PS. W5500 ma jeden z najniższych IL w game mode. Najlepszym dowodem na to, że IL w LCD nie jest tak wysoki jakby posiadacze plazm chcieli, jest Dj Hero. Tą grę odpalam w game mode i reakcja na uderzenie w tap button'a jest natychmiastowa. Gdyby nie była, to nie byłbym w stanie ugrać kawałków na najwyższym poziomie trudności. Także proponuję przestać wciskać kity.
Ja bez zmiany laga w grze nie mogę komfortowo grać w GJ hero czy guitar hero. Oczywiście, wystarczy, że się człowiek przyzwyczai i będzie wciskał przyciski ułamek sekundy wcześniej, ale ja wolę mieć pewność, że wszystko jest tak jak powinno.
Różnica w IL jest widoczna, ale nie jest kolosalna. Ja pół roku grałem w COD4 na LCD z IL 80-100ms i bez problemu wygrywałem całe mecze i strzelałem heady. Jednak z lepszym TV gra się lepiej, a właściwie to po wynikach najlepiej widać.
Moja plazma ma też IL jest on na poziomie 30-45ms, model G10 jaki mam u rodziców jest pod tym względem lepszy bo ma tylko 10ms IL. Nowy model GT20 również mam tylko IL 15ms. Różnica między moją plazmą, a twoim TV nie jest aż tak duża (większa jednak niż na filmiku jaki umieściłem), jednak już porównując do GT20 czy G10 to opóźnienie jest spore.
Tutaj masz mój stary filmik z LCD philipsa z IL 80-100ms:
http://w71.wrzuta.pl/film/2RJ1A8y1PI6/movie_0001No to grałeś na plazmie w GT:Academy, a ja na LCD. Miałeś tak ogromną przewagę dzięki swojemu telewizorowi i nie dałeś mi rady? Jak to?
Grałem na na kuchennym krześle, z kierownicą przymocowaną do rozklekotanego stolika na kółkach
! i z pedałami leżącymi luźno na podłodze, bez żadnego podparcia. Albo możliwe, że jesteś lepszy w GT5.