Bedę musiał spróbować tego Limita
, działa na zasadzie skok + kwadrat podczas Armigera? Czy tak tylko wygląda?
Ta akca z Behemothem to kontra po udanym bloku tego jego specjalnego ataku? Widziałem właśnie podczas walki te trzy złote "pazury" sygnalizujące, że można coś zablokować, chciałem spróbować, ale za każdym razem stałem w złym miejscu a Behemoth atakował któregoś z towarzyszy
Odnośnie walki z Agito i kwadrata, ja zazwyczaj na misje też chodzę z ekipą kilka poziomów wyżej, najlepsze walki to głównie te randomowe na mapie świata, ataki, których używam, zazwyczaj zależą od postaci w ekipie. Są takie, które najwięcej obrażeń zadają w walce wręcz, a są takie, gdzie lepiej jest używać magii. Czyli generalnie zależy kim akurat steruję, np u Rem uwielbiam używać magii, bo ma masę MP i jest w tym najlepsza, a Jack'iem lubię zabijać przeciwników jednym zabójczym cięciem katany, które często trafia w Killsight. Ace to postać bardziej zbalansowana, przydają się techniki wspomagające typu Cut Cards, można używać magii, zwykłe ataki też dają radę. Machina niby tylko do technik, ale jest na razie tak słaby, że wolę go w ogóle nie używać jeśli nie muszę.
Dlatego porównując z powyższym, troszeczkę byłem zaniepokojony systemem walki w demie XV, większy nacisk jest na "action" niż na taktykę. Ale pewnie będzie jak mówisz, dodadzą magię, zbalansują to bliżej premiery i będzie zajebiście