BTW jak sami w wojsku nie byliście (ja też nie), to przynajmniej spytajcie ojców, co sądzą o takim przechodzeniu przez płot.
W wojsku poborowym nie mają takiego sprzętu co AT. Kompletnie nie miarodajne.
A nie ukrywam bawię się dosyć sporo w ASG i mam sporo replik sprzętu (także AT) które waży dokładnie tyle co oryginał. Może i nie jestem super PRO special forces Delta Force, ale wiem, że przeskoczenie takiego murka w pełnym oporządzeniu nie jest łatwe. A warto jeszcze dodać, że kolesie na filmiku NA BANK mają jeszcze wkłady balistyczne, które naprawdę ważą sporo (zależy też jakie). I nie jest to kwestia wyszkolenia Iras tylko OGRANICZENIA ruchów w tym sprzęcie. To tak jakbyś wymagał od kogoś szybkiego biegania w butach narciarskich. Zawodowy narciarz ci nie pobiegnie. Nie da się i tyle. Sprzęt na to nie pozwala.
A tak w ogóle to 30 kilogramów to standardowe wyposażenie nawet na takie akcje? Ohtar by się przydał.
Ma szanse, jeżeli policzymy wkłady balistyczne, broń, wszelką amunicję itp. Bez problemu 30 Kg może "pyknąć"
Czego nie wiesz? Munduru na oczy nie widziałeś albo kamizelki taktycznej?
http://www.specops.pl/vortal/taktyka_czarna/wyposazenie/wyposazenie.htm
Zdajesz sobie sprawę, że sprzętu AT jest od cholery? Na tych fotkach masz przeważnie lekkie konfiguracje z lekkimi kamizelkami taktycznymi. Do AT czasem używa się cięższego sprzętu stanowiącego cięższą ochronę.
Ludzie za dużo nagrali się w Call Of Duty