Ale pier**lisz.. u mnie w pracy gdzie jestem jedynym Polakiem, a reszta to w 90 procentach Anglicy, sa nastroje takie by a wyjsc z UE, dwa popieraja Polske, Wegry i im podobne Panstwa. EDL. Mowi Ci to cos.
Tez moge napisac, ze pier*olisz, bo ja znam tylko jednego anglika, ktory jest zupelnie przeciw emigracji (inc. Polakow), on lubil te wszystkie EDL, BNP czy UKIP'y, reszta znajomych (w wiekszosci anglicy, ale jest tez kilku francuzow, 0 polakow) i wspolpracownikow raczej wolaloby, aby ten problem (imigrantow) rozwiazac w madry sposob, ale to ludzie w wiekszosci glosujacy na Camerona. Co do samego Camerona, to on nawet wczoraj sie na temat problemu imigrantow wypowiadal:
http://www.bbc.co.uk/news/uk-34242346Dodatkowo wydaje mi się, ze UK samo zaproponowalo przyjecie kilku tys. imigrantow z Syrii mimo, ze w tym wypadku EU nie ma zadnego prawa do zmuszania UK do przyjecia kogokolwiek.
Jesli chodzi o wyjscie z EU, to wyrazna gra pod elektorat UKIP i do tego karta przetargowa w negocjacjach z EU, ale jednak, co pokazuja ostatnie sondaze, scenariusz calkiem mozliwy, inna sprawa, ze nawet po wyjsciu z EU UK bedzie korzystac z wielu dobrodziejstw zjednoczonej europy.