Myślę że popularnością i rewolucyhnością Mario Galaxy nie przebije Mario64.
Nię będzie tak olbrzymiego skoku technologicznego jak przy Mario 64.
To była jedna z pierwszch tak dobrych gier w pełnym 3d.
Wiadomo że przeskok z 2d w 3d jest zdecydowanie większy niż ze zwykłego sterowania na żyroskopowe.
Nie przeczę że gra będzie świetna, ale nie ilczyłbym na AŻ tak wiele.
Z pewnością pod względem grafiki będzie przypominać Mario Sunshine, a więc bardzo dobrze.
btw, Mario Sunshine to bardzo fajna gierka jest. Ma ciekawy klimat i śliczniutką grafikę
Nie przebije ? Dlaczego ? Przeciez wlasnie takie są zamierzenia twórców i zawsze takie były, jako ze Galaxy ma być prawdziwym sequelem SM 64. I dla mnie na pewno nie było nim Super Mario Sunshine, które mimo, że było miodna i fajną pozycją, to jednak okazało się zdecydowanie zbyt monotonną, przewidywalną a wszystkie innowacje mozna było policzyć na palcach jednej ręki. Był to tytuł który po prostu musiał zostać wydany...na siłe...no bo przecież nie wypadałoby, żeby GCN nie dostało swojego Mario...Ale zapomnijmy na chwile o najmniej udanej konsoli i grze z Mario a skupmy się na Galaxy.
Galaxy ma jak dla mnie ogromny potencjał. I jest szansa, że zaoferuje przełom porownywalny z tym, który dokonał sie przy wejsciu Mario 64. W koncu nowa gra z Mario zostanie wydana na Revolution/Wii- system w zamierzeniach majacy zmienić postrzeganie gier i sposob zabawy z nimi, a sam Shigeru wspominał, że(wtedy jeszcze) Mario 128 będzie dla Revo tym, czym było Mario 64 dla N64. Kamieniem milowym, pociagajacym za soba lawinę.
Faktycznie, przeskok w wielkie (jak na tamte czasy) światy w 3D, ciekawy sposob rozgrywki i najprawdziwszy, 100%owy MIÓD- te wszystkie cechy, które charakteryzowały najlepszą grę na N64 sprawiły, że była to rewolucja w swiecie gier. Ciezko będzie cos takiego powtórzyc.
ALE...ALE !! W ostatnim wywiadzie jeden z oficjeli Nintendo stwierdził, ze prace nad Galaxy wciąż trwaja, Miyamoto sprawdza nowe pomysły, a premiera musi byc opozniona...Jak dla mnie to swiadczy tylko o jednym- Nintendo chce dostarczyc cos nowego i niespotykanego jak na DZISIEJSZE czasy. Tym razem nie będzie to rewolucja graficzna jak w SM 64, ale ukazanie zupełnie innego podejscia do platformówek. A jak dobrze wiemy, to Mario zawsze redefiniował ten gatunek.
Jestem niemal przekonany że tak będzie znowu. W ogole dzieki Galaxy jeszcze bardziej napaliłem się na Wii i jesli mialbym kupic te konsole - to wlasnie przede wszystkim dla tej gry. Mysle, ze Galaxy będzie tytułem naprawdę rewolucyjnym i zatrzęsie tą branżą, tak jak 10 lat temu uczynił to jego poprzednik. Zresztą- jesli teraz nie nastąpi rewolucja, to kiedy ? Nintendo musi, po protsu MUSI dostarczyc najlepszą grę z Mario w swojej historii i to jak najszybciej. Mam nadzieje, że Shigeru nie zawiedzie moich oczekiwań, które co do tytułu zapowiadanego od wielu lat jako zmieniajacy spojrzenie ludzi na gry, sa strasznie wysokie. Ale on może temu podołać, w końcu to mistrz.