Opis wrażeń po przejściu gry Każde zlecenie możemy wykonać inaczej ,nie ważne że zawsze chodzi o to samo . Bo to od nas będzie zależało jak nasz cel zginie , mamy naprawdę spore pole do popisu . Ja zawszę staram się
zrobić to po cichu , czy też z nagłego zaskoczenia , zawsze staram się omijać walkę , nie ma to jak prosto z budynku spaść na gościa prosto z Assassinejtem
cały atak poprzedzony jakąś "akrobacją" na budynkach , wszystko mega płynnie
Czy tez pościg za ofiarą , i wykonanie tego pięknego skoku , i mnie n/p cieszy fakt że mogę udawać mnicha ,fajne patenty czasami z tym są, siadanie na ławce też daje radę . Co do sub qeustów są jak najbardziej OK (fakt mogło być ich więcej) no ale zawsze mamy do wyboru co chcemy zrobić , z 6 wystarczy że wykonamy 3 , dzięki temu możemy sobie mieszać w jakiej kolejności chcemy je zrobić i które chcemy , a których nie chcemy:) . Na początku polecam ogarnąć sobie wszystkie view pouinty , że by znać położenie wszystkich 6 ofiar ;D a później już planujemy , po drodze spotykamy jeszcze templariuszy których trzeba wybić co do jednego , flagi czy choćby ratowanie ludzi .Gdy już wszystko sobie ograne idę do biura po zlecenie na główny cel biggrin.gif i tu dopiera zaczyna się prawdziwa zabawa ,dobra plan i kilka podejść nie ma opcji że by mój główny cel zginie byle jak , nie mal wszystkich wykończyłem z zaskoczenia , czysty i piękny assassinejt! jednego musiałem go nić
Co do ludzi którym można ukraść coś z kieszeni , można jeszcze zrobić tak ,namierzyć się na niego wejść na jakiś budynek iść zanim tyle że górą
))
wyczuć moment szybko zejść walnąć kieszeń i usiąść na ławce która jest tuż obok ;] (takich akcji jest więcej wóz z sianem itp ) Mnie giera w ogóle nie zawiodła ,wręcz odwrotnie zamiotła mną i to konkretnie ,że ma w sobie takie patenty i daje mi tyle możliwości , to że wszystko mogę sobie zaplanować .Wielkie miasta do zwiedzenia ,życie w tych miastach,interakcja z otoczeniem(wszędzie mogę wejść od wszystkiego mogę się odbić), kapitalna i next genowa animacja , poruszanie się między ludzi (odpychanie ich itp) Co do systemu walki jest jak najbardziej OK ,na końcu gry dużo walczymy i przeciwnicy są wymagający , można się na pocić . Plus genialne animacje wykończeń sprawiają że walka też cieszy nasze oczy tongue.gif Gra z wadami jak każda ,wszystkie prawie już zostały wymieniony , z nie wszystkimi się zgadzam
tyle że dla mnie dużo więcej jest plusów niż minusów ,zapomniał bym jeszcze o kapitalnej grafice jak na taki typ gry i o płynności animacja przy sporej ilości obiektów na ekranie .Jak już pisałem grę skończyłem , jakieś 35 h ( sam sobie liczyłem ,4 dnie grania długie sesyjki ;] ) nie zebrałem wszystkich flag ,nie zabiłem wszystkich templariuszy , i olałem nie które poboczne zadań (dla tego że jeszcze nie byłem uświadomiony, nie wiedziałem że mogę wykonać więcej niż 3 zdania , za trzecim razem już załapałem że 6 też może być ) Wydłużyło mi to rozgrywkę , poznałem lepiej miasto ,zebrałem nieco więcej flag ;P gdy bym chciał zrobić wszystko , na 35 h by się nie skończyło . Cieszyłem się grą na maxa(przy czym nie biegałem bez celu) , wiem że jutro zaczynam ją drugi raz ,tyle że teraz zrobię wszystko;))) Nie wiem jak można przejść tą grę w 10-15 h przy pierwszym podejściu , ja tyle czasu miałem będąc w jakieś 2/4 długości gry , taka osoba nie wykonuje po bocznych zadań ? czy jak ? zresztą nieważne ,grę polecam każdemu a to choćby dlatego że żadna inna gra wcześniej nie miała do zaoferownia tego co ma AC do zaoferowania , a naprawdę ma dużo ,możliwości i jeszcze raz możliwości !!
Gra zdecydowanie ma 8+/9 za całokształt .
Co do wątku fabularnego wcale mi nie przeszkadzał , w ogóle nie psuje klimatu gry , mogło być lepiej jest OK a na końcu jest nawet ciekawie.