Autor Wątek: God of War 2: Devine Retribution  (Przeczytany 122484 razy)

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
God of War 2: Devine Retribution
« Odpowiedź #160 dnia: Lutego 12, 2007, 21:24:05 pm »
Teraz pora na kontr argument :) Dla mnie GoW to idealna nawalanka. DMC3 mi nie pod pasował przez te style: ja chce i biegać po ścianach i strzelać shotgunem jak nunchakiem( wiecie o co chodzi) . No i ten szpan młodego Dantego. Bloku w ogóle nie stosowałem bo sie nie przydawał (nic nie blokował bo jak jeden zablokowałem to dostawałem od drugiego) tylko uniki. I wkurzała mnie słabość broni palnych. To poco robią styl Gunslinger (nie pamiętam dokładnie nazwy) skoro lepiej jest wziąć miecz i wszystko siekać. I poco robią tyle broni białych jak ja walczyłem tylko podstawowym mieczem. Dla mnie GoW to czysty fun. I jest efekciarski i zarazem efektowny. Akcja z wbijaniem miecza w pysk Minotaura to jedna z moich ulubionych i w dodatku sie przydaje bo leczy. No i wDMC wkurzała mnie kamera. ide w jedno miejsce, nagle kamera sie zmienia i wracam z powrotem do poprzedniego miejsca bo nagle sie sterowanie zmieniło, teraz przód to tył itp. Co ja sie będę rozwodzić dla mnie GoW to najlepsza na świecie i na ryku nawalanka z ciekawym bohaterem.

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #161 dnia: Lutego 12, 2007, 21:39:48 pm »
Jednego nie mogę GOW odmówić- ciekawej fabuły (nie ambitnej, nie oryginalnej, ale ciekawej po prostu) i własciwie tylko to mnie przytrzymało przy tej grze do końca.

Nie można tez raczej zarzucić devilowi słabej mocy broni strzeleckich, bo one są jedynie uzupełnieniem i na samych gunach opierać się po prostu nie da, co jest plusem dla mnie, bo wymusza bardziej zróżnicowaną, planowaną i techniczną rozgrywkę która w rezultacie daje niesamowity fun.

Btw. Gunslinger wbrew pozorom jest także skuteczny, tylko trzeba trochę wprawy.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #162 dnia: Lutego 12, 2007, 21:56:22 pm »
Cytat: "_Music"
bo wymusza bardziej zróżnicowaną, planowaną i techniczną rozgrywkę która w rezultacie daje niesamowity fun.

No naprawdę planowana. Wbijasz sie do pomieszczenia, lockujesz sie na celu używasz stingera (chyba tak sie cios mieczem nazywa), jakieś kombo mieczem. A jak widzisz że ktoś szykuje sie do ataku robisz unik lub skaczesz, jak skoczysz to możesz sobie strzelić z pistoletów (żeby nie zapomnieć że są). I jeszcze trzeba uważać na zablokowane drzwi bo cie mogą uszkodzić. <LOL> Nie mam na celu pokazanie wam ze GoW jest lepszy itp. ale ja rozgrywkę w DMC widze właśnie tak. Może jak bym grał w 1 lub 2 to coś by tam było ale 3 mnie zraziła do serii.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #163 dnia: Lutego 12, 2007, 22:09:00 pm »
O czym panowie dyskutujecie, i tak wiadomo, że najlepszy system ma Ninja Gaiden. :P
Cytat: "_Music"
Jednego nie mogę GOW odmówić- ciekawej fabuły (nie ambitnej, nie oryginalnej, ale ciekawej po prostu) i własciwie tylko to mnie przytrzymało przy tej grze do końca.

Mnie jakoś fabuła nie wciągnęła, a prawdę mówiąc wolałbym, żeby Kratos nie otwierał japy ani razu.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #164 dnia: Lutego 12, 2007, 22:45:22 pm »
O czym panowie dyskutujecie, i tak wiadomo, że najlepszy system ma Ninja Gaiden.

Być może, nie grałem :]

No naprawdę planowana. Wbijasz sie do pomieszczenia, lockujesz sie na celu używasz stingera (chyba tak sie cios mieczem nazywa), jakieś kombo mieczem. A jak widzisz że ktoś szykuje sie do ataku robisz unik lub skaczesz, jak skoczysz to możesz sobie strzelić z pistoletów (żeby nie zapomnieć że są). I jeszcze trzeba uważać na zablokowane drzwi bo cie mogą uszkodzić.

W DMC3 podobało mi się niesamowicie to, że nigdy nie wiesz jak tłum się zachowa. U mnie to wyglądało tak:
Wpadasz do pokoju, lokazliujesz jednostki krytyczne (najniebezpieczniejsze i mało wytrzymałe zarazem), eleminujesz kilku naraz jednym kombem, wspomagając się przy tym pistoletami, bo to konieczne w tym wypadku by zrobić to jak najszybciej. Potem stosując ulubione techniki (dziesiątki możliwości), kotrolując tłum (dziesiątki możliwości), robiąc przy tym uniki i posiłkując się bronią palną w krytycznych sytuacjach, redukujesz zagrożenie aż je zlikwidujesz.
Tu musisz być agresywny, bo zostaniesz zaszczuty i poobijany niemiłosiernie.

Inna sprawa, to style- po dłuższym czasie wymiatałem niczym Lee za pomocą beowolfa (złe skojarzenie z tą nazwą) i uników z blokami za pomocą Royal Guard, który okazuje się być naprawdę potężny.

Inną konfigurację jaką sobie stworzyłem, to szybki Trickstyle z Agni i Rudrą oraz Nevanem do kontroli tłumu.

Na necie widziałem świetnego Gunslingera, więc i nim się pięknie da grać.

I tu jest problem w GOW dla mnie- w devilu jest mnóstwo konfiguracji, możliwości, a co najlepsze jeśli się to robi z głową, są to wtedy dziesiątki równie skutecznych wariacji.
U Kratosa schemat był jeden- wychodzi grupka przeciwników, czekasz na dogodną pozycję blokując wszystko i wszystkich, mashujesz ten jeden przycisk w kółko, będąc okrążonym używasz piorunów czy innych cudów. Tyle. Nic więcej.
Może jestem dziwny, ale quick time events nie są dla mnie żadną rewelacją i nie przepadam za tym- dlatego walka z dużymi bossami (wszystkimi trzema chyba swoją drogą) była dla mnie strasznie nużąca. Zero taktyki, zero pomysłu na potyczkę, trzeba jedynie nawalać ten jeden przycisk, blokować kiedy przeciwnik zamachnie się łapą/głową (niepotrzebne skreślić) i tyle.
Nie wspominam tu o sekcjach z liną (schemat w prawo, nap***j atak, znowu w prawo, atak jak szalony, prawo, znowu atak....), czy etapach platformowych rodem z Mario64. Zresztą hades przypominał jak żywo jakiś świat lawy z tego hitu na N64.

Żeby ktoś nie pomyślał że cały czas tylko narzekam (nieee....) na GOW, jak wspomniałem polubiłem kilka elementów- interesująca fabuła, dość intrygujący bohater którego można polubić mimo że jest tym kim jest- to naprawdę trudne do realizacji w grach, oraz świetne wplecenie tego wszystkiego w mitologię.  
Także wszelkie przerywniki są takimi małymi perełkami- ożywające obrazy wyglądają wybornie. Sama rozgrywka zresztą jest dość zachęcająca, także przez duży ciekawych zagadek które to są niestety coraz większym rarytasem w aktualnych grach.

O grafice nie wspominam, bo to drugorzedny element który się starzeje, jednak większe wrażenie zrobiły na mnie gotyckie budowle i przestrzenie w devilu.
Muzyka zdecydowanie lepsza dla mnie u Dantego i spółki, bo że uwielbiam takie klimaty.  

Chociaż koleżanka np. zupełnie się zakochała w GOW jak u mnie zawitała- gusta i guściki.

Hmm- wyszła z tego jakaś dziwna recenzja porównawcza prawie :roll:

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #165 dnia: Lutego 12, 2007, 23:02:03 pm »

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #166 dnia: Lutego 13, 2007, 00:41:47 am »
Heh myslalem ze GoW nie moze sie nie podobac. No ale o gustach sie nie dyskutuje. Napisze moze tylko dlaczego GoW :

- wspaniala muzyka
- bardzo fajne QTE
- nawiazania do mitologii
- fakt ze grajac poraz 3 ani razu nie bylem znudzony

Ponadto jestem niezmiernie rad z tak wysokich not przyznanych 2 czesci.
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #168 dnia: Lutego 13, 2007, 09:32:27 am »
Moze lepiej nie wklejaj tylu filmikow. Dolozysz jeszcze ze 2 i okaze sie ze przeszlismy God of War nawet nie odpalajac konsoli. To by bylo tragiczne.
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: Lutego 13, 2007, 10:09:34 am »
Wklejam ja ktoś jest zainteresowany to zobaczy. Przeciez możesz zobaczyć jeden albo w żadnego nie oglądać  :D
Powiem ci że wiele w tych filmikach nie ma bo trwają 1-2 minut.

pachu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #170 dnia: Lutego 13, 2007, 14:21:06 pm »
I poco robią tyle broni białych jak ja walczyłem tylko podstawowym mieczem. Dla mnie GoW to czysty fun.

Po to robią tyle broni abyś nimy walczył i rozwijał umiejętności.Widać ,że grałeś tylko na easy lub normal bo wątpie byś samym mieczem przeszedł całą grę na wyższych poziomach trudności.Noi mogę się założyć że gdyby był sam miecz w DMC3 to byś narzekał że nie ma więcej broni.

DMC 3 to czysty fun  :twisted:
Jeszcze jednym minusem GOW jest jej żywotność po jednym razie już mi się nie chciało grać a po DMC3 przechodziłem go na Normal na Hard na Dante must Die! i nie mam zamiaru przestać teraz przechodze...DMC3 różnymi skinami :D

DMC3 RuleZzzz

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #171 dnia: Lutego 13, 2007, 14:27:31 pm »
Narzekają na coś co było już w pierwszej części GOW

http://gry.onet.pl/1484855,,God_of_War_2_pe%B3ne_seksu,wiadomosc.html

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #172 dnia: Lutego 13, 2007, 14:41:46 pm »
Może raczej nie pełne seksu ale sceny pokazujące nagość płci pięknej.Przynajmniej w pierwszej części "seksu" nie widzieliśmy tylko wazon :D

homesickalien

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #173 dnia: Lutego 13, 2007, 15:05:21 pm »
troche to śmieszne w takiej grze! ze tak powiem troche p.....y cała atmosfere gry.

[Głos z doniczki: proszę pamiętać - nie przeklinamy]

Don't
try to tell us what is right for us
we don't give a fuck anyway...

Sowa

• Proletariusz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #174 dnia: Lutego 13, 2007, 15:40:04 pm »
No raczej, trochę to niepotrzebne jest, założę się, że w wersji niemieckiej to wytną.

Aras

• Pawka Morozow
  • Hige!
« Odpowiedź #175 dnia: Lutego 13, 2007, 16:02:23 pm »
przecież to tradycja serii, jak sikający naukowiec w mgsie
Pokaż mi jak spamisz, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #176 dnia: Lutego 13, 2007, 17:07:26 pm »
- nawiazania do mitologii

Nawiązania były boskie :lol: Że co kur**, puszka pandory przedmiotem który może zabić bogów? :lol:
- bardzo fajne QTE

Ale za mało :/
przecież to tradycja serii, jak sikający naukowiec w mgsie

Druga część a tu już tradycja serii xP

Ja tam czekam narazie do czasu aż gra zejdzie do platyny, a na allegro będzie ją można kupić za 40 zł. Wtedy może wezmę :lol:

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Lutego 13, 2007, 17:23:34 pm »
Kolejna nota tym razem z GameSpy: 5/5  
http://www.gamerankings.com/htmlpages2/932295.asp
Średnia na dziś 96.7% - druga najwyższa.  
Oczywiście jeszcze spadnie ale raczej w pierwszej piątce gier na PS2 GoW2 będzie.

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #178 dnia: Lutego 13, 2007, 18:35:47 pm »
Uwaga dla dorosłych!  :twisted:

XXX - http://www.gamevideos.com/video/id/9226

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #179 dnia: Lutego 13, 2007, 21:27:16 pm »
Na pewno znajdą się jakieś dzieciaki, które gre kupią tylko dla takich scen i będą się tylko tym jarać i podniecać.

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #180 dnia: Lutego 13, 2007, 22:00:33 pm »
Cytat: "homesickalien"
troche to śmieszne w takiej grze! ze tak powiem troche pieprzy cała atmosfere gry.

Moim zdaniem właśnie nie psuje, a idealnie przedstawia bohatera, no ale znów okaże się że naturalna sprawa czyli seks, jest większa zbrodnią niż chodzenie z piłą motorową po mieście i wyżynanie ludzi ^^

EDIT// Po za tym, właśnie obejrzałem ten filmik i jest to, to samo co w pierwszej części, tyle że zamiast jakiegoś garnka widzimy posążek chłopca

playing girl

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #181 dnia: Lutego 13, 2007, 22:38:50 pm »
Cytat: "konsolko"
Uwaga dla dorosłych!  :twisted:

XXX - http://www.gamevideos.com/video/id/9226

A wyobraźcie sobie taką minigrę na Wii... :lol:

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #182 dnia: Lutego 13, 2007, 22:54:05 pm »
Cytat: "Supersonic"
Przeciez możesz zobaczyć jeden albo w żadnego nie oglądać

Tak ale kazdy z filmikow ma jakis tytul. A on cos juz zdradza.

Cytat: "CassSept"
Nawiązania były boskie  Że co kur**, puszka pandory przedmiotem który może zabić bogów?

Drogi kompadre, nawiazania wystepuje, a to ze sa troszeczke znieksztalcone to juz inna sprawa.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: Lutego 14, 2007, 10:48:38 am »
Cytat: "aphelion"
Tak ale kazdy z filmikow ma jakis tytul. A on cos juz zdradza.

Rany to może w ogóle nie patrz na screeny jak nawet tytuł filmiki to duży spoiler  :wink:

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #184 dnia: Lutego 14, 2007, 17:32:11 pm »
Cytat: "pachu"
Po to robią tyle broni abyś nimy walczył i rozwijał umiejętności.Widać ,że grałeś tylko na easy lub normal bo wątpie byś samym mieczem przeszedł całą grę na wyższych poziomach trudności.Noi mogę się założyć że gdyby był sam miecz w DMC3 to byś narzekał że nie ma więcej broni.

Przeszedłem na hardzie i pokonałem Cerbera na Dante must die, samym mieczem (nie to że z palnych nie korzystałem tylko że z białych używałem tylko niego). Jakoś w GoW nie narzekam na małą ilość broni z racji tego że Blade of Chaos mi sie podobają.

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: Lutego 15, 2007, 20:57:48 pm »

pachu

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #186 dnia: Lutego 15, 2007, 21:57:42 pm »
Cytat: "Solid Snake 1989"
Przeszedłem na hardzie i pokonałem Cerbera na Dante must die, samym mieczem (nie to że z palnych nie korzystałem tylko że z białych używałem tylko niego). Jakoś w GoW nie narzekam na małą ilość broni z racji tego że Blade of Chaos mi sie podobają.

Dobra skończmy tę małą "kłotnie" która gra lepsza.Obie są dobre...no ale DMC3 lepszy :D.Heh okej przestaje.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #187 dnia: Lutego 16, 2007, 11:02:16 am »

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #188 dnia: Lutego 16, 2007, 22:24:42 pm »
Cytat: "LesiuGR"
est juz recka na IGN :]

http://ps2.ign.com/objects/811/811719.html

Dawać mi to już teraz!!!!!!!!!!!! I znowu sie nakręciłem na GoWII.  :wink:

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #189 dnia: Lutego 21, 2007, 09:24:18 am »
Demo. Nie polecam każdemu bo za dużo można zobaczyć. Ja sobie zobaczę a co  :mrgreen:
http://videogamerx.gamedonga.co.kr/bbs/view.php?id=vx01&no=13586

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #190 dnia: Lutego 21, 2007, 19:30:00 pm »
To niczego nie zdradzajac opisz wrazenia :)

TCM

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #191 dnia: Lutego 24, 2007, 00:14:33 am »
Ileż to jeszcze życia się tli w poczciwej PS2, mógłbym powiedzieć kończąc demko GOW 2. To trzeba zobaczyć. Żaden filmik tego nie odda (jakość oraz 60fps) nie mówiąc już o screen'ach. To jest po prostu GOD OF FUC*ING WAR II
Pozdrawiam,
TCM

Wojtq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #192 dnia: Lutego 24, 2007, 09:18:26 am »
Czy jest/będzie jakieś inne źródło na zdobycie demka tej gry, oprócz tego oficjalnego PlayStationMagazyn ? Bo 35 zeta na gazetkę z demkiem to troszkę szkoda - dołożę ciut więcej i mam pełną wersję jakiegoś tytułu.
PSN ID: WojtqGO

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #193 dnia: Lutego 24, 2007, 09:27:13 am »
A najfajniejsze jest to że nie trzeba mieć wypasionego TV z HD i nowej konsoli.  :wink:

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #194 dnia: Lutego 24, 2007, 10:54:51 am »
Czy jest/będzie jakieś inne źródło na zdobycie demka tej gry, oprócz tego oficjalnego PlayStationMagazyn ? Bo 35 zeta na gazetkę z demkiem to troszkę szkoda - dołożę ciut więcej i mam pełną wersję jakiegoś tytułu.

na torrentspy widziałem, jutro zaczynam sciagac, ja pogram a wy nie :twisted:

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #195 dnia: Lutego 24, 2007, 11:12:30 am »
Cytat: "Mikes"
na torrentspy widziałem, jutro zaczynam sciagac, ja pogram a wy nie

Ty kradniesz a my nie. :wink: Ja mam na razie w co grać (OKAMI!!!!!) a przez ten czas uzbieram kasę na GoWII.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #196 dnia: Lutego 24, 2007, 11:35:51 am »
Ty kradniesz a my nie.

Od kiedy ściaganie dema to kradzież? :lol:

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #197 dnia: Lutego 24, 2007, 11:45:12 am »
Od kiedy ściaganie dema to kradzież?

a jest oficjalnie udostępnione? poza tym poco napalać sie na demo. Ja wiem że fajne itp ale to samo będzie w pełnej wersji.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #198 dnia: Lutego 24, 2007, 11:55:12 am »
a jest oficjalnie udostępnione?

a nawet jeśli nie? Demo nie przynisie milionowych strat c'nie? Demo to demo POWINNO być udostępnione w sieci
Ja wiem że fajne itp ale to samo będzie w pełnej wersji.

ale pograć w oczekiwaniu na pełną sobie można

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #199 dnia: Lutego 24, 2007, 12:01:08 pm »
a nawet jeśli nie? Demo nie przynisie milionowych strat c'nie? Demo to demo POWINNO być udostępnione w sieci

Ja bym wolał żeby było udostępniane inaczej. Np rejestrujesz konsole gdzieś tam a oni ci sami przysyłają dema, mogli by pytać na e mail czy chcesz takie demo czy nie lub coś takiego.

A żeby pograć w te demo musisz chyba mieć przerobioną konsolę lub swamp magica?