Siódma edycja Festiwalu Muzyki Filmowej została zaplanowana 25-28 września. Program główny będzie składał się z czterech wielkich koncertów: polsko-norweska koprodukcja Kon-Tiki: Dalekomorska Wyprawa z udziałem kompozytora Johana Söderqvista, kultowe piosenki napisane do filmów z serii James Bond, które będą wykonane przez gwiazdy polskiej rozrywki i orkiestry, zdobywca pięciu Oscarów: Gladiator na żywo w wersji koncertowej z muzyką Hansa Zimmera z udziałem współkompozytorki oraz wokalistki Lisy Gerrard, oraz Międzynarodowa Gala Muzyki Filmowej z okazji 100-lecia ASCAP z plejadą największych hollywoodzkich kompozytorów muzyki filmowej. Pierwszym już potwierdzonym gościem jest dwukrotny zdobywca Oscara - Gustavo Santaolalla.
Podczas finałowej Międzynarodowej Gali Muzyki Filmowej Kraków będzie świętował setną rocznicę powołania Amerykańskiego Stowarzyszenia Kompozytorów, Autorów i Wydawców. Jesteśmy dumni, że to Kraków jest jedynym miejscem na świecie poza Los Angeles, w którym odbędą się oficjalne obchody jubileuszowe stowarzyszenia, które w swoich szeregach skupia ponad 500 tysięcy kompozytorów, wykonawców piosenek, autorów tekstów i wydawców muzyki - mówi Helbin. - Podczas jubileuszowej gali ASCAP zabrzmią najpiękniejsze suity filmowe ostatniego stulecia, m.in. z filmów Przeminęło z wiatrem, Spartakus, Zabić drozda, Ostatni Mohikanin, Babel, Tajemnica Brokeback Mountain i inne - wylicza dyrektor KBFu.
Już za dwa dni Digital Dragons i spora doza networkingu z ludźmi z branży <3
<3
Cytat: Morfi w Maja 05, 2014, 22:29:08 pmJuż za dwa dni Digital Dragons i spora doza networkingu z ludźmi z branży <3Morfi, to się widzimy
Cytat: Mnichu w Maja 06, 2014, 17:12:24 pmCytat: Morfi w Maja 05, 2014, 22:29:08 pmJuż za dwa dni Digital Dragons i spora doza networkingu z ludźmi z branży <3Morfi, to się widzimy Skąd jesteś Mnichu? Musimy sie jakoś umówić na piwko i pogadać w takim razie
Ja ostatni urlop miałem w 2012.
Po co im urlopy jak nie mają duperek
Ciekawe, ilu forumowiczów weźmie urlop na wtorek ze względu na E3