Niewiem ale z tymi posiadaczami PS3 nienadążam jak Heavenly Sword dostał 9+ to pojawiło się wiele opini ,że ocena jest za wysoka ze względu na wiele niedoróbek (długość gry i animacja) teraz gdy nowy Ratchet dostaje 8+ to znowu narzekania ,że ocena za niska bo ta gra zasługuje na znacznie wyższą ocenę .
A najlepsze jest to, że nikt z tu obecnych jeszcze tej gry nie przeszedł
W sumie powinien dać 9, albo 9-, ale najwidoczniej gra nie zrobiła na nim takiego wrażenia jakiego oczekiwał. Zakładam, że grał we wszystkie poprzednie części więc, to całe uniwersum faktycznie mogło mu się trochę przejeść.
Przynajmniej widać, że PSXE nadal stara się być w miarę obiektywny i nie wystawia co drugiej grze 10, czy 9+, tylko po to aby zadowolić wygłodniałych posiadaczy Ps3. Za najbardziej pisany pod publikę tekst w PSXE uważam zapowiedź Laira. Mam nadzieję, że w następnych numerach nie będzie takich wpadek.
Za bardzo nie przepadam za takimi grami ale czy gra nie zasługuje na 10? Znacie lepszą w jej gatunku?
Po pierwsze nie zasługuje na 10, ponieważ jest zbyt podobna do poprzedników i nie wnosi ze sobą jakiś super nowości. Po drugie, po prostu nie zasługuje (i to czuć). Załóżmy, że jakaś gra dostaje 10 i za rok wychodzi sequel, który jest we wszystkim minimalnie lepszy (lepiej zbalansowany, 1 nowa broń, 1 nowy poziom), ale ogólnie to ta sama gra. Niby jest najlepsza w swoim gatunku (w końcu lepsza od poprzednika), ale na pewno nie zasługuje na 10. Oczywiście nie mówię, że żadna kontynuacja nie zasługuje na 10. Jeśli będzie naprawdę świeża i maksymalnie grywalna, to 10 się należy.
Nowego Ratcheta na pewno kupię, ale dla mnie będzie, to gra na 9 (mam nadzieję). Tak samo jak na 9 za swoich czasów oceniłbym R&C2.