Dobry wieczór.
Nie pisałbym tutaj, gdyby nie to coś dziś się wydarzyło. Jeżeli wszystko to co jest zawarte w tym wywiadzie się potwierdzi, to ja pozostawiam bez komentarza wydarzenie jakim będzie dla świata gier wyścigowych premiera Gran Turismo 5. Osobiście jest do dla mnie zbyt piękne aby było prawdziwe. W dodatku wyjaśnia się sprawa, która do tej pory była tajemnicą a mianowicie owe "170 premium cars" i dowiadujemy się że w tych autach nawet kokpity będą ulegać zniszczeniom. Chore! Najbardziej oczywiście cieszą zapowiedzi WSZYSTKICH nocnych tras wraz ze zmiennymi warunkami pogodowymi. Jeżeli będzie można ścigać się nocą w deszczu, to nie mam pytań. Jeżeli do tego wszystkiego dodamy genialną grafikę, genialne modele aut, 16 przeciwników na trasie i stały framerate, otrzymamy raj dla fanów wyścigów. Nie wiem czy graliście w GT Academy, ale po tym trialu możemy być pewnie że fizyka PRO, jest kolejnym ogromnym krokiem w stronę symulacji i nie mamy czym się przejmować, jeżeli chodzi o model jazdy. To co zapowiedziano w PSM jest spełnieniem marzeń nie tylko każdego fana GT, ale myślę że każdego fana motoryzacji i gier wyścigowych.
Pozdrawiam.