Byłem dzisiaj z Ukanio testować tv W805C oczywiście w sprawie płynności
. Na swoim już zrobiłem wszystko i nawet w jakimś tam stopniu poprawiłem smużenie na jaskrawych migocących obiektach w grze podczas np. słonecznego dnia min. PES 16 podczas szybkich podań grając w dzień już nie smuży czy paru miejscach w BB. Jednak gry takie jak Far Cry Primal czy GTA 5 nadal odrobinę tylko zostały poprawione powiedzmy w 10%. Taki W5500 robi to w 100%, no ale już nie jest to taki problem abym sprzedał tv bo takich gier jest bardzo mało.
Testowany przez Nas model W805C nic w tej materii niestety nie zmienił
Później byliśmy sprawdzić tak z ciekawości zakrzywiony model Samsunga 4k 55 cali no i bach motion plus wystarczy dać na standard i żadnego smużenia nie ma na migoczących obiektach
Jednak jakość obrazu to katastrofa porównując do W828 czyli powiedzmy jak na LCD 10-/10 to na Samsungu nie jest warte nawet 4/10. Totalna porażka.
Płynność taka jak na W5500 Sony a obraz to totalne dno. Na żywy to się nie da grać i teraz rozumie co niektórych bo mamy przekontrastowane wyblakłe gówno
. Aby nie było na innych trybach jest niewiele lepiej.
Tutaj podaje aktualne ustawienia do moich tv.
W828/9
Tryb Obrazu: Żywy
Kontrast: Max
Podświetlanie: Max
Kolory: Neutralne
Jasność: 43
Nasycenie: 67
Ostrość: 90
Motion Flow: Płynny
Łagodna Gradacja: Wysokie
Tworzenie Realizmu: Ręczne
Rozdzielczość: Max, past geny 85
Filtrowanie zakłóceń: 25
Redukcja zakłóceń : duża
Redukcja zakłóceń MPEG: średnia lub ewentualnie duża dla kogoś co lubi gładki obraz
Oszczędzanie energii i Czujnik światła: Wyłączone
Tryb Filmowy: Automatyczny
W5500
Tryb Obrazu: Żywy
Kontrast: Max
Podświetlanie: Max
Kolory: Neutralne
Jasność: 55
Nasycenie: 65
Ostrość: 25/30
Motion Flow: Wysokie
Redukcja zakłóceń : średnia
Redukcja zakłóceń MPEG: średnia
Oszczędzanie energii i Czujnik światła: Wyłączone
Tryb Filmowy: Automatyczy 1 - kto chce mieć w grach co mają stałe 30 powiedzmy 60 i nie mieć migotań to niech sobie to ustawi bo to bardzo ważna opcja, której niestety nie ma w nowszych tv Sony i nad czym wciąż ubolewam bo byłoby perfekcyjnie i w obrazie i w płynności, ale oczywiści z Motion Flow wysokie bo jedno bez drugiego samo nic nie zrobi.