Piter_neo nie pier.. Zdecydowanie lepszy LCD! Hej! mi tu mówimy o current-genach/PS3,XO.
Stary, wiem co mówię. CRT bezapelacyjnie mają lepsze kolory, lepszą czerń, duuuzo lepsze szczegóły w ciemnych miejscach, nie smużą i nie mają uciążliwego efektu stroboskopu.
Ja mam wypasionego Pfilipsa, wcześniej grałem na CRT i muszę przyznać, że niektóre gry mimo niższej rozdziałki wyglądały lepiej na kineskopowcu. Skate czy Crackdown wyglądają zdecydowanie ładniej na CRT.
Dla mnie mój LCD 32 cale jest malutki, a gram 1,5 metra od ekranu i nie wyobrażam sobie grać na 26 czy 23 calach. 21 cali niepanoramiczne to to gdzieś tak 28 cali w panoramie, więc crt 21' wystarczy.
Jeżeli ktoś koniecznie chce na tak małej przekątnej wysoką rozdziałkę to proponuję kupić monitor. Najlepsze high-end-owe monitory CRT można na allegro kupić za góra 400zł z gwrancją i to 24 calaki. Plazma KURO podłączona do baterii atomowych nie będzie miała takiej jakości jak taki monitor.
Ja cały czas myśle o kupnie tego CRT:
http://www.rajagd.pl/product.php?id=664Najlepszy telewizor 32 calowy (najlepszy w znaczeniu, ze ma najlepszą jakość obrazu).
Jak będe miał kasę i się przeprowadzę do nowego mieszkania gdzie będe miał miejsce na tego kolosa to napewno go kupię.
Na allegro można go czasami kupić za 1000zł.