wszyscy tak robią? jeżeli tak, to deportować/nie wpuszczać wszystkich. coś mi się jednak wydaje, że ogólu ten problem nie dotyczy
Czyli co - przyjmujemy tylko uchodźców z dokumentami, którzy będą siedzieć w obozach, a cała reszta czyli imigranci ekonomiczni, trudni do zidentyfikowania i nieprzestrzegający zasad wracają do siebie? Dla mnie ok, ale niestety grający wg tych zasad Orban jest potępiany, a przez Europę pędzi niezidentyfikowana swołocz nad którą nikt nie kwapi się zapanować.
Typowa prawicowa manipulacja. "Jedynie podstawiła nogę domniemanemu terroryście uciekającemu przed policją", mógłbyś pisać artykuły do niezależnej albo frondy.
Potępiam dziennikarkę, której ksenofobia przeradza się w bezmyślną agresją, która dotyka nawet dzieci.
W którym miejscu ta manipulacja? Spi
erdalał, podstawiła mu nogę - to są fakty, a każdy, który się tam nie podporządkowuje zasadom, powinien być traktowany jak domniemany terrorysta. Nie mam pojęcia, co przyświecało tej kobiecie, ale na jej miejscu każdy POWINIEN zachować się tak samo. To jest niepojęte, że typ po ucieczce z obozu dla uchodźców bez przeszkód przejechał całą Europę, a teraz łazi jako wolny człowiek po europejskiej stolicy zamiast siedzieć w areszcie przynajmniej do czasu wyjaśnienia jego związków z al-kaidą.