Wczoraj na uczelni zaswital mi pewien pomysl, sprawa jest prosta, jest dzial Art Works, to dlaczego nie mialo by byc dzialu o clipach video, ktore sami robimy. Tak zeby was zachecic do zabawy, a musze przyznac ze naprawde bawilem sie swietnie robiac moj pierwszy clip (pierwsza recenzje mam juz za soba wiec przyszedl czas na pierwsze video
. Wbrew pozorom nie trzeba nam do tego ani profesjonalnego sprzetu ani kasy, wystarczy miec komputer (to chyba kazdy z nas ma) jakis program (jest taki w XP w standardzie) i jakas kamerke lub aparacik cyfrowy, a jesli tego nie posiadacie to mozna urzyc materialow z netu, jedyne czego potrzebujecie to sa checi i pewnie czas, ale nie jest to tez az tak czasochlonne jakby sie wydawalo. Jesli macie checi, ochote czujecie sie na silach lub tez nie to zachecam was do zrobienia takiego clipu, chociaz jednego.
To jest moj pierwszy video clip jaki zrobilem, jest to trailer gry Untold Legends 2, materialy nakrecilem sam, zreszta wszystko macie po filmie w napisach, czego uzywalem na czym pracowalem a takze macie podziekowania
Najwiekszym problemem bylo chyba dopasowanie obrazu do muzyki, wiadomo, ze jesli mamy gotowy film to latwiej jest skomponowac do niego muzyke niz nakrecic film do gotowej kompozycji, wiec to byl najtrudniejszy element, ale mysle ze calkiem niezle to wyszlo.
Sciagnijcie i ocencie sami, plik ma okolo 48 mega, jest na szybkim serwerze, wiec szybciutko sie sciagnie.
Jedyna prosba jaka do was mam, to abyscie za pierwszym razem ogladali ten film w oryginalnych wymiarach, czyli w Media Playerze trzeba ustawic wielkosc obrazu na 100%, a za kazdym nastepnym razem to ogladajcie go sobie jak chcecie
Czekam wiec na wasze opinie a takze na wasze prace, kto wie ilu tu utalentowanych mlodych rezyserow sie kryje
Oto Link do pliku:http://s37.yousendit.com/d.aspx?id=3HRCUB0QVCYCR1U57GHMUBL1AFZrobilem jeszcze jeden upload:http://s50.yousendit.com/d.aspx?id=1J0YNWP9T8P0Q2P36DJR0HYE7KNapiszcie czy i co wam sie podobalo a co nie, czy muzyka byla zgrana z obrazem, czy montaz jest w miare ok i takie tam
podkreslam to jest moj pierwszy clip, w zyciu nawet kamera urodzin nie krecilem czy innych okazyjnych chwil
spodziewajcie sie wiecej clipow, jak tylko znajde troche czasu to zrobie nastepny.