Wrażenia z gry, sorry że tak późno ale byłem w Pekinie, Szanghaju, i Singapurze. W końcu Wielkanoc.
Gra jest bardzo trudna, niektórych to odrzuci, mnie wprost przeciwnie. Każda z piosenek ma własny filmik, który olewasz, kiedy grasz, ale potem masz możliwość obejrzenia wszystkich w oddzielnym menu. Każdy to małe dzieło sztuki.
Do odblokowania są zaróno kształty nut, jak i "obudowy", co powoduje, że posiadamy większą ilość HP. Ponieważ w tej grze kiedy nie trafiasz w nuty to HP spada, kiedy dojdzie do zera masz BANG! i Game Over - zrobione jest to w bardzo denerwujący sposób, za pierwszym razem mało nie upuściłem konsolki.
Mamy 3 tryby gry: 4, 6 i 8 klawiszy. Przy czym do każdego trzeba uczyć się od nowa, spróbowałem najłatwiejszą piosenkę na 6 klawiszy = nie dotrwałem do końca. Wiele piosenek ma swoje trudniejsze odpowiedniki z większą ilością nut. W trybie 6 klawiszy prawie każda piosenka ma tryb HARD, a wiele ma tryb MIX, spotykany tylko w 6 przyciskach. Jest on nieziemsko trudny.
Co do muzyki to bardzo mi podeszła, mamy przekrój wszystkich gatunków, ale muszę powiedzieć, że podoba mi się każdy utwór, nawet z gatunków, których nie cierpie na codzień.
Do odblokowania jest jeszcze galeria obrazków, jak i wersje UNCUT niektórych utworów. Poza tym nasz występ mierzony jest procentowo co owocuje określonym medalem = będziecie robić piosenkę wiele razy w celu wymaksowania jej. Konsolka mierzy zarówno uderzenie w nuty jak i precyzję tego uderzenia. Pierwsze nie przerwie combo, ale ponieważ występ do średnia arytmetyczna z precyzji aby dostać 100% musisz trafić wszystkie nuty PERFECT. Mnie się jeszcze ta sztuka nie udała, nawet z najłatwiejszą piosenką.
Z innych rzeczy - twoja gra ma znaczenie, gdyż uderzenie w przyciski powoduje powstanie dźwięku. Wielka frajda kiedy grasz dobrze i piosenka sama ukłąda się w całość. Dlatego też w tej grze ma znaczenie słuchanie się w rytm. BARDZO często przejdziesz przez trudne fragmenty naciskając klawisze do rytmu, nie myśląc za bardzo kiedy nacisnąć, upewniając się tylko, że naciskasz właściwy. I jest to jedyna metoda, bo gdy spada na ciebie 30 nut nie masz czasu na myślenie co kiedy uderzyć.
Jeśli macie jakieś pytania to walcie śmiało. Chętnie się dowiem skąd ściągnąć OST.
[/url]