Ciekawią mnie te dwie postacie, tak często pokazywane - mała dziewczynka i jej obrońca - Big Daddy (czy jakoś tak). Kim oni są, czy to w ogóle są ludzie ? W każdym razie warto mieć grę na oku Smile
TA dziewczynka to swojego rodzaju organizm kóra zbiera z zabitych substancje o nazwie Adam(zresztą wokół tej substancji toczy się cała gra)
Fabuła? hmm biznesmen towrzy podwodne miasto w którym mieszkają najgenialniejsze umysły świata, artyści, naukowcy itp. Odkrywają na dnie ślimaki z których udaje im sie wytowrzyc substancje któa powoduje natychmiastową regeneracje komórek. Gdyby wykorzystali ją dobrze z łatwością mogli by stowrzyć lek na raka i prawdopodbobnie na.. nieśmiertelność. Ale ludzka chciwośc bierze górę, zaczynają się konflikaty, wszyscy pragna Adama dla siebie, można powiedzieć że uzależniają się od niego, az w końcu mutują i.. walczą dalej.
My kierujemy kolesiem któy przezywa katastrofe(statku albo samolotu, nie pamietam) płynie w kierunku tajemniczego swiatła które okazuje się wejściem do podwodnego miasta.
Gra ma dawać graczowi momenty do przemyśleń, czy zabić bezbronną dziewczynke(wspomniane już Little Sisters) i pozyskać więcej Adama dla siebie(czyt. tracić swoją "ludzkość", im więcej adama w ciele tym bardziej mutujemy i odsuwamy się od swojego czlowieczestwa) czy zostawić ją i próbować przezyc jako człowiek. Ogółem fabuła będzie naprawde syta, każdy problem będzie można załatwić inaczej(podobno NIE MA skryptów, wszystko potoczy się tak jak my tego chcemy)
Ogółem, nie mogę się doczekać
P.S Informacje do posta zaczerpnięte z najnowszego CDA, zaczerpniete, nie spisane słowo po słowie