Do tego, co napisał Szymku i wszystkich powyższych opinii zastanowiłbym się jeszcze nad kilkoma czynnikami, które może mają dla Ciebie znaczenie, a na które trafiłem wgłębiając się w temat (np. forum hdtv) przy rozważaniu zakupu:
- SmartTV w Sony nie jest najwyższych lotów pod względem szybkości działania i obsługiwanych formatów (nie czyta "wszystkiego, jak leci", jak w przypadku Samsungów, obsługa niektórych aplikacji pozostawia nieco do życzenia, nie wiem, jak to wygląda u Panasonica),
- "oszukane" i aktywne 3D w Sony (dla niektórych wada - bardziej męczy wzrok, okulary wymagające ładowania i obniżenie rozdzielczości ze względu na technologię wyświetlania),
- cienka ramka w Sony zapewne wymusiła zastosowanie zewnętrznego zasilacza, jeśli myślisz o zawieszeniu tv i ukryciu kabla w korytku kablowym/peszlu w ścianie musisz liczyć się z jego upchaniem, dodatkowo kabel na odcinku tv-zasilacz ponoć jest krótki,
- można trafić na egzemplarze z drażniącym cloudingiem
jest na to sposób i można wyprowadzić ("masowanie" ściereczką do ekranów ponoć przynosi świetne rezultaty).
Jako, że to opinie teoretyczne, o weryfikację proszę posiadaczy tego tv (są tacy na forum).
Kwestią dygresji po zobaczeniu Wipeout HD Fury w akcji na tym tv miałem takie oczy:
i na miejscu sprzedawców puszczałbym tę grę non stop celem znacznego zwiększenia prowizji
Jeśli powyższe nie ma dla Ciebie znaczenia (mnie SmartTV za bardzo nie obchodzi, wszystko można przez pc lub dongla z Andkiem, 3D to oglądanie od okazji) zainteresowałbym się tym Soniaczem, bo sprawdzony i ma przeważnie dobre opinie. Z dowodem zakupu możesz też zarejestrować tv w Sony i wykupić dodatkową gwarancję producenta -
http://services.sony.pl/support/pl/warranty/