O tej plaźmie nie będe się wypowiadał - nie interesowałem się nią, nie znam opinii użytkowników więc lepiej nie będe mieszał.
Myśle tylko, że lepiej kupić telewizor z matrycą zdolną wyświetlić bez zmnejszania 720p - czyli 1280x720 albo 1366 x 768.
EDIT: Z tego co widzę na stronie Samsunga, ta plazma nie ma progresywnego skanowania więc moim zdaniem lepiej będzie kupić M61 LCDWidziałam niejednokrotnie, że tv z większą rozdzielczością gorzej wyświetlają niz w niższych. Nie wiem o co tu chodzi
Obraz telewizyjny w Polsce jest nadawany w 720x576 a taki telewizor rozciąga go do swojej rozdzielczości - stąd utrata jakości. Problem pojawi się kiedy sygnał jest słaby - antena naziemna, marna kablówka albo telewizor jest z dolnej półki - ma skaler niskiej jakości i wygląda to dość przeciętnie. Przy Cyfrze+ i takim telewizorze nie powinnaś się martwić - obraz raczej Cie nie rozczaruje, chociaż oczywiście powinnaś zobaczyć to na własne oczy przed zakupem.
Jednak nie kieruj się tym przy wyborze między tą plazmą a LCD - tutaj bardziej chodzi o liczbę linii poziomych - w wysokiej rozdzielczości to 720 (w większości telewizorów 768) lub 1080 a w normalnej telewizji 576.
Problem zupełnie zniknie, kiedy w niedalekiej przyszłości*, w Polsce będzie nadawany sygnał w wysokiej rozdzielczości - jakość wtedy będzie nieporównywalnie lepsza niż na zwykłym telewizorze.