Autor Wątek: Do urn dziadu!  (Przeczytany 14105 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 1
  • Gdzie jest Dickinson?!
Do urn dziadu!
« dnia: Marca 18, 2006, 19:57:38 pm »
Cytat: "Onet.pl"
Klub PiS złoży w najbliższym czasie wniosek o samorozwiązanie Sejmu, tak aby przyspieszone wybory parlamentarne mogły odbyć się przed pielgrzymką papieża Benedykta XVI do Polski, planowaną na koniec maja.
Taką zapowiedź złożył podczas sobotniej konwencji PiS prezes partii Jarosław Kaczyński. Wezwał też szefa PO Donalda Tuska do poparcia tego wniosku.

J.Kaczyński ocenił, że "pakt stabilizacyjny niestety zawodzi". Jak dodał, już w pierwszych tygodniach jego istnienia "mamy do czynienia z różnego rodzaju niezrozumiałymi zachowaniami".
REKLAMA   Czytaj dalej

"Wzywam, by (Tusk-PAP) kierując się zdrowym rozsądkiem, przyzwoitością, honorem, przyjął nasze wyzwanie. Jeśli twierdzi, że rządzimy tak źle (...), to niech stanie do uczciwej walki wyborczej" - powiedział prezes PiS.

Zaapelował też do szefa Platformy Obywatelskiej, aby nie słuchał "oszalałych doradców, którzy chcą »walki na noże«".

Jak dodał, PiS zaproponuje kampanię "czysto merytoryczną, na argumenty". "Jesteśmy gotowi nawet powołać zespół neutralnych arbitrów, którzy będą rozstrzygali, czy ktoś tych zasad nie złamał" - dodał. "My się takiego sporu na argumenty nie boimy. Ale przestrzegam, jeśli będzie trzeba - choć bardzo tego nie chcemy - podejmiemy tę +walkę na noże+ i zobaczymy wtedy, kto potrafi lepiej walczyć" - mówił.

W jego ocenie, taką "walkę na noże" wypowiedziano "tym wszystkim, którzy chcą Polskę zmieniać".

J.Kaczyński podkreślił, że obecnie "opadły maski", a "kamuflaż na podstawie którego bardzo wielu Polaków, w tym my, sądziło, że są dwie +partie zmiany+, został całkowicie poniechany".

Według niego, właśnie teraz doszło do "zasadniczego sporu" między tymi, którzy chcą zmiany, a jej przeciwnikami.

"Czy w Polsce mamy mieć demokrację, czy też pewną, zakamuflowaną, ale jednak oligarchię" - pytał J. Kaczyński. Ocenił, że oligarchicznym jest żądanie "wyjęcia" spod kontroli rządu sfery związanej z finansami. "Chciałbym wyraźnie powiedzieć tutaj panu (Donaldowi) Tuskowi i panu (Leszkowi) Balcerowiczowi - na to zgody nie będzie" - oświadczył.

"Nie godzimy się na to, żeby wszystko pozostało po staremu" - oświadczył. Dlatego - jak powiedział - PiS chce, by spór rozstrzygnęła najbardziej demokratyczna z demokratycznych instytucji - by rozstrzygnęły wybory".

Słowa prezesa PiS były co chwilę przerywane oklaskami. J. Kaczyński podkreślił, że rok temu w tej samej sali odbyła się konwencja, która rozpoczynała zakończoną dwoma sukcesami walkę wyborczą PiS. "Niech to spotkanie będzie znowu dobrym początkiem" - oświadczył prezes PiS, a jego słowa sala przyjęła owacjami.

Podczas spotkania poświęconego przede wszystkim kwestiom samorządowym politycy PiS podkreślali, że niesłusznie posądza się ich o to, że są wrogami samorządu. "To oczywista nieprawda" - podkreślił J.Kaczyński. Poolitycy PiS mówili, że samorząd jest sukcesem, ale tak jak i reszta państwa wymaga naprawy.

"Mam nadzieję, że w niedługim czasie pokażemy, jak funkcjonuje +układ+ na poziomie polski powiatowej" - powiedział wicepremier i szef MSWiA Ludwik Dorn. "Jeżeli nasi przeciwnicy mówią, że jesteśmy wrodzy Polsce lokalnej, to ja mówię tak: tego typu układom będziemy wrodzy" - podkreślił.

Dorn ocenił, że koncepcja bezpośrednich wyborów marszałków województw, jaką zaprezentowała w sobotę na konwencji samorządowej PO, byłaby szkodliwa dla Polski. Jak mówił, w bezpośrednich wyborach marszałków zawsze musiałaby wygrać osoba reprezentująca duże aglomeracje miejskie i straciłyby na tym mniejsze i średnie miasta oraz polska wieś.

J.Kaczyński zaapelował do działaczy swojej partii o zapraszanie na listy wyborcze w wyborach samorządowych także uczciwych ludzi spoza PiS - przedstawicieli prawdziwej inteligencji o rodowodzie AK-owskim, członków NSZZ "Solidarność" i ruchów katolickich. Zaznaczył, że obecnie jest potrzebny "nowy, ożywczy ruch społeczny, który będzie samorządy umacniał, nada im nową treść".

Podczas konwencji mówiono też o niedzielnych wyborach prezydenckich na Białorusi. Prezes PiS oświadczył, że Polska popiera i będzie popierać białoruskich demokratów. W konwencji wziął udział poseł PiS Marek Suski, który w piątek nie został wpuszczony na Białoruś z lotniska w Mińsku. Uczestnicy konwencji mieli białoruskie flagi.

"Uczynimy wszystko, by przyszedł dzień wolności na Białorusi. Wierzymy, że świt jest już blisko" - oświadczył J.Kaczyński.

W konwencji w sali kongresowej PKiN w Warszawie uczestniczyło ok. 3 tys. osób. Dla uczestników zaśpiewał Marek Torzewski - wcześniej związany z Platformą Obywatelską.

Jak sądzicie? Kto wygra? Wniosek przejdzie? Pójdziecie głosować i na kogo?

Ja napewno na PO. Nawet nie dlatego, że ich lubię, ale po prostu nie cierpię Kaczki.;]
War, war never changes. Waiting for Fallout 3.

Walker

• Pontifex Maximus
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 18, 2006, 19:59:24 pm »
wszyscy na PO, koniec panstwa koscielnego, debilnej cenzury i kaczyzmu!!!!!!!!

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 18, 2006, 19:59:55 pm »
teraz ludzie głosujacy na kaczora powinni mocno j*bnąć się w czoło. nie zebym coś do was miał ale przez kaczkę mamy większy burdel niż był..

lewik

• Człowiek dobrej roboty
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 18, 2006, 20:05:05 pm »
Ludzie glosujacy na PiS maja rzadko dostep do internetu i takie tam. To nic nie da, mamy odzwierciedlenie spoleczne, a ze wiekszosc to idioci - taki juz swiat.

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 18, 2006, 20:06:51 pm »
per.Burdel, nie był wina PISu tylko tym, że PIS nie miało większości w sejmie i nie mogło samodzilnie rządzić państwem. To jest krach systemu sterowania sejmem w polsce, że wygrana partia nie może samodzielnie rządzić.

Doszło do tego, że inne partie wogóle nie interesują się losem państwa. To jest przykre, że każda jedna, nieważne czy dobra czy zła decyzja, musiała się spotkać z ostrą krytyką. A tera te sku*wiele z SLD mówią, ża będą PiS'owi patrzeć na ręce. :lol: No myślałem że skonam, tak rozkradli państwo, a oni mówią ,,będziemy im patrzeć na ręce" :lol: no padłem.

Ja, gdybym miał prawo głosu, oddał bym swój głos na PIS.

Don

• Gość
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 18, 2006, 20:16:40 pm »
@UFO:

Szczęsliwym jestem, że tego prawa nie masz :lol:

lewik

• Człowiek dobrej roboty
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 18, 2006, 20:17:23 pm »
Dobre decyzje PiSu? Jeszcze sie nie spotkalem.

Na niektórych stronach 50 % redaktorów się obija, a drugie 50 % ciężko pracuje. Na szczęście u nas jest odwrotnie - www.neogo.pl

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 18, 2006, 20:28:34 pm »
Całe to oczernianie PiSu, jak już pisałem, jest spowodowane brakiem możliwości samodzielnego sterowania państwem.  
Czmu jak rządziło SLD, to PO siedziało jak mysz pod miotłą?
Nie umieją pogodzić się z porażką, więc każdym możliwym sposobem starają się utrudnić życie wygranym, nawet kosztem dobra państwa.

Cytat: "Don"
@UFO:

Szczęsliwym jestem, że tego prawa nie masz

ja staram się nie komentować twoich decyzji. Nie napiszę tego i owago co myśle o PO, bo po co. I tak każdy już podjął własną decyzję.
Ja nie lubie komentować cudzych poglądów, więc to samo radzę tobie.
Cytat: "lewik"
idioci

dziękuję za komplement :D

Tarniak

• Gość
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 18, 2006, 20:37:40 pm »
Cytat: "lewik"
Dobre decyzje PiSu? Jeszcze sie nie spotkalem.

Ponad 100 dni rządu Marcinkiewicza bez ogłaszania stanu wojennego to rzeczywiście nie lada wyczyn... :lol:

Co do głosowania, to IMO nie powinno dojść teraz do samorozwiązania, bo zostanie tak jak jest albo nastąpi rotacja kadr (PO wygra niewielką przewagą, tak jak PiS wcześniej). Pomijając sondaże, PO nie powinno się zgadzać na samorozwiązanie sejmu przed jesienią by bardziej skompromitować PiS, co w efekcie najprawdopodobniej pozwoli później rządzić PO.

Don

• Gość
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 18, 2006, 20:39:58 pm »
Cytat: "UFO"
@UFO:
Szczęsliwym jestem, że tego prawa nie masz

ja staram się nie komentować twoich decyzji. Nie napiszę tego i owago co myśle o PO, bo po co. I tak każdy już podjął własną decyzję.
Ja nie lubie komentować cudzych poglądów, więc to samo radzę tobie.

Wybacz ale z rady nie skorzystam. I jednak będę komentował wypowiedzi wszystkich fanów PiS'u, Kaczyńskiego, Jurka (czy też Marka), Dorna i Gosiewskiego...     :lol:

fenris

• Przodownik pracy
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 18, 2006, 20:56:22 pm »
Popieram wcześniejsze wybory o tyle o ile wpierw przegłosują ustawe o okręgach jednomandatowych. Bo inaczej nic się nie zmieni, co kilka lat będą takie kryzysy.

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 18, 2006, 21:06:15 pm »
Doszło do tego, że inne partie wogóle nie interesują się losem państwa. To jest przykre, że każda jedna, nieważne czy dobra czy zła decyzja, musiała się spotkać z ostrą krytyką. A tera te sku*wiele z SLD mówią, ża będą PiS'owi patrzeć na ręce.  No myślałem że skonam, tak rozkradli państwo, a oni mówią ,,będziemy im patrzeć na ręce"  no padłem.

Muszę się zgodzić z UFO.

Wzór, jak to działa wszystko:

Pis: No więc...

Reakcje (szczególnie Rokita): Ej no co jest w morde nie tak co wy gadacie barany won nara jak tak można źle co za szajs to jakaś farsa chała misia komfa umpa sala!!!

Pis: Chcielibyśmy...

Reakcje: Ej no co jest w morde nie tak co wy gadacie barany won nara jak tak można źle co za szajs to jakaś farsa chała misia komfa umpa sala!!!

Pis: Więc mamy zamiar...

Reakcje: Ej no co jest w morde nie tak co wy gadacie barany won nara jak tak można źle co za szajs to jakaś farsa chała misia komfa umpa sala!!!

Mniej więcej tak to wygląda. Co do SLD - ta, teraz są tacy mądrzy, krytykować wszystkich to najłatwiej, gorzej, gdy się było u władzy i nic nie zrobiło dobrego. PO krytykowało i SLD, i teraz Pis - normalka, nic nowego.

Ale swoją drogą większość działaczy PO była już w rządzie kilka razy, więc nie wiem, skąd u was taki entuzjazm związany z PO...

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 18, 2006, 21:12:50 pm »
Widzisz, ja np. nie chce ksenofobicznej, biednej polski - to raz. Dwa - nie chcę Polski, w której wszyscy będą donosić na wszystkiego, żyć w strachu przed oskarżeniami o współpracę z tajemniczym układem, który nie istnieje,a przede wszystkim, nie podoba mi się, że Kaczyński atakuje wszystko co było przez 16 ostatnich lat, a więc także [w domyśle] wejście do Unii i NATO. To po drugie. Po trzecie - czy wam się w tej III RP naprawdę tak źle żyje? ;|

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 18, 2006, 21:13:07 pm »
Hasło wyborcze panów Rokity i Tuska powinno brzmieć nastepująco :

Głosuj na PO!

Wybierz mniejsze zło dla Polski!

:mrgreen:
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Derek

• J-23
  • Czego nie wiesz?
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 18, 2006, 21:18:42 pm »
Kto by nie zasiadł na stołku to i tak lepiej nie będzie to was akurat moge zapewnić.

Kaczek nie lubie ale pan marcinkiewicz jest spox(tak mi sie wydaje).
http://www.spec-car.pl/cerbol/kaziu.swf

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 18, 2006, 21:19:00 pm »
Jay Jay, żeby było do rymu to :
Głosuj na PO!
Wybierz dla Polski mniejsze zło!
 :mrgreen:

Niech ktoś, kto ma prawo wyborcze odda mój głos na PO :D

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 18, 2006, 21:20:27 pm »
Wiesz McJohn, w porównaniu do standardów europejskich...

Ja gdybym miał rządzić, to wywaliłbym większość niepotrzebnych urzędów, utworzył rząd fachowców (tylko nie chciałbym profesorów, którzy kształcili się w epoce socjalizmu) oraz zlikwidował wydatki na limuzyny i inne pierdoły, które żrą masę pieniędzy, a stanowią tylko o jakimś bezsensownym i nieuzasadnionym luksusie warstwy rządzącej (dysproporcja ogromna). To bym zrobił w pierwszej kolejności. A, no i zlikwidowałbym powszechny pobór i utworzył armię zawodową.

Tarniak

• Gość
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 18, 2006, 21:25:06 pm »
Cytat: "Derek"
Kto by nie zasiadł na stołku to i tak lepiej nie będzie to was akurat moge zapewnić.

A to ciekawe :?

marcinkiewicz jest spox(tak mi sie wydaje).

I fpyte elo bo skrócił rok szkolny :D

Cytat: "djprodigy"
utworzył armię zawodową.

Do której z powodów finansowych i kadrowych braków zgłaszaliby się jeszcze chętniej niż po becikowe. I mielibiśmy wojsko jak Fryderyk I :/

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 18, 2006, 21:38:03 pm »
Cytat: "Tarniak"
Do której z powodów finansowych i kadrowych braków zgłaszaliby się jeszcze chętniej niż po becikowe. I mielibiśmy wojsko jak Fryderyk I :/

No czekaj czekaj, jest coś takiego, jak szkolenie przecież. Np. pod uwage brana by była opinia nauczyciela wuefu, a testy sprawnościowo-siłowe byłyby wstępnym egzaminem. Chociażby. Czyli żadne leszcze by do tej armii nie szły.  Do tego testy psychologiczne.

Armie zawodowe funkcjonują w wielu krajach, więc nie wiem czemu masz od razu taką pesymistyczną wizję... Na pewno byłoby to lepsze od finansowania obecnego, kilkumiesięcznego odbycia służby wojskowej przez bezmózgich tępaków i nieuków, którzy niczego dobrego się w wojsku nie nauczą...

Zresztą każdy by miał jasno na tacy podane: jeśli decydujesz się na szkolenie żołnierskie do armii zawodowej, to bądź przygotowany na to, że to nie będzie wesołe miasteczko...

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 18, 2006, 21:40:32 pm »

No czekaj czekaj, jest coś takiego, jak szkolenie przecież. Np. pod uwage brana by była opinia nauczyciela wuefu, a testy sprawnościowo-siłowe byłyby wstępnym egzaminem. Chociażby. Czyli żadne leszcze by do tej armii nie szły. Do tego testy psychologiczne.

Armie zawodowe funkcjonują w wielu krajach, więc nie wiem czemu masz od razu taką pesymistyczną wizję... Na pewno byłoby to lepsze od finansowania obecnego, kilkumiesięcznego odbycia służby wojskowej przez bezmózgich tępaków i nieuków, którzy niczego dobrego się w wojsku nie nauczą...

Zresztą każdy by miał jasno na tacy podane: jeśli decydujesz się na szkolenie żołnierskie do armii zawodowej, to bądź przygotowany na to, że to nie będzie wesołe miasteczko...

zgadzam się. zazwyczaj(nie mówię że zawsze, ojj nie) jak jakiś tyyp idzie do wojska to wychdozi z niego 3 razy gorszy :/

_Music

• Łajka
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 18, 2006, 21:41:31 pm »
SLD mówi, że poprze samorozwiązanie, więc może być szansa na wcześniejsze wybory.
UPR już nie będzie (przynajmniej z Korwinn- Mikke), więc pozostaje głosowac na mniejsze zło.

SLD rządził tragicznie- ale przy PIS, lewacy wydają się ostają normalności, skromności i kultury.
Przez ponad 100 dni, PIS nie złożył ANI JEDNEJ pozytywnej ustawy, udało mu się natomiast zachwiać wiarygodnością Polski jako partnera handlowego, zrobić tym samym mały burdel na giełdzie, a w ramach oszczednego państwa pozmianiać nazwy urzędów, rozbudować je i przejmować media. Coś takiego nie udałoby się nawet Łukaszence w ciągu 100 dni, bo zachowałby przynajmniej pozory.

Przy okazji był zamach na niezawisłość banku centralnego ("Balcerowicz musi odejsć"), co było naprawdę niebezpieczne (i wciąż jest), czym kacozry pięknie udowodnili że myślą nie wykraczają na więcej niż 2 dni do przodu.

No i oczywiście zaczęło się cenzurowanie mediów- ale w tak chamski i bezpośredni sposób, że nie chce się wierzyć. Po jakimś czasie pewnie i to forko zostałoby zamknięte, bo jest "niepolskie".

Na deser Polska zamieniła się w państwo wyznaniowe (choć nieoficjalnie- bo takich zapisków nie ma), bez pytania o to obywateli, gdzie jeden z największych malwersantów III RP, ojciec dyrektor (wszyscy chyba znają przypadek Stoczni Gdańskiej?) ma władze na równi z premierem.

Gratulacje za dobre samopoczucie dla zwolenników PiS- najwyraźniej wyjeżdżacie za kilka miesięcy na stałe za granicę i chcecie zrobić "psikusa" tym, co zostali w kraju.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 18, 2006, 21:42:31 pm »

Kaczek nie lubie ale pan marcinkiewicz jest spox(tak mi sie wydaje).
http://www.spec-car.pl/cerbol/kaziu.swf

Dokładnie o to kaczorom chodziło.
Ten rząd byłtylko na pokaz.
Kaziu zagrał swoją rolę, premiera na pokaz, GENIALNIE, dokładnie to o co chodziło. Całe przedstawienie PISu było NIESAMOWITE, GENIALNE i takiee inne epitety.
Nie chce kaczorów, ale mam do nich za to respekt... że taki cyrk odstawili...

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 18, 2006, 21:53:51 pm »
Żądzam jak dla mnie beznadziejnie, ale mają ładną strategie :)
Zabajerowali ładnie ludzi, ci im uwiezyli no i PiS(uar) wygrał wybory...
Teraz jakieś pakty stabilizacyjne, czy kij wie co jeszcze (bo poza nimi nikt tego nie wie), a i jak mój ojciec powiada (zna się na polityce), ze w przyszłości to Kaczory tak wykolegują panów L. i G. że jeszcze pożałują :)
A o ojcu tadku nie bedę wspominał... :lol:

A i przeczytajcie to!
http://forum.woobiedoobie.com/p142025

Mikes

• Łajka
  • Ej.
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 18, 2006, 21:55:31 pm »
Cytat: "Ibra"
A i przeczytajcie to!

OMG! I teraz powiedzcie że ten człowiek jest normalny

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 18, 2006, 21:56:12 pm »
Cytat: "Ibra"
A i przeczytajcie to!

No co... Ja bym zakazał hip hopu :P

Tarniak

• Gość
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 18, 2006, 21:57:41 pm »
Np. pod uwage brana by była opinia nauczyciela wuefu, a testy sprawnościowo-siłowe byłyby wstępnym egzaminem.

No jest tak u nas nawet teraz. Ale te testy to nie jakaś wielka filozofia (z niektórymi siłowymi mógłby być problem dla rpzeciętnego obywatela). Podajesz pryzkłąd innych krajów, ale popatrz jakie w Polsce jest bezrobocie... Tu się zachęca becikowym nie kochające się małżeńskie pary tylko żuli, którzy wypier*alaja swoje dzieci do śmietnika albo zakatowują na śmierć. :? W naszym kraju IMO by się to nie sprawdziło, choć jest już to jakaś radykalna zmiana, których przydałoby się kilka w kolejnej RP.

PS. Obecnie komisje, to tak swoją drogążenada, jest milion sposobów by nie pójść do wojska nie idąc na studia. Co udowodnił Pan Staszewski, który najpierw udawał debila na komisji, dali mu d12 po czym przyszedł powiedział, że żartował i wzięli go za świra :wink:

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 18, 2006, 21:59:26 pm »
Cytat: "Tarniak"
No jest tak u nas nawet teraz. Ale te testy to nie jakaś wielka filozofia (z niektórymi siłowymi mógłby być problem dla rpzeciętnego obywatela). Podajesz pryzkłąd innych krajów, ale popatrz jakie w Polsce jest bezrobocie... Tu się zachęca becikowym nie kochające się małżeńskie pary tylko żuli, którzy wypier*alaja swoje dzieci do śmietnika albo zakatowują na śmierć.  W naszym kraju IMO by się to nie sprawdziło, choć jest już to jakaś radykalna zmiana, których przydałoby się kilka w kolejnej RP.

Ja myślę, że gdyby jakiś program co do armii zawodowej opracowało kilku prawdziwych fachowców, to jakoś by się to sprawdziło. Na pewno lepiej, niż to, co jest teraz.

Dlatego postawiłbym na rząd fachowców... Jak Piłsudski.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 18, 2006, 22:02:24 pm »
O czym wy wogóle dyskutujecie! Samoobrona to jest przyszłość dla Polski! Lepper przeniesie nasz kraj do Chin (pamiętny tekst "Chciałbym aby Polska była w Chinach") i będzie ekstra. POPis mogą się schować.

Kochacie księdza Rydzyka? Głosujcie na PiS.

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 18, 2006, 23:26:17 pm »
Cytat: "McJohn"
nie podoba mi się, że Kaczyński atakuje wszystko co było przez 16 ostatnich lat, a więc także [w domyśle] wejście do Unii i NATO

poza tym co wimieniłeś nie widzę nic dobrego. Rządzili komuniści, tylko nazwa sie zmieniła.
Muszę się zgodzić z UFO.

Wzór, jak to działa wszystko:

Pis: No więc...

Reakcje (szczególnie Rokita): Ej no co jest w morde nie tak co wy gadacie barany won nara jak tak można źle co za szajs to jakaś farsa chała misia komfa umpa sala!!!

Pis: Chcielibyśmy...

Pis: Więc mamy zamiar...

Mniej więcej tak to wygląda. Co do SLD - ta, teraz są tacy mądrzy, krytykować wszystkich to najłatwiej, gorzej, gdy się było u władzy i nic nie zrobiło dobrego. PO krytykowało i SLD, i teraz Pis - normalka, nic nowego.

Ale swoją drogą większość działaczy PO była już w rządzie kilka razy, więc nie wiem, skąd u was taki entuzjazm związany z PO...

o to mi dokładnie chodziło. nic dodać, nic ująć.

Wybacz ale z rady nie skorzystam. I jednak będę komentował wypowiedzi wszystkich fanów PiS'u, Kaczyńskiego, Jurka (czy też Marka), Dorna i Gosiewskiego...

Dobra, ty jesteś zwolennikiem PO, więc musisz być fanem Tuska, Rokity Piskorskiego i innych, tak? :lol:

Cytat: "Mc John"
czy wam się w tej III RP naprawdę tak źle żyje? ;|
nie no super jest. bezrobocie powyżej 20%, korupcaj, każdy obawia się o pracę, niż demograficzny i olbrzymie złodziejstwo. Microsoft boi się oficjalnie dystrybutować X360, a system szkolnictwa woli o pomstwę do nieba.

Tarniak

• Gość
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 18, 2006, 23:29:04 pm »
Tuska, Rokity Piskorskiego i innych, tak?

Dokładnie, sam widziałem jego szalik z napisem "Jan Maria".

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 18, 2006, 23:37:19 pm »
Usunąć ;p

Don

• Gość
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #31 dnia: Marca 19, 2006, 00:00:10 am »
@UFO

Akurat żaden z wymienionych panów nie jest moim idolem. Nawet PO nie leży mi w 100% bo oni liberalny mają tylko program gospodarczy (a ja liberalny mam także światopogląd - aborcja, eutanazja, dyskryminacja kobiet, mniejszości narodowych, seksualnych etc...). Więc aby głosować z czystym sumieniem musiałbym mieć dwa głosy (jeden oddałbym na lewicę, a drugi na centrum :lol: ).

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 19, 2006, 00:54:13 am »
Ja nie moge narazie glosowac, ale moj apel do upowaznionych brzmi: Idzcie glosowac, byle nie na PiS.
Dziekuje za uwage  :wink:

_Music

• Łajka
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #33 dnia: Marca 19, 2006, 01:19:18 am »
A i przeczytajcie to!

Ma się ochotę zorganizowac składkę, by wynająć jakiegoś szakala czy innego hitmana aby sprzątnął kaczorów... serio- kandydaci do sejmu powinni przechodzić rygorystyczne testy psychologiczne.

Castor Krieg

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 19, 2006, 02:28:37 am »
A czy wszyscy zwolennicy PiSu zauważyli, że nikt nie podzielił Polaków tak jak Kaczyńscy? Nagle każdy kto nie zgadza się z PiSem jest "w układzie", "przeciw zmianom", itd., itp., a zwolennicy PiSu wprost kochają oskarżać innych, że nie są "prawdziwymi Polakami" i "patriotami". Chwila, paszpot polski mam? To wara komukolwiek od gadania, że nie jestem "prawdziwym Polakiem".

PiS się przejechał na prostej zasadzie - nie można ludzi obrzucać błotem i niby bohater z Ally McBeal mówić "było, mineło". No właśnie, że nie mineło, i PO pokazało PiSowi, że lekko przegieli najpierw mieszając PO z błotem, a potem oczekując, że miło zasiądą do koalicji.

Dla mnie państwo jest od dawania ludziom szansy, a nie ograniczaniu ich. I naprawdę nie chcę, aby ktokolwiek mówił mi co jest "słuszne" i "uczciwe", bo sam potrafię takie rzeczy zauważyć.

Co do ostatnich kilkunastu lat: UFO, ty się zapytaj rodziców, jak to było w latach 60-tych czy 70-tych, a potem pisz głupoty. Czy uważasz, że wszyscy któzy maja pieniądze to "komuniści" i złodzieje? Człowieku, ja kiedy miałem 7-8 lat, już po 1989, marzyłem tylko o pomarańczach, bo nie było nas stać. I wtedy rodzina powiedziała: %$%&# to. I przenieśli siędo Warszawy, całkowicie obcego miasta, wzieli kredyt na mieszkanie do spłaty na 25 lat, zaryzykowali wszystko. I powiedz mi proszę, ilu Polaków jest gotowych na coś takiego. Najlepiej to mieć bezpieczną pracę 5 minut od domu, mało robić, i mieć gwarancje zatrudnienia na 20 lat, prawda? Tylko, że na tym to polega gospodarka sterowana, a w gry wideo grać możesz dzięki wolnemu rynkowi.
To może jeszcze poruszmy temat Balcerowicza: Bank Centralny nie ma za zadanie dbać o polską gospodarkę! Za każdym razem, kiedy przedsiębiorcy wymieniali, co blokuje rozwój gospodarczy w Polsce, ani razu nie padło tam stwierdzenie: "stopy porcentowe". Uzależnianie sukcesu polityki gospodarczej od jednego wskaźnika jakim są stopy procentowe jest tylko przykładem, że PiS jak każda lewacka partia kompletnie nie rozumie, jak działa ekonomia. Może tak trzeba pomyśleć nad ulgami, lepszym prawem, itd., zamiast dowalać szefowi NBP?

UFO - przez ostatnie 16 lat rządzli komuniści? Popatrz kurde, ja nie zauważyłem. Hmm, pewnie jestem w układzie!

Jeszcze do mojego ulubionego powiedzonka polityków PiSu w ostatnim czasie, jakoby powołania komisji śledczych bali się ci, którzy "mają coś na sumieniu". Nie wiem, czy są tutaj historycy, ale była w przeszłości osoba która twierdziła coś podobnego: "Nie patrzy prosto, nie mówi wyraźnie, ma coś na sumieniu! Trzeba zbadać!" Tą osobą był Józef Stalin.

_Music

• Łajka
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 19, 2006, 11:59:52 am »
Nagonka na Balcerowicza jest że tak powiem przypadkowa- ot kaczory musieli znaleźść jakiegoś demona  w narodzie, coby straszyć prostych ludzi że wszystko co złe się dzieje, to przez niego. Jak Balcerowicz się wypali, to znajdą kolejnego- może Tuska.

A bank centralny to jedna z niewielu instytucji, która działa tak jak powinna i zarabia pieniądze.

McJohn

• Człowiek dobrej roboty
  • Gdzie jest Dickinson?!
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 19, 2006, 12:02:39 pm »
nie no super jest. bezrobocie powyżej 20%, korupcaj, każdy obawia się o pracę, niż demograficzny i olbrzymie złodziejstwo. Microsoft boi się oficjalnie dystrybutować X360, a system szkolnictwa woli o pomstwę do nieba.

Mimo wszystko jest dużo lepiej niż było za czasów PRLu. Nikt nie stoi w kolejkach, rozwija się - MIMO WSZYSTKO - infrastruktura, możesz pisać bez cenzury...Poza tym, bezrobocie z tego co pamiętam jest niższe niż 20%.

btw - podałeś przykład Microsoftu, ale już np rozwija się polski rynek. Painkiller zrobił furorę na zachodzie, Wiedźmin CD Projektu zdobywa nagrodę za nagrodą na kolejnych targach, że o imprezie PE od Sony nie wspomnę.

edit: przy okazji to całkowicie się zgadzam Castorem:)

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 19, 2006, 12:49:00 pm »
Cytat: "Castor Krieg"
UFO - przez ostatnie 16 lat rządzli komuniści? Popatrz kurde, ja nie zauważyłem. Hmm, pewnie jestem w układzie!

a SLD to nie są spadkobiercy PZPR? Ci sami ludzie-inna nazwa.

a potem pisz głupoty

własnie nie wiem gdzia ja to napisałem. Możesz mnie oświecić?

Czy uważasz, że wszyscy któży maja pieniądze to "komuniści" i złodzieje?

czy ja gdzieś tak napisałem?
Chyba nie powiesz mi że ludzie rządzocy w polsce zaraz po 89 r to nie są komuniści. Leszek Miler, Kwaśniewski, Oleksy i inni. Oni przecież za PRLu zajmowali wysokie stanowiska w polsce. Po przemianach było tak samo, tylko w nazwie dodali Demokratycznej i już jest super.
Np. moi rodzice też byli biedni. Tata, za czsów PZPR pracowałw firmie naprawiającej sprzęt AGD. Mama pracowała w Poldresie. BYłą ciężko, w końcu tata zajął się handlem zagraniczny, Jeźdsził do Turcji, Czechosłowacji, do Węgier i handlował różnymi pierdółkami. Przez 1 miesiąc zarobił tyle, ile by przez 1,5roku zarobił na sprzęcie AGD. Wiem jak wtedy było.

Cytat: "McJohn"
Mimo wszystko jest dużo lepiej niż było za czasów PRLu. Nikt nie stoi w kolejkach, rozwija się - MIMO WSZYSTKO - infrastruktura, możesz pisać bez cenzury...Poza tym, bezrobocie z tego co pamiętam jest niższe niż 20%.

no tak, ale gdyby przez te 16 lat rządzili ludzie mający na dobru los państwa było by dużo lepiej.

electronic_punk

• Człowiek dobrej roboty
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #38 dnia: Marca 19, 2006, 12:55:15 pm »
Cytat: "CassSept"

Ja pie*****, to już nazwąłbym kompletnym bezsensem  
Sorka, ale kutwa, ja bym wtedy wogóle się bał czy zdam

Nie za bardzo Cię tu rozumiem CassSept... Gdybyś nie zdał tych testów i opinia wuefisty byłaby jednoznacznie na nie, to nie dostałbyś się do armii zawodowej. No logiczne, prawda?

Człowieku, ja kiedy miałem 7-8 lat, już po 1989, marzyłem tylko o pomarańczach, bo nie było nas stać.

A teraz masz wszędzie zawaliste reklamy. które kuszą cholernie, przez co marzysz o samochodach, plazmach, wielkich domach z basenem, najlepszych systemach audio, siłowni w domu czy innych pierdołach elektronicznych/nieelektronicznych. Gdybyś był w takiej sytuacji, jak ja, napisałbym jeszcze "o konsolach", ale widzę, że masz wszystkie konsole, które chcesz mieć i które warto mieć. Więc tak nie napiszę. Tylko napiszę, że mnie ledwo na jedną stać było...

EDIT:

Oto co znalazłem o Tusku. Czy to prawda, nie potrafię tego stwierdzić.

Niedawno wyszły na jaw różne marketingowe kłamstwa kandydatów prawicy na urząd prezydenta. Oczywiście kłamcą okazał się również Donald Tusk, który reklamuje się cynicznie hasłem "człowiek z zasadami". Gdy się dokładnie przeanalizuje jego biografię od razu widać, że ma on ogromne skłonności do ubarwiania historii swojego życia.

W jego reklamówce wyborczej jest fragment na którym Tusk rzekomo pracuje w latach 80' na dużych wysokościach. Prawda jest taka, że na filmie występuje nie Tusk a brat wyrzuconego z gdańskiej Platformy Wiesława Kamińskiego (został skreślony przez Donalda za krytykę jego autorytarnego stylu rządzenia i neoliberalnej polityki PO). Prawdopodobnie Tusk nie mógłby nawet pracować na sporych wysokościach, gdyż nie posiada do tego... predyspozycji. Wbrew temu co twierdzi w swojej reklamówce Tusk,wcale nie był porannym ptaszkiem i nie wstawał do pracy o piątej nad ranem. Z jednej strony Tusk krytykuje zależności między politykami, a światem biznesu, z drugiej bierze pieniądze od znanego biznesmena Janusza Palikota (branża alkoholowa) na wydanie swojej książki "Solidarność i duma".

Tusk twierdzi, że to on założył Platformę Obywatelską,zapominając o dwóch pozostałych "tenorach". Tusk w momencie powstania PO był tak naprawdę numerem 3 w partii. Kolejne kłamstwo to stwierdzenie że "Tusk zdecydował że PO jako jedyna partia nie bierze pieniędzy z kasy państwowej" - po pierwsze Platforma cztery lata temu startowała jako związek komitetów wyborczych, a taka forma zgodnie z ustawą po prostu NIE MOŻE być finansowana. Po drugie drugą partią, która nie bierze pieniędzy z kasy państwowej jest Socjaldemokracja Polska Marka Borowskiego (SDPL). Tusk przywłaszczył sobie też autorstwo wiele ustaw, które w rzeczywistości zostały uchwalone większością sejmową i nie wyszły spod pióra Donalda.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
Do urn dziadu!
« Odpowiedź #39 dnia: Marca 19, 2006, 14:28:52 pm »
A i przeczytajcie to!

Ale sie porobilo. Zaraz zakaza wydawania Psx Extreme (propagowanie homoseksualizmu przez Mariana i Lucka).
Szkoda, ze to tylko wybory parlamentarne Prezydenta tez bym z checia wymienil na Donalda  :(

BTW
Moze dodacie ankiete, ktora partie popieramy?