Coś się zakręciłeś trochę, im skraca się odległość tym przy materiale 1080p będzie widać różnice na rzecz telewizora fullhd. Mi chodziło jedynie o to czy będzie jakaś duża różnica ze znacznej odległości jaką jest moim zdaniem 3 m. Tak czy inaczej wydaje mi się że obraz będzie i tak żyletą na takiej plaźmie hd-ready (1360/768 a przecież kiedyś plazmy robili 1024/768 które mieszały z błotem pierwsze generacje telewizorów lcd). Może ktoś mający na co dzień dostęp do różnych telewizorów się wypowie. PiterNeo Ty chyba pracowałeś/pracujesz w sklepie rtv coś mi się kiedyś obiło w tym temacie.
Co do upychania matrycy fullhd na mniej niż 40" to moim zdaniem troszkę nieporozumienie. Żeby zobaczyć detale za jakie zapłaciłeś kupując niebieski krążek musisz siedzieć chyb z metr od TV jak nie mniej. Mówie o takich 32" Fullhd a w monitorach to już w ogóle nieporozumienie.
uncharted 2 beta na p50x10e w sumie to samo co Y tylko bez mpeg4
Zacznijmy od tego, że niegdy nie procowałem w sklepie rtv. Na elewizorach się znam ponieważ kupowałem już dwa z czego jeden ostatnio i dlatego jestem dosyć w temacie.
Jeżeli chodzi o FullHD to rzeczywiście absolutne minimum do 42 cale, a ja bym nawet powiedział, że 46. Ja mam 42 cale, ale nie siedze nawet 2m od TV.
Jeżeli chodzi o panasoniki to ja polecam g10, które mozna kupić za 3037zł. Jeżeli ktoś chce oszczędzić to S10 jest za 2491zł. Oczywiście mowa o 42 calach. Niestety kilka cali więcej, czyli modele 46'' i ceny są o połowe wyższe, więc nie wiem czy się opłaca.
Niestety o wersjach S i X praktycznie nic nie wiem, więc doradzić nie mogę.
Polecam poczytać:
http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=38250cały wątek o serii X.
Jeżeli X niczym się nie różni od S poza rozdzielczością, a zależy ci na wielkości to cena 3000zł za 50 calową wersje X10 wydaje się być atrakcyjną ofertą.