Wcale nie... ja pisałem o wadach między innymi brzęczenie elektroniki słaba warstwa antyrefleksyjna szara biel. Zresztą nie wiem czy wiesz ale od razu plazma UBER pięknie nie zaświeci musisz poczekać z 300h. Ja gram 95% czasu i zdecydowałem się na plazme mam ją już ponad miesiąc i powidoków nie stwierdziłem. Ustawiona na 33% świeci bardzo ładnie strach pomyśleć co będzie jak ustawie według własnego upodobania po 300h.
akurat moja G10 jest z wystawy zaprzyjaźnionego sklepu - poświeciła już sobie ok. 500h zanim wylądowała u mnie, więc zdążyła już się ułożyć...
zresztą fajnie że wspomniałeś o wadach które pominąłem - biel jest faktycznie dość kiepska, albo wpada w szarość, ale popada w niebieski. brzęczy nie tylko elektronika ale te kilka wiatraków z tyłu - dobrze przynajmniej że teraz już nie mieszkam w kawalerce bo o późnym graniu czy oglądaniu tv mógłbym zapomnieć - śpiąca obok żona jest strasznie wrażliwa na takie rzeczy.
no i jeszcze jedna rzecz - wbudowane głośniki są tak tragiczne że lepiej od razu coś do tv kupić. ja jak na razie postawiłem na miniwieżę onkyo - więc doliczam dodatkowy tysiak do ceny tv
ponieważ można znaleźć na rynku kilka modeli LCD które kosztują porównywalnie a jakością wcale nie odstają.
- Wybacz ale po tym tekście nie chce mi się z Tobą wchodzić w głębsze dyskusje nawet wątpię w tej chwili że posiadasz plazme. Do plazmy możesz porównywać najlepsze modele lcd kosztujące 2,3 razy więcej niż średnie modele plazm panasonica. Jeszcze z szajsungiem na końcu jak wyskoczyłeś to mi się słabo zrobiło. Trzeba było brać LCD samsunga a do gier w tej chwili tylko plazma jeśli chodzi o segment cena/jakość.
oczywiście możesz mi nie wierzyć że mam plazmę, Twoja sprawa, nie mam zamiaru tego udowadniać bo niby po co
ale troszkę mimo wszystko masz wyolbrzymione pojęcie o wspaniałości plazm panasonica. nie wiem jaki masz konkretnie model, ale ja będę pisał o G10 42 cale - teraz kosztuje ok. 3300-3500, był tańszy ale ciężko go teraz dostać bo jest powoli wycofywany, więc podrożał. teraz jeśli twierdzisz że lcd które mogą się równać jakością kosztują ok. 7-8 tysiaczków, to jesteś w dużym błędzie
jeśli chodzi o SD to faktycznie, sporo droższe modele lcd może dorównają jej jakością (ale nie dopiero modele za 8k
), ale już pod względem HD porównywalne cenowo modele lcd mogą spokojnie rywalizować (oczywiście w jednym miejscu ustępując, w drugim przewyższając plazmę). a ten "szajsung" jak go pięknie nazwałeś - poczytaj o nim
w relacji jakość-cena jest równie super jak plazmy
ewidentnie widać że patrzysz na samsungi przez pryzmat tego co firma sprzedawała połtora-dwa lata temu.
generalnie to moja rada dla ludzi czytających to forum jest taka - nie popadajcie w paranoję i sztuczną propagandę głoszącą że liczą się tylko plazmy panasonica a potem jest długo, długo nic. jest to po prostu kłamstwo. jak każda technologia, plazma ma też sporo wad, o których ludzie tutaj starają się nie pisać. szczególnie jak kupujecie tv tylko (lub głównie) do grania - wtedy LCD może być spokojnie alternatywą.