Witam
W związku z tym, że jest to mój pierwszy post na tym forum to, na początku, chciałbym sie przywitać

No dobra, tyle, a teraz do rzeczy

Dziś to wlasnie stalem sie dumnym posiadaczem X0 (wiekopomna

) i, pomimo, że przygotowałem sie na ten dzień bardzo solidnie (m.in. przeczytałem cały ten wątek co łatwą rzeczą już nie jest

) to oczywiście na samym juz początku "rence" mi opadły.
Jako, że jestem właścicielem TV HD (Philips 32PF9976) to zdecydowałem się na premium HDMI. Jakież było moje zdziwienie, gdy po otwarciu pudełka zobaczyłem, że nie jest konsolka wyposazona w gniazdo opticala. Gniazdko znajduje się dopiero na autonomicznej wtyczce Microsoftu

W czym problem:
Otóż mój TV wyposażony jest w gniazdo DVI-i, więc mając kabel HDMI/DVI-i myślałem, że, ot, podepnę kabelek do gniazda HDMI, optical do kina domowego i już będę mógł sie cieszyć niezgłębionymi urokami HALO3. O ludzka naiwności

Okazalo się, że w danym momencie mozna korzystać albo z jednego gniazda, albo z drugiego bo są, poprostu, zbyt blisko siebie

Miałem więc, albo obraz 1080i, albo dzwięk 5.1
Dodatkowo okazało się, że mój TVHD super i w ogóle nie obsługuje systemu PAL-60 a jedynym gniazdem gdzie sygnał 60hz jest przyjmowany, jest gniazdo DVI.
Litościwą zasłonę milczenia opuszczę nad słowami jakie padaly z mych ust po odkryciu tego haniebnego faktu, że taki!! tv, za który dalem dużo dutków, nie obsługuje tego systemu

Stanęło na tym, że, mając przejściówkę DVI/VGA podpiąłem konsolkę do tv kablem VGA i opticalem do kina. Rozdziałka jaka ma teraz to native tego tv czyli 1300x700 (zaokrąglam) ale jest to rozdzielczość VGA a nie moje wymarzone HD

Czy ktoś ma jakies pomysły jak to HD osiagnąć? Będę bardzo wdzięczny.
Sprawa ostatnia to taka, że od samego uruchomienia konsolki wciąż i ciągle świeci mi się 1 ćwiartka kręgu na zielono. Ma się świecić? Czy coś jest nie tak?
Pozdrawiam