Dziś ściągnąłem demo uruchomiłem i..... nie mogłem uwierzyć, że na zwykłym TV SD ta gra może tak wyglądać
. Grafika to po prostu KOSMOS
. Scenka w samolocie jest zrobiona z humorem, aż śmiałem się z praktycznie co drugiego zdania
. Dobra, to teraz jak w to się gra?
A gra się po prostu BOMBOWO, choć demko składa się w 3/4 z walki, jest ona zrobiona kapitalnie. Ja musiałem co kilka sekund zmieniać swoje położenie, bo mnie po prostu przeciwnicy zachodzili ze wszystkich stron. Rozwaliła mnie sytuacja, kiedy byłem schowany za małym murkiem. Wrogowie strzelali w moją stronę i trafiali w murek a on po kilku seriach zaczął się sypać. I wtedy musiałem szukać nowej kryjówki
Także podoba mi się bardzo, że Nathan praktycznie zawsze inaczej stoi oparty o każdą osłonę, jego teksty rzucane podczas walki, np: kiedy rzucają w Twoją stronę granat a nasz bohater rzuca "O man"
. Spodobało mi się, że nasi przeciwnicy też co chwila zmieniają swoja pozycję, zachodzą nas z różnych stron. Najlepsza sytuacja była, kiedy nie trafiłem gościa bezpośrednio w głowę, tylko trochę nad - on wtedy się nisko schylił i zaczął uciekać
. Krótko o muzyce - jest bardzo dobra i idealnie buduje klimat. Dużo można by jeszcze pisać o tej grze - w skrócie, to must have każdego posiadacza PS3. Naughty Dog dało radę