~100w prądu więcej od lcd
Żre prądu prawie tyle co PS4 (jakieś 190w peak) , co nie zmienia faktu iż zużywa go znacznie mniej niż np. karta graficzna w moim PC czy mój pierwszy 27" LCD z 2005 r., który sobie zżerał 250 w. Reasumując - zużywa więcej prądu niż LED, ale nie jest prądożerny. Prądożerne to u mnie jest a/ żelazko, b/ piekarnik, c/ pralka d/ lodówka e/ stacjonarne PC f/ wzmacniacz stereo (150w na kanał). Trzeba też pamiętać, że w plaźmie (inaczej niż w LCD) zużycie prądu nie jest stałe ale zależy od tego czy obraz jest akurat jasny czy też vice versa
waży 10kg więcej
Nie. Jest cienki i nie odstaje od modeli LED z 2013 r.
nie da się za bardzo grać w nasłonecznionym salonie. coś się nie zgadza?
Mam salon od południowej strony. Od 8.00 do 12.00 grałem w Wiedźmina (skończyłem).Potem dzieciaki naginały w minecrafta. Problemów nie było. Najmniejszych.
Umówmy się - mówimy o TV, który jest spadkobiercą najlepszych tradycji Kuro, łabedzim śpiewem technologii plazmowej, królem rankingów wychwalanym za jakość obrazu we wszystkich bez wyjątku recenzjach. Cnet, trusted reviews, engadget i wiele, wiele więcej - szukaj gdzie chcesz. Nie jest to telewizor bez wad (wolny smart TV, dla niektórych - nie dla mnie - za duży input lag), ale po podsumowaniu plusów dodatnich i plusów ujemnych za te pieniądze w sezonie 2013/2014 lepszego wyboru nie było.Podobnie byłoby obecnie gdyby plazmy nadal były produkowane. Jako że nie są, pozostaje tylko słodkie pierdzenie po forach. Ja bym sie jednak nie zamienił na żadne UHD czy innego oleda.