 jest już niezła plejada dobrych gier i bez wątpienia prędzej czy później szarpnę swój portfel na ten sprzęt.

Wojtq, już chyba mniej-więcej wiesz co robić? :wink:

Taidus

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #7564 dnia: Sierpnia 23, 2009, 12:59:55 pm »
Nie wiem dlaczego nikt nie wspomniał o możliwości podłączenia boxa do kompa za pomocą sieci. Zabieg prosty i tani. Jedyny mankament to taki, że żeby był net na boxie to komp musi być włączony. Wszędzie tylko router i router. Jedyne wymagania to 2 karty sieciowe, albo jedna z dwoma wejściami. Chyba że łapiesz neta bezprzewodowo (np. w laptopie) wtedy wystarcza jedna karta sieciowa.

I kupuj z dyskiem! Loadingi w takim Lost Odyssey mnie dobijały, nie dało się grać, po instalacji problem zniknął.
A i z tego co pamiętam aktualizacji softu (NXE) zajmuje znaczną część karty, więc tak czy siak dysk by się przydał.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2009, 13:04:11 pm wysłana przez Taidus »

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #7565 dnia: Sierpnia 23, 2009, 13:08:55 pm »
Raczej wiem co robić. Najprawdopodobniej zaatakuję Xboxa. Poczekam jeszcze jakieś 2 miesiące, zobaczę jak wygląda sprawa z obniżkami cen Premiumek i biorę. PS3 też kiedyś sobie zafunduję, nie ma innej opcji. Teraz muszę zmobilizować się do sprzedaży PS2, ciężko mi to idzie.
PSN ID: WojtqGO

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #7566 dnia: Sierpnia 23, 2009, 13:14:13 pm »
Teraz muszę zmobilizować się do sprzedaży PS2, ciężko mi to idzie.
Ja bym tego nie robił. Ostatnio głównie na Ps2 pykałem i bawiłem się lepiej niż na obecnej generacji.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #7567 dnia: Sierpnia 23, 2009, 13:26:50 pm »

Bo tak mają właśnie prawdziwi gracze (nie mówię o fanbojach), po wyczerpaniu zasobów jednego sprzętu i obcykaniu wszystkich ważniejszych exów ich oczy zwracają się w stronę konkurencyjnej maszyny. W końcu to mega frajda posiadać zupełnie nowy sprzęt i zupełnie nowe perspektywy do szarpania. Sam to obecnie przeżywam, wiec wiem o czym mówisz :eek:. Szkoda, że nie żyjemy w nieco bardziej cywilizowanym kraju, gdzie kombo PS3 + XO nie wyczerpywałyby dochodu z 2-3 miesięcy pracy. Zresztą poprzednie 2 - 3 lata to był najlepszy okres by być w posiadaniu konsolki M$, ciekawsze gry wychodziły tak po prawdzie mówiąc (przypomnij sobie choćby kiedy wyszedł Bioshock na X'a a kiedy na PS3). No ale teraz...na PS3 jest już niezła plejada dobrych gier i bez wątpienia prędzej czy później szarpnę swój portfel na ten sprzęt.

Wojtq, już chyba mniej-więcej wiesz co robić? :wink:
Dokładnie, dobrze napisane. W sumie jedyna czego żałowałem to Mass Effect 2 i Alan Wake, ale nie wykluczone że po premierze tego drugiego wrócę na jakiś czas do klocka.
Teraz muszę zmobilizować się do sprzedaży PS2, ciężko mi to idzie.
Ja bym tego nie robił. Ostatnio głównie na Ps2 pykałem i bawiłem się lepiej niż na obecnej generacji.
Miałem podobnie, po wielu next genowych grach God of War mnie zmiażdżył, a Shadow of the Collosus dobił.

Maugan Ra

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #7568 dnia: Września 01, 2009, 11:57:48 am »
pytanie o kabelek HDMI do klocka

jak kupię sobię taki za powiedzmy 20-30 pln to czy myszę kombinować coś z dzwiękiem czy pójdzie mi po HDMI? bo ni cholery się na tym nie znam 

bebbop

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 10
  • Memento Mori...
« Odpowiedź #7569 dnia: Września 01, 2009, 12:10:40 pm »

jak kupię sobię taki za powiedzmy 20-30 pln to czy myszę kombinować coś z dzwiękiem czy pójdzie mi po HDMI? bo ni cholery się na tym nie znam 
Pojdzie bez problemow.

Maugan Ra

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #7570 dnia: Września 01, 2009, 14:15:33 pm »

Pojdzie bez problemow.

a jak teraz używmam componenta to będzie jakaś róznica w obrazie czy ni chuu chuu

bebbop

• Sekretarz wojewódzki
  • Memento Mori...
« Odpowiedź #7571 dnia: Września 01, 2009, 15:38:43 pm »
Jesli posiadasz oryginalny component MS z zestawu Premium to roznica w stosunku do HDMI moze wystapic w przypadku nasycenia kolorow. Poprzez component sa bardziej "cieple", natomiast w przypadku HDMI ida bardziej w strone lekkiej sterylnosci. Poprzez HDMI bedziesz mial lekko ostrzejszy obraz, oraz w przypadku gier z aliasingiem "schodki" beda mniej rzucac sie w oczy. Dodatkowo jesli chcesz grac w rozdzialce 1080p to osiagniesz ja tylko poprzez HDMI. W przypadku component`a max. wynosi 1080i ( glownie wynika to z winy telewizorow, gdzie zdecydowana wiekszosc nie przyjmuje po componencie 1080p ). Jesli posiadasz jakis dziadowski component za 20 zl to moga byc widoczne zaklucenia/mrowienie obrazu, poniewaz component jest sygnalem analogowym. Dlatego wszelkie dziadostwa elektromagnetyczne w eterze daja o sobie znac na ekranie TV ( oczywiscie tylko w przypadku taniego kabla ). HDMI z kolei jest sygnalem cyfrowym, wiec nawet na kablu za 5 zl nie beda widczne zadne zaklucenia ( przesylany sygnal jest taki sam jak na wyjsciu ). Ogolnie jesli posiadasz oryginalny component to pozostalbym przy nim ze wzgledu na zywsze kolory.

Maugan Ra

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #7572 dnia: Września 01, 2009, 15:43:45 pm »
dziękuję

jutro dostaniesz drugiego plusa bo dziś już nie moge  :P

Taidus

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #7573 dnia: Września 04, 2009, 04:08:53 am »
I box wrócił do domku, akurat przed the beatles rock band :D

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #7574 dnia: Września 05, 2009, 13:11:20 pm »
Microsoft rozpoczyna kolejne banowanie:
http://www.gram.pl/news_8greGe22_Microsoft_rozpoczyna_kolejne_banowanie.html

Microsoft rozpoczął kolejną akcję tępienia piratów. Tym razem bana dostaną wszyscy, którzy grają w Halo 3: ODST z nielegalnych źródeł.

Microsoft rozpoczął kolejną akcję banowania konsol piratom. Podobną akcję przeprowadzono przed premierą Halo 3. Można odnieść wrażenie, że Microsoft specjalnie wypuszcza w sieć wersje gier Bungie, aby wytępić piratów. Każdy kto zagra w piracką wersję Halo 3: ODST przed datą premiery może spodziewać się zbanowania konsoli.

Na twitterze Stephena Tolouse z Microsoftu pojawiła się krótka informacja: Widzę moim szpiegowskim okiem grających nielegalnie w ODST. Nie będzie wcześniejszej zabawy dla was. Rozpoczynamy operację trwałego banowania.

Chwilę później Tolouse dodał, że akcja banowania nie obejmie osób, które nabyły legalną kopię gry wskutek błędu sieci dystrybucyjnej (tak stało się m.in. we Francji), recenzentów itp. W jaki sposób Microsoft sprawdzi kto gra na legalnej, a kto na pirackiej kopii nie wiadomo, ale znowu można się spodziewać wysypu tanich konsol na serwisach aukcyjnych.

Lewan

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #7575 dnia: Września 10, 2009, 09:41:43 am »
witam wszystkich;]

Od niedawna mam problem z xboxem.. od jakiegos tyogdnia wywala bład 0020, oznczajacy chyba przegrzanie sie konsoli.. konsola raz udaje sie włączyć, raz nie.. gwarancja kończy się za jakiś miesiąc, może 2, ale ja nie wiem czy to wogole zglaszać.. Np, zgłosze, oni ją wezmą, a na miejscu okaze sie ze tym razem udalo sie właczyc.. jest tez tak, ze probuje ja wlaczyc 34razy, jest rod, a za 35 cudem sie udaje i wszytsko działa.. macie jakies pomysly?

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #7576 dnia: Września 10, 2009, 09:45:19 am »
witam wszystkich;]

Od niedawna mam problem z xboxem.. od jakiegos tyogdnia wywala bład 0020, oznczajacy chyba przegrzanie sie konsoli.. konsola raz udaje sie włączyć, raz nie.. gwarancja kończy się za jakiś miesiąc, może 2, ale ja nie wiem czy to wogole zglaszać.. Np, zgłosze, oni ją wezmą, a na miejscu okaze sie ze tym razem udalo sie właczyc.. jest tez tak, ze probuje ja wlaczyc 34razy, jest rod, a za 35 cudem sie udaje i wszytsko działa.. macie jakies pomysly?
Moim zdaniem jednak powinienes ja wyslac i liczyc ze akurat sie nie wlaczy.

North

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #7577 dnia: Września 10, 2009, 09:50:28 am »
Wyślij. Nie wydaje mi się, żeby po jednym włączeniu uznali, że konsola działa. Przy zgłoszeniu podaj mniej więcej po którym razie konsola się włącza, by naświetlić problem.

bebbop

• Sekretarz wojewódzki
  • Memento Mori...
« Odpowiedź #7578 dnia: Września 10, 2009, 10:00:06 am »
Na chlopski rozum, wydaje mi sie ze mozna smialo wyslac konsole do serwisu. Prawdopodobnie i tak maja tam taki zapierdziel, ze nic nie beda sprawdzac. Z drugiej strony, nawet jakby ja przetestowali to co ci moga udowodnic? Skoro MS nie kaze robic zadnych udokumentowan usterki np. w formie zdjecia, tym lepiej dla graczy. Moze dojsc do sytuacji, ze u mnie konsola nie dziala, a po 2 dniach podrozy u nich moze zadzialac? Moze. Jest to sytuacja w ktorej ani ty im nic nie udowodnisz, ani oni tobie. Wydaje mi sie, ze jesli ktos by kupil konsole sprawna z allegro i chcialby sobie zmienic bebechy w srodku bo ma taka zachcianke to rowniez nie byloby problemow. Powiedzialby, ze czytnik rysuje plyty + dostal ROD`a i tyle. Trudno byloby udowodnic takiej osobie, ze klamie.

Lewan

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #7579 dnia: Września 10, 2009, 10:31:42 am »
boje się tylko, że po wysłaniu do serwisu oni ją zoabcza, bedzaie działało, dają znaczek "ok" i nara.. maja sporo konsol, raz włacza, "działa? dziala" dziekuemy, dowiedzenia.. a konsoli przez miesiac czy tam iles nie bedzie.. ale ok, dziasaj zadzwonie i zobacze jak bedzie ;) dzieki

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #7580 dnia: Września 15, 2009, 14:51:44 pm »
i jak, zgłosiłeś?
to na pewno nie jest tak, że włączają i ok. to jest serwis, oni mają sprzęt do testowania i jak coś jest nie tak to powinni to znaleźć.b

btw. konsoli nie będziesz miał maksymalnie 14 dni (u mnie wszystko trwało 9 dni, w tym dwa weekendy).

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #7581 dnia: Września 16, 2009, 15:06:32 pm »
No i k*rwa stało się. RRoD dotknął i moją konsolę. Zmieniam zdanie o XO - myślałem, że jest to spoko sprzęcik, teraz wiem, że jest to gniot. W 50% awaryjności konsol tez nie chce mi się wierzyć, 80% - i to bym sie spierał czy nie wyzsza.

Teraz ktoś powie, że zaden problem, ze M$ ma zajebiscie sprawny serwis. Sram na to, takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Właśnie wróciłem z urlopu mam czas i ochotę pograć a tu zonk. Teraz musze szukac paragonu, może się okazać, że jest on w mieszkaniu w krakowie, a teraz siedze w zamościu i będe musiał marnowac cały dzień na drogę w obie strony po paragon. Później zawracać sobie głowę dzwoniąc na infolinie, wysyłając paczkę itp itp. Mam w cholere innych spraw na głowie, a teraz przez zjeb*ny M$ będe musiał zajmować się crapowatym XO. No i w sumie pewnie przez miesiąc będę bez X360, jak akurat mam czas i ochotę na granie. K*rwa zajebiście.

Mam nadzieję, że M$ przegra wojną konsol i wycofają się z rynku bo jak narazie jest to najgorsza firma produkująca konsole. Głośno chodzą, psuja się, online jest płatny, dyki twarde drogie jak cholera.

Diuk

• Gość
« Odpowiedź #7582 dnia: Września 16, 2009, 15:20:05 pm »
Emm... Ale do reklamacji poprzez infolinię nie potrzeba paragonu. Wystarczy, że podasz im tylko nr. seryjny konsoli. Wszystko.

Maugan Ra

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #7583 dnia: Września 16, 2009, 15:28:27 pm »
@Piter_neo  z całym szacunkiem wiem że jesteś zły, ale pokaż mi sprzęt który się nie psuje ...

Emm... Ale do reklamacji poprzez infolinię nie potrzeba paragonu. Wystarczy, że podasz im tylko nr. seryjny konsoli. Wszystko.

no chyba że ma datę produkcji klocka starszą niż te 3 lata na rroda

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #7584 dnia: Września 16, 2009, 16:25:58 pm »
nie 80% a w moim przypadku 100%, każdemu mojemu znajomemu się zjebał, KAŻDEMU.

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7585 dnia: Września 16, 2009, 16:29:59 pm »
@Piter_neo  z całym szacunkiem wiem że jesteś zły, ale pokaż mi sprzęt który się nie psuje ...

No ale to oni sprawdzają datę produkcji czy zakupu. Z tego co się orientuję to gwarancja na jakikolwiek sprzęt zaczyna się od daty kupna, a nie produkcji. W sumie tak czy siak konsole mam nową bo z HDMI i mniej grzejącym się procesorem (lub grafiką - nie pamiętam)

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #7586 dnia: Września 16, 2009, 16:35:06 pm »
spoko, nie lękaj się, nie potrzebujesz paragonu w takim razie. moja poszła bez i było si.

a z samą gwarancją jest tak, że producencka jest chyba od daty produkcji, a sklepowa od daty zakupu. CHYBA.

Maugan Ra

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #7587 dnia: Września 16, 2009, 16:46:27 pm »

No ale to oni sprawdzają datę produkcji czy zakupu. Z tego co się orientuję to gwarancja na jakikolwiek sprzęt zaczyna się od daty kupna, a nie produkcji. W sumie tak czy siak konsole mam nową bo z HDMI i mniej grzejącym się procesorem (lub grafiką - nie pamiętam)

jeśli nie masz paragonu ale masz konsole z 2008 to z automatu masz gearancjie i ni emusisz udowadniac że Ci jeszcze przysługije :)
ale jak masz starszy model to mogą chcieć paragon żeby ustalić date zakupu

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7588 dnia: Września 16, 2009, 16:47:41 pm »
Ok, z tym paragonem to może i spoko tylko...

...tylko z tego co na szybko wyczytałem konsole trzeba odesłac w oryginalnym pudełku ze wszystkimi kablami, a pudełko mam krakowie, więc tak czy siak chyba bez dnia podrózy w ciasnych niewygodnych busach się nie obędzie.

ps: jest może ktoś chętny z Zamościa/Lublina i okolic aby pozyczyć mi pudełko do XO?
« Ostatnia zmiana: Września 16, 2009, 16:56:06 pm wysłana przez Piter_neo »

Maugan Ra

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #7589 dnia: Września 16, 2009, 16:54:35 pm »

...tylko z tego co na szybko wyczytałem konsole trzeba odesłac w oryginalnym pudełku ze wszystkimi kablami, a pudełko mam krakowie, więc tak czy siak chyba bez dnia podrózy w ciasnych niewygodnych busach się nie obędzie.

guzik prawda odyłasz samą konsole bez dysku kabli itd. i nie w orginalnym pudełku tylko zastępczym bo orginalnego i tak Ci nie oddadza :)

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #7590 dnia: Września 16, 2009, 16:57:03 pm »
źle wyczytałeś, pani na infolinii mówi wyraźnie, żeby NIE pakować konsoli do oryginalnego opakowania, kable też nie są potrzebne.

Tak w ogóle to jakbyś już zadzwonił to w poniedziałek kurier jest u ciebie, możliwe że w piątek masz pudło w domu, a nie użalasz się na forum ;)

Maugan Ra

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #7591 dnia: Września 16, 2009, 16:59:11 pm »
jak ma rroda nie musi dzwonić może on-line wszystko załatwić ;p

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #7592 dnia: Września 16, 2009, 17:04:02 pm »
ja tam w takich sprawach jestem konserwatystą. Jak dzwonisz to nie ma takich niedomówień czy kable, czy paragon, czy pudełko, sraty taty.

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7593 dnia: Września 16, 2009, 17:22:34 pm »
OK, zajebiste dzięki chłopaki za pomoc i informacje. Emocje u mnie juz troszkę opadły, więc dopiero włączam trzeźwe myslenie.

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #7594 dnia: Września 16, 2009, 17:31:53 pm »
spoko, mam doświadczenie to się dzielę :P

Bryden

• Towarzysz
« Odpowiedź #7595 dnia: Września 16, 2009, 18:45:56 pm »

ps: jest może ktoś chętny z Zamościa/Lublina i okolic aby pozyczyć mi pudełko do XO?

Mogę Ci pożyczyc pudełko od X0, oczywiście jak oddasz  :wink:

Maugan Ra

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #7596 dnia: Września 17, 2009, 08:18:36 am »
wzruszyłe się Brynden Twoją bezinteresownością, łap plusa :)

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #7597 dnia: Października 02, 2009, 20:46:11 pm »
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Maugan Ra

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #7598 dnia: Października 07, 2009, 08:20:07 am »
miał ktoś E74 ? jakie są tego objawy

s00s

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #7599 dnia: Października 07, 2009, 08:50:32 am »