Braciszkowie sprezentowali mi na urodziny PS4 PRO, więc zostałem zmuszony ( ) zakupić telewizor 4k
Zanim miesiąc będę czytał opinie, testy itp spytam się Was czy macie jakies sprawdzone typy i dlaczego.
Interesuje mnie raczej 55 cali, bo kanapę mam dosyć bliko sciany gdzie TV wisi. Budżet w miarę rozsądny myslę, ze 7000 to raczej maks.
Jeżeli jesteś zainteresowany takim rozmiarem i taką ceną, to najodpowiedniejszy będzie Sony KD-55XD9305. Klasa sama dla siebie w tym segmencie. Uważany jest za jeden z najlepszych (o ile nie najlepszy) LCD w tym przedziale. Za 55 calowy wyświetlacz zapłacisz ok 6900 zł.
Jeżeli zdecydowałbyś się dołożyć kilkaset zł to śmiało atakuj B6 od LG. Zeszłoroczny przedstawiciel OLED, który po dziś dzień uważany jest za topowy tv.
W bieżącym roku ukazało się sporo interesujących modeli, ale prawdę powiedziawszy znaczna większość z nich to lekko podkręcone ubiegłoroczne egzemplarze, które jednak kosztują kilka tysięcy więcej niż ich poprzedniki z 2016r.
Tak jest m.in. z Q7 od Samsunga, który jest lepszy niż KS, ale jest lepszy nieznacznie, a cenowo 55" Q7 to wydatek ok. 9 tys. natomiast KS w wersji 55" kosztuje ok pięć tys.
Spokojnie możesz się zainteresować właśnie KS 7000/8000, które nie zrujnują budżetu, a stosunek jakość/cena - powala. Podobnie sprawa wygląda z modelem DX 750 firmy Panasonic.
Dodatkowo DX750 możesz kupić o przekątnej 58 cali i tez jakoś specjalnie drogi nie jest - niecałe sześć tys.
Osobiście jednak uważam, że spokojnie możesz się 60-65 calami zainteresować. Szybko się przyzwyczaisz, a wiele bardzo dobrych odbiorników nie przekroczy wyznaczonej kwoty.