Wszystkie wojskowe instytucje takiej rangi tym się charakteryzują.
Nie wiem tylko jaki interes ma Rosja w Polsce? Po co Rosji wpływy , kontakty w Polskim rządzie?
Jedyne co mi przychodzi do głowy to surowcowe interesy , poszerzenie tej działalności w zachodnim kierunku.
-----------
Tak trochę z innej beczki , ale tez porządna teoria spiskowa
I też z Putinem , albo raczej z Rosją
Pamiętacie może , jak kilka lat temu , w czas wyborów prezydenckich na Ukrainie , pomarańczowa rewolucja itd , głośno było o tym , że rosyjskie służby specjalne otruły w Londynie głównego kandydata , faworyta Wiktora Juszczenkę jakąś radioaktywną substancją czy coś w tym stylu...
Chyba 2 lata temu byłem na wakacjach w Krymie na Ukrainie. Wynajmowaliśmy mieszkanie u pewnego małżeństwa. Okazało się , że pan gospodarz jest pracownikiem jakichś służb wojskowych. Pewnego wieczoru podczas takiej kulturalnej imprezy , zaproszony został pan gospodarz. Jednym z tematów rozmów była polityka , i tak zeszło na właśnie ten incydent z otrutym prezydentem Ukrainy. Pan gospodarz opowiedział swoja wersje wydarzeń , z której wynikało , ze zatrucie prezydenta nie ma nic wspólnego z Rosjanami , bo tak naprawdę wszystko działo się nie w Londynie , tylko tam na miejscu na Krymie. Ponoć pan Juszczenko ostro imprezował u swojego znajomego , jakiejś Krymskiej szychy , przesadził z trunkami i coś mu zaszkodziło , dlatego wygląda teraz tak a nie inaczej.
Wszystko zostało przeinaczone tak , aby "dać kopa" kampanii wyborczej i pokazać jak bardzo Rosja szkodzi Ukrainie i jak bardzo Ukraina potrzebuje anty rosyjskiego prezydenta...
Zadziałało , ale po jakimś czasie , ludzie nie mogli doczekać się końca kadencji tego prezydenta.
Nie wierzmy we wszystko co mówi telewizja
Tym bardziej w takie teorie spiskowe , bo to czysta polityka , manipulowanie opinia publiczną.