Wszystko fajnie, gdyby nie to, że... w tej grze pojęcie "skradać się" nie istnieje.
Ciężko nazwać skradaniem skakanie po dachach albo udawanie mnicha. Najwęższe uliczki są przepełnione ludźmi. Wszystko toczy się na ich oczach i opiera na naszym sprycie, a mając za przeciwników idiotów, nie trudno być sprytnym.
Jeśli ktoś szuka skradankowych motywów znanych z Tenchu, Metal Gear Solid czy Splinter Cella, w Assassin's Creed znaleźć ich nie ma najmniejszych szans.
Iras to powiedz mi jak wykończyłeś wszystkie główne cele ? Na pałę na chama ? nie skradałeś się ? szedłeś po po prostu przed siebie?
W takim razie powiedz mi co ja robiłem całą grę bo nie wiem , do każdego istotnego celu wchodziłem górą, bądź wchodziłem w towarzystwie mnichów (zakradłem się ? hmmm nie bo przecież w tej grze pojęcie "skradać się" nie istnieje , to powiedz mi co ja do kur*** nędzy robiłem ?!) Zabijałem swoje ofiary tak że nikt tego nie widział ,wbiojałem się w tłum mnichów robiłem szybkiego assassinejta po czym wracałem znowu w tłum , co w tym takiego złego? że można udawać mnicha? coś chyba musieli wymyślić .
Nie wiem jak Ty ale ja lubię sobie utrudniać życie i nie idę na łatwiznę ,wszystko zależy od nas i od tego jak gramy w AC , tak żebym miał z tego radochę , a nie ciągłe marudzenie .
I co to za porównanie MGS,Tenchu ,SC ?! w każdej tej grze jesteś Ty + przeciwnicy -zero tłumu , nie miałeś osób które mogły Ci pomóc zniknąć nie działo się tyle na ulicach , miałeś po prostu cele do wyeliminowania.
Tenchu = plansza + kilku typków do wyjebania każdy chodzi sobie sam i nic po za tym
jedyny + taki że jest kilka animacji cichego zabójstwa . Skradanie polegało na wyczekaniu aż typ będzie do nas plecami
MGS i SC to zupełnie inna bajka w tych grach nie dzieje się tyle co w AC , lecisz -jedziesz na misją ,jesteś Ty + przeciwnicy w takich grach dużo łatwiej wykorzystać motyw Stealth niż w takim AC gdzie bardzo dużo rzeczy dzieje się w okół Ciebie....jest masa ludzi a Ty masz kogoś zabić -gdzieś się dostać , nie wiem jak Twojej wersji gry ale w mojej przeciwnicy nie pozwalają mi wchodzić gdzie chcę jak chcę
I pisanie że w AC pojęcie "skradać się" nie istnieje , jest bzdurą maxymalną .
Patenty są naprawdę bardzo dobre trzeba tylko potrafić je wykorzystać na full opcję.