Modyfikowałem tryb żywy, ale pamiętaj jak Hdmi od PS4 podpinasz do tv to automatycznie wyskoczy Ci tryb gra standard i ciężko jest to zmienić.
Najlepiej ustaw sobie wpierw parametry na zwykłej telewizji tzn. włącz na żywy a później tylko odepnij ten Hdmi i wepnij w to samo miejsce Hdmi od PS4.
Następnie zmień tylko to co ja tutaj podałem w konsoli i tv.
Nie zapomnij o wyłączeniu eko gówna tzn. czujnika światła jest pod przyciskiem home na pilocie, później setting itd.
Ustawienia do gier Bravia 50 cali W828/829.
Tryb Obrazu: Żywy
Podświetlanie: Max
Kontrast: Max
Ostrość: 88/100
Nasycenie: 67/100
Kolory: Naturalne
Jasność: 47/100
Motion Flow: Płynny
Smooth Gradation: Wysokie
Tryb Filmowy: Automatyczny
Oszczędzanie Energii i Czujnik Światła: Wyłączone
W konsolach Sony Full RGB a w MS Pełna Czerń
Odległość od Ekranu 2-3m
Kto ma dokładnie ten sam model niech sobie odpali na tych ustawieniach, powiedzmy Wiedźmina 3.
Opad szczeny jest gwarantowany .
Obraz jest niesamowicie ostry i płynny bez żadnego zęba i artefaktów w obrazie.
Ustawienie jest po to aby wyciskało jak najwięcej grafy z gier.
Zwykłe kanały w tv sd, hd czy filmy najlepiej oglądać na standardzie, ja tak robię ponieważ ten model jest zbyt mocarny do tego typu używek.
A bym zapomniał jako, że wiele osób ma fałszywego graficznego lidera czyli Orderka, tutaj podaje pewne modyfikacje jakie należy przeprowadzić w prawdziwym graficznym liderze czyli Killzone Shadow Fall przy tych ustawieniach obrazu. A mianowicie zmniejszyć jasność w grze z 50% na 30% i zablokować klatki na 30 fpsach.
Teraz wystarczy aby twórcy dali postać za pleców i już wiemy gdzie Orderka miejsce. Na dodatek wszystko nie w imadle.
Długo nie trzeba będzie czekać ponieważ Horizon pewnie będzie miał jeszcze lepszą grafe niż KZ:SF.
Jakby dla kogos na tych ustawieniach bylo za kolorowo to wystarczy tylko zmniejszyc nasycenie o ile tam komu pasuje.