Alan WakeWłaśnie ukończyłem przygodę w Bright Falls. Zajęło mi to 11h , także gra do krótkich nie należy (poziom trudności Hard , zbieranie termosów oraz stron maszynopisu)
Gra ma bardzo gęsty klimacik , wciągającą fabułę oraz przyjemny gameplay (choć nic w nim innowacyjnego).
Oprawa graficzna stoi na dość przyzwoitym poziomie. Nie ma tu żadnych fajerwerków, no może prócz efektów świetlnych. Mimika i animacja postaci pozostawia wiele do życzenia , aczkolwiek nie przeszkadza to w odbiorze gry(Subhd nawet nie zauważyłem )
Oprawa dźwiękowa bardzo dobra , a to za sprawą rewelacyjnego soundtracku. Nie wiem czy to tylko wina mojej konsoli , czy głos podłożony postaciom jest źle zsynchronizowany z ruchami ich ust?
Jak już wspomniałem klimat jest gęsty jak mój stolec po tabliczce czekolady. Przemierzanie lasu nocą przy akompaniamencie szumu wiatru i jęku opętanych potrafi nieźle wkręcić. Ciekawe postacie , jak i historia miasteczka , akcja goniąca akcję , cliffhanger'y kończące epizody , to przepis na doskonały
Serial. Alan Wake to świetny thriller-
akcji (krzyżówka Max Payne'a , Luigis Mansion z Forbidden Siren) wobec , którego nie może przejść obojętnie żaden posiadacz 360.
grafika: 8
audio: 9-
grywalność: 8
ogólnie 8
Red Dead Redemption Moim skromnym zadaniem jeden z lepszych freeroamów tej generacji. Grze nie wiele brakuje do ideału , ale niestety znalazła się masa bugów , które często przyprawiały mnie o ból głowy (nadchodzące łatki pewnie naprawią wiele z nich) RDR ocieka klimatem dzikiego zachodu, a preria , lasy jak i miasteczka żyją własnym życiem.
Mógłbym pisać godzinami na temat tego tytułu , ale mi się po prostu nie chce
Końcówka gry bardzo przypadła mi do gustu i nie rozumiem narzekań innych osób. (GOTY!)
grafika: 9+
audio: 9+
grywalność: 9
ogólnie 9+
Battlefield Bad Company 2
Obecnie jeden z lepszych multiplayerowych tytułów na rynku. Ładna oprawa graficzna , poprawiona destrukcja otoczenia , wywarzone bronie oraz przyzwoita, lecz w formie zapychacza single'owa kampania. Rewelacyjne audio i jeden z lepszych dubingów na rynku - Baka i Pazura dają radę.
grafika: 8+
audio: 9+
grywalność: 9
ogólnie: 9-