Przechodząc do samej gry, pozostawiając spory co lepsze, a co gorsze. Pograłem trochę w weekend i gra WYMIATA! To najlepszy symulator w jaki grałem. Nie jestem hardcorowcem i gra jest świetnie wyważona. Chyba trochę trudniejsza od jedynki, ale nie za trudna. Na kierownicy naprawdę świetnie sie jeździ, a co najważniejsze wcześniejsze wady na "papierze" wcale nie przeszkadzaja. Chodzi mi o grafikę. Po 15 minutach nie widzisz żadnych ząbków. Chcesz zdobywać kolejna kasę na nowe fury i odblokowywać nowe tory. Że torów jest za mało? Pewnie mogłoby być więcej, ale tak naprawdę nie chodzi o to, aby oglądać widoki. Szczerze mówiąc mi to nie przeszkadza. Liczy sie prowadzenie samochodu i na tym ta gra polega, a nie na podziwianiu drzewek czy widzów.
Dodatkowa opcja w postaci malowania, grafik i tuningu tez jest fajna. To tylko dodatek, ale zauważyłem że w przeciwieństwie do innych gier ma on wpływ na prowadzenie samochodów. Np. dodatkowy spoiler zmniejsza prędkość max. samochodu, ale zwiększa przyczepność. Wole to niż tuning wizualny, który nic nie wnosi a jedynie wygląda (np.NFSU) i jest go cała masa.
Wciągnęło mnie na kilkanaście godzin i jest to druga gra na X'sa po GOW, która mnie rozwaliła. Po prostu polecam.
Jeszcze jedno. Jesli ktos narzeka na grafike to OKI, ale niech wcześniej przejedzie sie trasą przez NY. Nie na filmiku, tylko za kierownicą i w wyścigu. Na dużym LCD i dobrym nagłośnieniu. Wtedy pogadamy.