Ai ma niestety brzydki zwyczaj spychania na zakrętach. Oczywiście rozumiem, że mogę popełnić błąd podczas wyprzedzania na zakręcie i wjechać komuś przed maskę doprowadzając do lekkiej stłuczki, ale kiedy AI, zamiast wyhamować unikając większego wypadku ignoruje zupełnie sytuację, wciska gaz do dechy i na wyjściu z zakrętu wypycha mnie bezpardonowo na pobocze a potem cała reszta stawki poprawia to jest to jednak mocno irytujące (w szczególności podczas mistrzostw gdzie nie można restartować wyścigu).
Dla mnie jest to dość duży minus, chodź pomijając ten "szczegół" zachowanie AI wydaje się poprawne. Nie jeżdżą po sznurku (chodź czytam o tym w co drugiej recenzji), popełniają błędy itd.
Wydaje mi się również, że jest zbyt łatwe. Jeśli na końcowych etapach GT5 AI przeciwników ustawione jest na maksa to w moim odczuciu hamują zbyt wcześnie przed zakrętami i słabo radzą sobie na niektórych odcinkach toru (np. cape ring i ta spirala w dół/górę).
pawel_k : challenger po max tuningu (bez race mod.. jełsi w ogóle jest taka możliwość, bo przyznam, że nie sprawdzałem) wyciąga 800km przy 1400kg wagi więc demonem nie jest.
Cobra po max tuniningu jest, przynajmniej dla mnie, bardzo trudna do okiełznania. Opony wyścigowe miękkie sytuacji nie poprawiają. Brakuje możliwości dodania spoilerów, szybko traci przyczepność.