Autor Wątek: Motor Storm  (Przeczytany 140315 razy)

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
Motor Storm
« Odpowiedź #920 dnia: Lutego 05, 2007, 10:22:19 am »
Hands on final Motorstorm with online
http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=56500

Supersonic

• Gość
Motor Storm
« Odpowiedź #921 dnia: Lutego 05, 2007, 10:52:31 am »
Gamekult ocenił Motorstorm na 6/10
http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=56482
Ja tam się nie znam bo nie grałem ale pomimo że Motorstorm mnie nie interesuje uważam taką notę za lekkie przegięcie.

crasch

• He?
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 0
Motor Storm
« Odpowiedź #922 dnia: Lutego 05, 2007, 10:59:19 am »
Cytat: "Supersonic"
Ja tam się nie znam bo nie grałem ale pomimo że Motorstorm mnie nie interesuje uważam taką notę za lekkie przegięcie.

:shock:

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
Motor Storm
« Odpowiedź #923 dnia: Lutego 05, 2007, 11:05:32 am »

Ale oni oceniali wersje JAP. więc napewno chcieli ustrzec przed jej kupnem gdyż lada moment pojawi się wersja amerykańska z trybem online i dodatkowymi smaczkami obiecanymi przez Evolution.

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
Motor Storm
« Odpowiedź #924 dnia: Lutego 05, 2007, 11:20:24 am »
Błąd, oni ocenili tak tą gre, bo tym samym taki mało znany servis zrobił sobie reklame, wystawiajac tak słaba ocene grze nad ktora rozpływaja sie wieksze servisy.
oto cała tajemnica :lol:

Polecam poczytac ten poprzedni link
http://pelaajalehti.com/2007/02/05/motorstorm-hands-on/

It all works really great on the test servers, no lag, no problems but there’s no thousands of players either. You can voice chat from the lobby through the loading screens and during the gameplay. This is really a great experience to take online, it’s that kinda racing. Still, it’s very sparse, the interface is also a bit more about style than functionality.

Still, on a good HDTV running at 720p, MotorStorm does look awesome and like a racing game you haven’t quite seen before.

8)

Ostatnie recenzje MS wygladały tak

Game Masters UK 82/100
PlayMagazine 9.5/10
PSM3 Magazine UK 88/100

Wszystkie recenzje pochodza z czasopism, wiec trudno powiedziec czy oceniali jap. czy amerykanska wersje.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
Motor Storm
« Odpowiedź #925 dnia: Lutego 05, 2007, 11:20:52 am »
Czasem tak bywa. Musimy nauczyć się z tym żyć  :(

Na szczęście inne oceny są pozytywne, z 8 od eurogamer na czele  8)

http://www.gamerankings.com/htmlpages2/928393.asp

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
Motor Storm
« Odpowiedź #926 dnia: Lutego 05, 2007, 11:25:09 am »
Tylko Iras powiedz mi czy to sa recenzje japonskiej czy amerykanskiej wersji?
:)

Iras

• PIERESTROJKA
Motor Storm
« Odpowiedź #927 dnia: Lutego 05, 2007, 11:27:15 am »
Na eurogamer 8 dostał japończyk  :)

nakimushi

• Gość
Motor Storm
« Odpowiedź #928 dnia: Lutego 05, 2007, 15:30:20 pm »

nie nie,, nie może być  :lol:

Terrago

• Towarzysz
Motor Storm
« Odpowiedź #929 dnia: Lutego 05, 2007, 16:06:14 pm »
Zeby was troche ostudzic dodam ze animacja czesto zwalnia co mnie bardzo wk...denerwuje. Nie dzieje sie to na wszystkich trasach ale tak jest. To samo tyczy sie NBA 2K7 - piekna gra ale potrafi chrupnac (tu tak nie wkurza jak w MS)

BoBaN

• PIERESTROJKA
Motor Storm
« Odpowiedź #930 dnia: Lutego 05, 2007, 16:20:13 pm »
Cytat: "Terrago"
Zeby was troche ostudzic dodam ze animacja czesto zwalnia co mnie bardzo wk...denerwuje. Nie dzieje sie to na wszystkich trasach ale tak jest. To samo tyczy sie NBA 2K7 - piekna gra ale potrafi chrupnac (tu tak nie wkurza jak w MS)

Yjs! Dziwne bo recki MS w PE i Neo+ mówią co innego. Terrago ale Ty piszesz o demku czy o Jap. wersji?

Supersonic

• Gość
Motor Storm
« Odpowiedź #931 dnia: Lutego 05, 2007, 17:30:13 pm »
Cytat: "nakimushi"
nie nie,, nie może być

Moim zdaniem zdziwienie niektórych (moje też) wynika z tego że do Motorstorm przywarło miano bardzo dobrej gry zanim jeszcze ktokolwiek z GO w to grał a komuś kto dotąd był napalony na Motorstorm gra wcale nie musi się tak bardzo spodobać.
Przecież nawet najlepsze gry dostaję jedną czy dwie zupełnie niezrozumiałe i zaniżone oceny (wystarczy zobaczyć noty z gamerankings) więc Motorstorm też może dostać kilka niskich ocen (przecież nie każdemu musi się ta gra podobać, np. mnie  :mrgreen: )

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
Motor Storm
« Odpowiedź #932 dnia: Lutego 05, 2007, 17:41:55 pm »
No albo świetnym przykładem jest ocena wystawiona przez HIV'a MGS 2 :D

Supersonic

• Gość
Motor Storm
« Odpowiedź #933 dnia: Lutego 05, 2007, 17:46:57 pm »
Cytat: "Master_666"
No albo świetnym przykładem jest ocena wystawiona przez HIV'a MGS 2

Albo zwyczajnie gra mu nie przypadła do gustu. Mnie wiele hitów czy dobrych gier (np. takich jak Motorstorm) na różne konsole w ogóle się nie podoba.

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
Motor Storm
« Odpowiedź #934 dnia: Lutego 05, 2007, 17:47:45 pm »
nie nie,, nie może być

Moim zdaniem zdziwienie niektórych (moje też) wynika z tego że do Motorstorm przywarło miano bardzo dobrej gry zanim jeszcze ktokolwiek z GO w to grał a komuś kto dotąd był napalony na Motorstorm gra wcale nie musi się tak bardzo spodobać.
Przecież nawet najlepsze gry dostaję jedną czy dwie zupełnie niezrozumiałe i zaniżone oceny (wystarczy zobaczyć noty z gamerankings) więc Motorstorm też może dostać kilka niskich ocen (przecież nie każdemu musi się ta gra podobać, np. mnie  :mrgreen: )

Pamietam jak ostatnio czytałem recenzję Killzone na ps2. Gościu dał ocene chyba 2 lub 3/10. Grafice dał 1 bo stwierdził, że jest ona tak słaba, że jak patrzył na grę to dostawał za każdym razem bólów głowy. :lol: Takich recenzji nie powinno uwzględniać gamerankings.

Supersonic

• Gość
Motor Storm
« Odpowiedź #935 dnia: Lutego 05, 2007, 18:01:26 pm »
Cytat: "Piter_neo"
Pamietam jak ostatnio czytałem recenzję Killzone na ps2. Gościu dał ocene chyba 2 lub 3/10. Grafice dał 1 bo stwierdził, że jest ona tak słaba, że jak patrzył na grę to dostawał za każdym razem bólów głowy.  Takich recenzji nie powinno uwzględniać gamerankings.

Racja nie należy przeginać. Gdyby jakaś dobra gra (która mi nie przypoadła do gustu) łapała oceny w granicach 8, to na pewno moja nota odbiegałaby od tej normy ale nie robiłbym z siebie pośmiewiska wystawiając poniżej 5/10.
Tak właściwie nie ma się co przejmować jedną notą 6/10 dla Motorstorm bo kto chce to i tak kupi tę grę nie sugerując się notami, a jak ktoś nie chce to nawet "dziesiątki" dla Motorstorm nie przekonają takiej osoby a przynajmniej ja tak sądzę z własnych doświadczeń  :D

Terrago

• Towarzysz
Motor Storm
« Odpowiedź #936 dnia: Lutego 05, 2007, 19:16:34 pm »
Cytat: "MarcePan"

Yjs! Dziwne bo recki MS w PE i Neo+ mówią co innego. Terrago ale Ty piszesz o demku czy o Jap. wersji?

Pisze o wersji japonskiej. Demko mialo 1 trase, 2 pory dnia i zwolnienia byly minimalne jedynie podczas startu(duzo obiektow naraz).
Co do reszty komentarzy - jestem fanem wyscigow przede wszystkim i dlatego ta gre kupilem a nie dlatego zeby cos miec do grania a pozniej sie nad dana gra pastwic. Tak samo w psx pisali "gt hd trzyma stale 60fps". Jak sie chwile pogra mozna sprawic ze i te 60fps drastycznie spadnie :) - wystarczy wykrecic baczka na 1 biegu i zahaczyc o troche zwiru, zrobi sie ladny dymek i juz mamy 20fps. Ale nie ma co sie tym zbytnio martwic, to dopiero 1 generacja...

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
Motor Storm
« Odpowiedź #937 dnia: Lutego 05, 2007, 19:19:29 pm »

Pisze o wersji japonskiej. Demko mialo 1 trase, 2 pory dnia i zwolnienia byly minimalne jedynie podczas startu(duzo obiektow naraz).

Ja bym sie tam nie martwił do premiery MS w Europie troche czasu zostało i powinni to poprawić.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
Motor Storm
« Odpowiedź #938 dnia: Lutego 05, 2007, 23:36:18 pm »
Cytat: "DEVIL"
do premiery MS w Europie troche czasu zostało i powinni to poprawić

Nie maja innego wyboru. Inaczej udamy sie do studia Evo i dokonamy publicznego ukamieniowania badz natychmiastowej dekapitacji. :D
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Terrago

• Towarzysz
Motor Storm
« Odpowiedź #939 dnia: Lutego 08, 2007, 11:18:25 am »
Jeszcze dodam ze Motorstorm nie korzysta z hdd w jakikolwiek sposob a przydaloby sie to przynajmniej podczas wyboru samochodu (zmiana auta jest dluzsza niz w GT czyli ok 3-4 s)
ps. to samo tyczy sie NBA2K7
Mam nadzieje ze jest to wylacznie wina pospiechu....

Poza tym drazni mnie jeszcze wszedobylski jazgot jaki dobiega z glosnikow. Potwornie ciezka muzyka zmiksowana z odglosami wyscigow. Mnie to troche przytlacza, po przejechaniu kilkunastu wyscigow mam dosc, trzeba przerwy (na szczescie mozna sciszyc/wylaczyc muzyke).
Obawiam sie ze niektorzy z was moga czuc sie troche zawiedzeni jesli framerate nie bedzie trzymal sie lepiej niz w wer. jap.... Zbyt duzo oczekuje sie od tego tytulu...

nakimushi

• Gość
Motor Storm
« Odpowiedź #940 dnia: Lutego 08, 2007, 14:56:16 pm »
Zbyt duzo oczekuje sie od tego tytulu

dokładnie
ludzie tutaj na forum na siłe szukaja jakiegoś kilera na ps3 i wmawiaja sobie ze Resistance albo Motorstorm musza takie być - a to są tylko dobre gry

Iras

• PIERESTROJKA
Motor Storm
« Odpowiedź #941 dnia: Lutego 08, 2007, 14:59:53 pm »
Tak ku.wa Resistance ze średnią prawie 9 na gamerankings to gra "tylko" dobra. MotorStorm tak samo  :x

Grałeś przynajmniej...?  :?

mateo

• Gość
Motor Storm
« Odpowiedź #942 dnia: Lutego 08, 2007, 15:09:30 pm »

dokładnie
ludzie tutaj na forum na siłe szukaja jakiegoś kilera na ps3 i wmawiaja sobie ze Resistance albo Motorstorm musza takie być - a to są tylko dobre gry

A no właśnie...grałeś w MotorStorm ?
Słyszałem , że gra ''ponoć'' kopie zady  :wink:

nakimushi

• Gość
Motor Storm
« Odpowiedź #943 dnia: Lutego 08, 2007, 15:35:29 pm »
Cytat: "Iras"
Tak ku.wa Resistance ze średnią prawie 9 na gamerankings to gra "tylko" dobra

Resistance ma nizszą srednia niż Rainbow six Vegas - a Vegas to gra tylko bardzo dobra a nie jakaś genialna....

takie jest moje zdanie/ wiadomo że znajdą się tacy którzy pokochaja którys z tytułów ale ogólnie nikt nie pieje szczególnym zachwytem nad Vegas ani nad Resistance

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
Motor Storm
« Odpowiedź #944 dnia: Lutego 08, 2007, 15:38:45 pm »

dokładnie

Zgadzam się z Irasem. Przecież Resistance dostał tylko kilka procent mniej od np. GoW-a. Idąc tokiem myślenia nakimushi-ego, skoro resistance to tylko dobra gra, a skoro GoW jest tylko kilka procent lepszy od Resistance, więc jest tylko dobry+, albo już prawie bardzo dobry.
Resistance sprzedało się w nakładzie mniej więcej 400-500tyś (przy 1,5mln konsol). Gdyby konsol PS3 było tyle samo co XO to można powiedzieć, że gra by się sprzedała w nakładzie ponad 3mln- czyli tyle co GoW (oczywiście założenie teoretyczne).

Iras

• PIERESTROJKA
Motor Storm
« Odpowiedź #945 dnia: Lutego 08, 2007, 16:14:55 pm »
Resistance ma nizszą srednia niż Rainbow six Vegas

No faktycznie niższą... o 0,4%  :roll:

takie jest moje zdanie

Yeee... Tylko skoro to twoje zdanie, to daruj sobie teksty:

ludzie tutaj na forum na siłe szukaja jakiegoś kilera na ps3 i wmawiaja sobie ze Resistance albo Motorstorm musza takie być

nakimushi

• Gość
Motor Storm
« Odpowiedź #946 dnia: Lutego 08, 2007, 16:33:38 pm »
Cytat: "Iras"
Tylko skoro to twoje zdanie, to daruj sobie teksty

a twoje zdanie jest zdaniem tego forum że pozwalasz sobie pisać cokolwiek ? :lol:

dąc tokiem myślenia nakimushi-ego, skoro resistance to tylko dobra gra, a skoro GoW jest tylko kilka procent lepszy od Resistance, więc jest tylko dobry+, albo już prawie bardzo dobry

dokładnie - GoW troche brakuje do gry świetnej

Resistance sprzedało się w nakładzie mniej więcej 400-500tyś (przy 1,5mln konsol). Gdyby konsol PS3 było tyle samo co XO to można powiedzieć, że gra by się sprzedała w nakładzie ponad 3mln- czyli tyle co GoW (oczywiście założenie teoretyczne)

teoretycznie to mozna sobie gdakac ze gra się dobrze sprzedała bo nic ciekawego nie było w tym czasie

Supersonic

• Gość
Motor Storm
« Odpowiedź #947 dnia: Lutego 08, 2007, 17:35:14 pm »
ludzie tutaj na forum na siłe szukaja jakiegoś kilera na ps3

Niestety póki co takiego nie ma chociaż Motorstorm powinien skusić sporą grupę ludzi do zakupu PS3.

Off

• Towarzysz
Motor Storm
« Odpowiedź #948 dnia: Lutego 08, 2007, 17:57:43 pm »
@nakimushi
sorry za mały offtop ale nie moge sie powstrzymac- jest w ogole jakas swietna gra na tym swiecie?
23 MARZEC 2007 - Welcome HOME

Supersonic

• Gość
Motor Storm
« Odpowiedź #949 dnia: Lutego 09, 2007, 09:03:39 am »

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
Motor Storm
« Odpowiedź #950 dnia: Lutego 09, 2007, 11:07:23 am »
Czasami na trasach w MS jest baaaardzo tłocznie :twisted:

Cielo

• Proletariusz
Motor Storm
« Odpowiedź #951 dnia: Lutego 09, 2007, 11:25:58 am »
To Japończycy robią video montaże z motostorm  :shock: na 1:09 kolejne dwie akcje z motocyklem na masce, mam nadzieję, że wrzucą kiedyś ten widok z kokpitu, dzisiaj chyba jest ten czat z devami MS, pewnie będę ich tam molestować o to  :lol: , ktoś wie która to u nas godzina ta 4PM PST?

http://boardsus.playstation.com/playstation/board/message?board.id=motorstorm&thread.id=4182
I do not comprehend.

Terrago

• Towarzysz
Motor Storm
« Odpowiedź #952 dnia: Lutego 09, 2007, 11:26:00 am »
Cytat: "pokrytyśniegiem"

Ostatnia akcja z ta tablica rzadzi! Takiego numeru to mi sie jeszcze nie udalo zrobic :) Poza tym obrot na motorze 360 st. - powinni jakies bonus punkty dawac! :)
No i jeszcze jedno, widac zwolnienia prawda...?

BoBaN

• PIERESTROJKA
Motor Storm
« Odpowiedź #953 dnia: Lutego 09, 2007, 11:37:26 am »
Cytat: "pokrytyśniegiem"

Zastanawiam się czy ten filmik ma pokazać rozwałke na trasie czy raczej ujawnić dropy fremrat'u bo dosłownie co akcja to klatki spadają dosyć drastycznie. Ciekaw jestem czy to wina kompresji filmiku czy Motor Storm tak tnie. Dziwne to bo w PE i Neo+ piszą zupełnie co innego.

Cielo

• Proletariusz
Motor Storm
« Odpowiedź #954 dnia: Lutego 09, 2007, 11:38:18 am »
Ostatnia akcja z ta tablica rzadzi! Takiego numeru to mi sie jeszcze nie udalo zrobic :)
No i jeszcze jedno, widac zwolnienia prawda...?

Najlepsza akcja jaką miałem w demie to motocyklista który po wybuchu walnął w tył bugiego jakoś się w niego zaplątał i tak się wlókł za nim przez chwile, piękny widok.

Co do zwolnień na tym video to chyba bez przesady, konwersja na YouTube takie rzeczy powoduje, na tych gameplayach HD, które masowo się pojawiały tuż po premierze jp takich zwolnieni przy każdej większej akcji nie było... jeżeli ze zwolnieniami jest tak jak na demie to nie jest jakoś źle.
I do not comprehend.

nakimushi

• Gość
Motor Storm
« Odpowiedź #955 dnia: Lutego 09, 2007, 14:31:16 pm »
Cytat: "Off"
sorry za mały offtop ale nie moge sie powstrzymac- jest w ogole jakas swietna gra na tym swiecie?

i takie myślenie jest najlepsze ;)
jak można pisać czy coś jest świetne ?

przecież każdy ma inne gusta i kryteria
dla kogoś każda gra bedzie świetna dla kogoś innego żadna
to tak jak przekonywać się który film jest najlepszy.... czy to ma sens ?

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
Motor Storm
« Odpowiedź #956 dnia: Lutego 09, 2007, 15:20:44 pm »

Poza tym drazni mnie jeszcze wszedobylski jazgot jaki dobiega z glosnikow. Potwornie ciezka muzyka zmiksowana z odglosami wyscigow. Mnie to troche przytlacza, po przejechaniu kilkunastu wyscigow mam dosc, trzeba przerwy (na szczescie mozna sciszyc/wylaczyc muzyke).

osobiście nie wyobrażam sobie innej muzy jak rock i metal do gier wyścigowych ;)

Czasami na trasach w MS jest baaaardzo tłocznie Twisted Evil

bardzo ładnie nagrane ;)

Supersonic

• Gość
Motor Storm
« Odpowiedź #957 dnia: Lutego 11, 2007, 08:50:50 am »
9 nowych screenów.
http://ps3.vggen.com/gallery.php?game=156
Dobrze wiedzieć że w Motorstorm są drzewa bo wcześniej ich nie widziałem na żadnym screenie.

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
Motor Storm
« Odpowiedź #958 dnia: Lutego 11, 2007, 09:58:42 am »
staaare

ralien27

• Pionier
  • *
Motor Storm
« Odpowiedź #959 dnia: Lutego 12, 2007, 16:44:59 pm »
Gram w demko motorstorma  sciagniete z playstationstore  i musze wyznac ze wedlug mnie to zwykly przecietniak  . Kraksy to zadna rewelacja , w burnout 3 takedown  wedlug mnie sa  lepsze . Trasa demowa  stanowczo krotka , nie wiem czy wszystkie so takie 2 kilometrowki . Nie mowie tutaj ze gra jest do bani bo jezdzi sie dosc czadowo ,no i muza nie kiepska jest .Wiecej nowosci powiny pokazywac gry nowej generacji a nie jezdzenie w kolko i wciskanie boost. Tylko mnie nie zjedzcie za ta wypowiedz . pozdrowionka  :D  :D  :D