Tak KKRT, wiem co Kaz mowil. Tak, cytalem wywiady i preview'y. i co z tego, skoro fakty pokazuja cos innego? Ty mu wierzysz ja nie.
gosc pitoli naokraglo jak sie tylko da, wali scieme o premierze w niemal kazdym wywiadzie.
To nie pierwsza i nie ostatnia gra z obsuwa, jasne, ale tez nie pierwszy i ostatni developer ktory sciemnia. nie rob z PD swietych i nie wierz we wszystko co od nich uslyszysz/zobaczysz. Pamietasz moze ile to wg nich GT3 wyciagala z PS2 a ile wiecej mialo wyciagac GT4? Pamietasz obietnice dot. GT PSP (data wydania, ficzersy) i co z tego wyszlo?
piszesz ze to jest wielki biznes, a nie zorganizowanie zlotu. to mnie teraz uswiadomiles.
piszesz, ze "Kazunori wyraznie mowil w wywiadach, ze odpowiednie SCE jeszcze mysla nad kampania i data wydania." tak, wymyslili sobie marzec specjalnie, wiedzac ze terminu nie dotrzymaja.
Wg Ciebie "Poza tym przesuniecie gry w Japonii bylo logiczne. W marcu wychodzi GOW 3, Heavy Rain i Yakuza 4 we Japonii, wiec miesiac jest jakos ustawiony, glupio by zrobili robiac sobie konkurencje." A jej ogloszenie na marzec, gdy byly znane daty wydania GOW 3 (miesieczna), Heavy Rain i Yakuza 4 tez bylo logiczne?
Dorzuce jeszcze pare slow o GT PSP, ktore ogralem - zrobili je w max 1 rok, rezerwowym skladem i po godzinach. Wszystkie modele/tory/dzwieki/tekstury/silnik mieli gotowe. wrzucili to do downgradera, dorobili interfejs i jechana. na opierdol, zeby wywiazac z niewygodnych i strasznie ciazacych obietnic. moze ktos z SCE (patrzac jak sobie radzi PSP) w koncu poszedl do Kaza i mu laskawie przypomial po latach, ze oprocz GT5 ma jeszcze na liscie "to do" GT PSP.
czyli jak to jest, podsumujmy wersje wg Ciebie:
gra jest praktycznie gotowa, moga wydac w kazdej chwili (slowa Kaza jeszcze z tamtego roku) ale ze wzgledu na marketing przesuwaja premiere o blisko rok albo dluzej. jest gotowa, ale nie wiadomo co w niej jest, jakie ma opcje, tryby, ogolnie mowiac "ficzersy". jest gotowa, a przesuniecie wynika z precyzyjnych analiz rynkowych ale nadal nie wiadomo kiedy bedzie premiera. jest gotowa od koncowki tamtego roku (moment w ktorym pada to stwierdzenie Kaza), ale robia zagrywke marketingowa, polegajaca na ogloszeniu daty na marzec, ot tak.
mi to bardziej przypomina wlasnie organizowanie zlotu a nie wydawanie wielkiego tytulu.
ps:
ponadto znowu zarzucasz mi, ze nie wiem o czym pisze. czy kazdy kto sie nie zgadza z Toba jest "niedoinformowany" tudziez "nie wiedzacy o czym pisze"? troche szacunku, bo omnipotencjalnym omnibusem i innym omni sie nie urodziles. a do wlasnej interpretacji podanych przeze mnie wczesniej faktów (w punktach) mam prawo.
Wiadomość scalona: Lutego 03, 2010, 13:43:54 pmKKRT co do jednego się nie mogę zgodzić. Trasy raczej od początku nie są robione. Na pewno nie wszystkie. Zobacz Nurburgring.
Na GTPlanet było już udowadniane, że trasa z GT5 różni się od tej z GT4, więc PD nie podbiło tylko rozdzielczości do HD...
ja widzalem i takie porownania z ktorych jasno wynika, ze brzydka i plaska tekstura udajaca drzewa w oddali na Nurburgring jest identyczna (poza rozdzialka of kozz).
a wiesz dlaczego? robiac GT4 przygotowywali modele i tekstury z zapasem, bardziej dokladne i w wyzszej rodzielczosci niz wykorzystane w grze. teraz je wykorzytsali. wielu developerow tak robi, nie wiedzac na co beda mogli sobie pozwolic w ostatecznej wersji (gotowy silnik i in).
nikt mnie nie przekona do tego, ze znowu jezdzili po wszystkich torach (prawdziwych, ktore beda w grze) i robili zdjecia i filmy od nowa i na tej podstawie grafike do gry, majac to wszystko w gigantycznym zapewne archiwum.
nie wierze, ze wszystkie elementy starych torow sa zrobione na nowo, z mysla o PS3. jesli tak Kaz gdzies naopowiadal (nie kojarze) to moim zdaniem znowu walil scieme. a jesli to wyszlo z GTPlanet, to jest to tylko fanowska nic nie warta plotka