1. LC2R i LX1R nieznacznie sie roznia. Z tego co sie orientowalem, oprocz designu, LC2R ma lacze D-SUB a LX1R - DVI.
2. To tylko spsob oznaczenia i akurat w tym przypadku nie ma zadnego znaczenia oba te TV obsluguja 480P, 720P, 1080i i inne
Co do innych TV Component (Y,Pb,Pr) oznacza ze mozna podlaczyc sygnal comopnent ale nie musi obslugowac wysokich rozdzielczosci - zeby to sprawdzic trzeba przewertowac instrukcje obslugi....
Osobiscie uzywam LG 32LX1R i jestem bardzo zadowolony. uzywam od lutego i zadnych problemow, zadnych bad pixeli, bardzo dobra jasnosc i kontrast. kolorki rewelacyjne.... jedyne co mnie na poczatku denerwowalo to czern niestety taka dolegliwosc prawie wszystkich LCD...
Uzywam z x360 i jestem bardzo zadowolony. Konsolke podlaczam przez vga co umozliwa wybranie wielu rozdzielczosci.... component zajety przez xboxa 1...
jeszcze jedna uwaga. niestety podlaczajac ps2 do rgb czy tez componentu obraz bedzie beznadziejny... jest to tylko i wylacznie moje zdanie - jezeli masz ps2 nie podlaczaj jej do LCD bo sie zalamiesz...
Gry z xboxa 1 dopiero po componencie wygladaja dobrze...