Wut??? Teraz to wciskasz takie kity, że głowa mała. Jeśli IL przeszkadzał Ci w zakładaniu kontry, to naprawdę masz nadludzkie zdolności reakcyjne. Ja na W5500 nie miałem kompletnie żadnego problemu z IL w wyścigach (w CoD'ach zresztą też). Dodam, że gram z włączonym 100Hz, a więc lag jest jeszcze większy.
Nawet nie wiej jak mocno się mylisz. Wydaje ci się, że nie masz problemu z IL, bo nie masz świadomości dokładnie o ile lepiej się gra na TV z mniejszym IL. Nawet to nie jest o tyle wyczuwalne (chociaż dla mnie było) co widoczne jest po wynikach. Jak pewnego razu przesiadłem się z LCD philipsa, na którym od 3 miesięcy grałem w COD4 i podłączyłem XO do CRT, to na początku nie wiedziałem co się dzieje, ale mordowałem wszystkich jak na jakiś kodach. Dopiero później sobie przypomniałem, ze CRT ma zerowy IL.
Ja też na siłe nikogo nie staram się przekonać nad wyższością plazm nad LCD. Ja jedynie prostowałem bzdury jakie tutaj ludzie wypisywali. Udowodniłem, że plazmy 3D w recenzjach są lepsze od LCD 3D, udowodniłem, że w zdecydowanej większości w serwisach fachowych plazmy są lepiej oceniane od LCD, oraz, że dużo LCD ma wysoki IL, a w szczególnym przypadku model W5500.
Ja np. na TV nic nie oglądam, a jedynie gram, więc gadanie, że Plazmy są do filmów, a LCD do gier to też głupota.
Jak to jest, że klan PRL w większości gra na LCD (o ile nie wszyscy) i w zeszłym sezonie zdobyli 3 miejsce, a w obecnym 1. Ludzkie oko nie jest w stanie tego wyłapać.
Wytłumaczenia są trzy:
1. są amatorami
2. nie są świadomi tego, że mają IL
3. mają dobre LCD z małym IL
Wszyscy pro gracze na PC grają na myszkach przewodowych i monitorach CRT.
Ja jakbym chciał grać zawodowo w COD-y to bym sobie kupił zajebity CRT HD 32'' za 800zł, oraz jeden z pierwszych modeli XO z padami na kablu.
Twierdzisz, że IL na poziomie 50-80ms jest niewidoczny? Porównianie CRT do LCD z 10-20ms IL
Ponieważ to jest monitor LCD to lag ma na poziomie 10-20ms. Wyobraź sobie teraz 5-8 krotnie większe opóźnienie.