TO i ja się odniosę, gra na padzie może być fajna(nie tak jak na kierownicy, ale jest wporzo), ba można nawet wygrywać podczas online
Choć trzeba tu trochę praktyki, i trzeba sobie od razu przestawić domyślne ustawienia. Oczywiście jeżdżę na wył. wszelkich wspomagaczach poza ABS które jest ustawione na 1, dla niektórych mocniejszych fur, także czasem ustawiam TCS na 1, ale to rzadkość.
Druga rzecz, to co mnie jedynie irytuję to cienie które ząbkują(ale jak się jeździ z kokpitu i da się tam tryb "wąski" to już tak nie przeszkadzają, no i dostajemy lepsze textury niż przy ustawienu "standard"), mam nadzieje że z tym się PD upora, cała reszta jest dla mnie świetna, a na prawdę genialne są zmienne warunki, dym, cykl doby, oraz oświetlenie i efekty świetlne z tym związane. Pomijam of course samochody Premium, bo te są next genowe. Auta standard, w zależności na jakie trafimy, jedne bardzo dobre, inne dobre, a te ostatnie średnie(na szczęście nie przeszkadzają podczas gameplayu).
Na plus zaliczam to że są opony deszczowe, do zmiany podczas pitstopu, i generalnie smaczki, np. to że deszcz opada(kapie, spływa) na tylnej szybie, podczas gdy prostopadle pada Nam na przednią. Oczywiście tu cała sytuacja się zmienia jeśli zmieniamy kierunek jazdy do tego jak pada deszcz. Tu duży plus względem skryptu z PGR4.
Ps. Ci co narzekają, niech nabiją levele, i wskoczą do szkółek specjalnych(Nascar, AMG, Grand Tour, Rajdy itd.).
Ps2. Ja dziś jak zawsze otworze lobby o 21. Przyjmuję do 6-7 osób max, bo daję ustawienia gry i głosu headsetu na wysoki, a jak jest więcej niż 7 osób, to zaczyna się to krzaczyć(i trzeba by było dać ustawienia na standard).