do tego NASCARy miały się niszczyć tak realnie jak nigdy dotąd. po takich zapewnieniach to sorry - ale lekko odpadający zderzak w Lambo to trochę kpina...
To nie byl tekst Kaza, juz o tym gadalismy.
i co z tego że z 2005 roku? jak zrobili na paru trasach to znaczy że się da...
Aha Panie develeperze, to teraz przeczytaj post wyzej.
Wolałbym 500-600 samochodów na równym, wysokim poziomie,
Oto chodzi, ze te samochody z GT 4 nie kosztowaly prawie w ogole ich pracy, zamiast ich zrobiliby pewnie z max 20 samochodow wiecej - myslisz, ze byloby warto? Wedlug mnie nie.
Pozostalej reszty nie chce mi sie komentowac, powiem tylko, ze wiele rzeczy, ktore napisales nie maja odniesienia w rzeczywistosci, bo inaczej po prostu pewne rzeczy sie projektuje i wprowadza np podczas tworzenia srodowiska do trasy najpierw musisz odtworzyc to jak dane miasto naprawde wyglada, a potem je odpowiednio zmodyfikowac - zmniejszych rozdzielczosc tekstur, cienii, geometrie, tlo inaczej zaplanowac itd by to dzialalo na konsolach, potem masz cos takiego jak testy obciazeniowe itd, jak masz spadki na danym zakrecie to cos zmieniasz itd, potem to samo musisz zrobic w roznym cyklu dnia, bo np wieksze cienie sa i masz troche wieksze obciazenie czy podczas innej pogody.
Mysle, ze budowa track creatora mogla im naprawde wiele czasu zabrac, i przy okazji poprawic pare rzeczy w silniku oraz w procesie produkcyjnym tras.
Pamietaj tez, ze wiele rzeczy robili od podstaw jak silnik fizyczny oraz graficzny, online czy b-spec czy AI, oraz to, ze Polyphony po GT 4 mialo tylko 50 pracownikow! Mam nadzieje, ze do GT 6 zatrudnia dodatkowe 50 osob odpowiedzialnych za modelling.
Do tego, fakt, ze tak wiernie wymodelowali i zebrali dane z samochodow powoduje, ze w next-genowej iteracji nie beda musieli samochodow modelowac jeszcze raz, wiec to co dostaniesz w GT 5 i GT 6 na PS3 jesli chodzi o samochody, bedziesz mial od razu wrzucone do GT 7. Tak jak mowil Kazunori, ze GT 5 to bedzie platforma dla przyszlych iteracji i pewnie dlatego im sie tak dlugo zeszlo i pewnie dlatego, gra ma mniej tras i samochodow niz GT 4.