Autor Wątek: Mass Effect  (Przeczytany 136602 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
Odp: Mass Effect
« Odpowiedź #880 dnia: Sierpnia 30, 2009, 14:19:40 pm »
Funfact: BioWare nie popełniło Pinnacle Station, winne temu jest Demiurge Studios (tak samo za patch 1.2 do wersji PC, który miał poprawić problem z teksturą twarzy Garrusa oraz dynamicznymi cieniami, a w efekcie gówno zrobił).

Nie usprawiedliwia to tego, że DLC jest cholernie słabe (szczególnie jak na tak długi czas czekania) ale przynajmniej daje ten wewnętrzny spokój, że to nie BioWare było za niego odpowiedzialne.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Mappet

• Pionier
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #881 dnia: Września 06, 2009, 17:27:40 pm »
Mam problem,prawdopodobnie po aktualizacji NXE...mianowicie znikają mi save z zapisame przejścia gry.Gra po przejsciu zzapsiuje tylko jedno przejście czyli np.mam już Sheparda lvl. 60 po czym tworze Sheparda adepta,kończe gre i automatycznie nadpisuje w mi się to na ten save.Ktoś wie co może być z tym grane?Można iść na łatwizne i sformatować dysk...ale nie widzi mi się utrata wszytskich swoich danych...

Już znam powód ,save po ukończeniu gry zapisują sie w pamięci cache konsoli,aktualizacja NXE spowodowała że wraz z tym znikają zapisane postacie.Wcześniej mimo że czyściłem cache(starym sposobem) takowego problemu nie było.
« Ostatnia zmiana: Września 06, 2009, 21:19:42 pm wysłana przez Mappet »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #882 dnia: Września 30, 2009, 13:51:53 pm »
Pojawiło się sporo nowych tematów oraz strojów dla avatarów związanych z uniwersum Mass Effect.
Tematy

Elementy strojów

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #883 dnia: Października 01, 2009, 11:58:54 am »
Kurcze nie wiem czy nie przejść sobie jeszcze raz Mass Effect-a, maaam bardzo duża ochotę jeszcze raz przyeżyć tą świetną przygodę. Z drugiej strony nie wiem czy nie za blisko jets premiery MS2 i może gra mi się już trochę upowrzechnić, że tak powiem znudzić i mniejszą ochotę i frajde będę miał z kontynuacji.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #884 dnia: Października 01, 2009, 12:34:34 pm »
E tam, ME2 wychodzi najwcześniej w styczniu 2010 roku. Przejście całego ME1 (całego = wszystkie misje poboczne + zbieranie tych wszystkich pism, pierwiastków i innych takich) to jakieś 30 godzin, czyli do przejścia w tydzień :P. Nadal będziesz miał jakieś co najmniej 2-3 miesiące przerwy ;).

luk

• Towarzysz
  • PSN: splintersPL
« Odpowiedź #885 dnia: Listopada 11, 2009, 12:27:57 pm »
Panowie mam śmieszny problem. Dopiero co zacząłem grać w ME i jestem zaraz po tej misji na ferros czy jak tam się ta planeta zwie, mniejsza z tym ;) Po ukończeniu pierwszej misji poleciałem sobie do głównej bazy Cytadeli dokończyć parę pobocznych misji itp. Teraz chcę się znowu dobrać do głównego wątku i polecieć na następną planetę moim wypasionym statkiem NORMANDIA. A no problem w tym, że biegam dobre 2,5 godziny po całej cytadeli i za cholerę nie wiem jak wsiąść do mojego statku tzn. nie wiem gdzie do chu** zacumowałem :/ Na mapie nigdzie nie mam zaznaczonego lądowiska i nie wiem gdzie mam się udać :/  Takiego problemu to się nie spodziewałem he :)   

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #886 dnia: Listopada 11, 2009, 13:12:54 pm »
Musisz iść do C-Sec (Akademia Służby Ochrony Cytadeli w wersji polskiej :P) i tam w holu głównym jest winda, która prowadzi do doków (trudno ją przeoczyć, bo jest długa). Za pierwszym razem również nie wiedziałem, gdzie u diabła są doki :lol:.
« Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2009, 13:16:01 pm wysłana przez Mr_Zombie »

luk

• Towarzysz
  • PSN: splintersPL
« Odpowiedź #887 dnia: Listopada 11, 2009, 16:24:34 pm »
Musisz iść do C-Sec (Akademia Służby Ochrony Cytadeli w wersji polskiej :P) i tam w holu głównym jest winda, która prowadzi do doków (trudno ją przeoczyć, bo jest długa). Za pierwszym razem również nie wiedziałem, gdzie u diabła są doki :lol:.
Już rozkminiłem zanim przeczytałem twoją odpowiedź ;) to się liczy, ze sam  :lol: Powiem ci Mr_Zombie, że zbierałem się ze 2 michy żeby kupić Mass Effect :/ W końcu Red mnie przekonał i kupiłem swój egzemplarz za parę groszy na Allegro. Powiem szczerze, że jakoś nie bardzo przepadałem z a grami RPG, ale ME mnie całkowicie pochłonął. Fabuła, dialogi w ogóle cała ta otoczka są genialne. Nawet nie wyobrażam sobie co będzie się dalej działo. Gra jest po prostu BOSKA !!! W sam raz rozwalę pierwszą część i się zamówi ME 2  :-D
Tak w ogóle to dzięki za odpisanie.

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #888 dnia: Maja 16, 2011, 12:19:44 pm »
Matriarch Benezia spuszcza mi wpie**ol non-stop. Na medium gram :(

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #889 dnia: Maja 16, 2011, 12:35:18 pm »
Czekaj w jednym z rogów za pudłami na jej suki, wykończ falę, podbiegnij do środka i... napier**laj w matulę. Repeat. Repeat. Koniec. Jaką grasz klasą?

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #890 dnia: Maja 16, 2011, 12:58:59 pm »
Czekaj w jednym z rogów za pudłami na jej suki, wykończ falę, podbiegnij do środka i... napier**laj w matulę. Repeat. Repeat. Koniec. Jaką grasz klasą?

Soldżerem. Pewnie w końcu bym przeszedł, gdyby nie to że trzeba z nią gadać za każdym razem przed walką. :/

Bleh. Spróbowałem jeszcze raz, daję overkill i chcę strzelać z assaulta do jednej z komandosek, a nic nie strzela :/ broń nie przegrzana, nic nie wiem o co chodzi. Potem jakieś gówno z dupy zabiera mi całą tarczę i 3/4 energii. Game over. Nie gram w to. Za trudne.
« Ostatnia zmiana: Maja 16, 2011, 13:12:29 pm wysłana przez Ogur »

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #891 dnia: Maja 16, 2011, 13:11:48 pm »
1. Lol soldier, nie masz litości dla erpegowych aspektów ;).
2. Gadka jest wkurwiająca, ale przy taktyce którą zaproponowałem powinno iść gładko. Jak masz granaty to też warto skorzystać (ja zawsze zapominałem).

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #892 dnia: Maja 16, 2011, 13:15:12 pm »
Zawsze gram pierwszy raz w każde rpg właśnie wojownikiem. Nie widzę tutaj niczego zdrożnego. Ale już sobie daję spokój z tą serią. Chyba sobie baldur's gate zainstaluję :P

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #893 dnia: Maja 16, 2011, 13:43:57 pm »
Zawsze gram pierwszy raz w każde rpg właśnie wojownikiem. Nie widzę tutaj niczego zdrożnego.
To był żart...

Ale już sobie daję spokój z tą serią.
Mam nadzieję, że to był żart...

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #894 dnia: Maja 16, 2011, 13:49:54 pm »
Dobra, rozjebałem. Czystym fuksem. Przynajmniej nauczyłem się, że spacją można przyśpieszać dialogi.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #895 dnia: Maja 16, 2011, 15:05:22 pm »
Dobra, rozjebałem. Czystym fuksem. Przynajmniej nauczyłem się, że spacją można przyśpieszać dialogi.
BTW wiesz, ze mozna rzucac granaty?

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #896 dnia: Maja 16, 2011, 15:07:18 pm »
NAWET JAK NIE WIEDZIAŁ TO MU NAPISAŁEM PRZECIEŻ!

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #897 dnia: Maja 16, 2011, 16:04:53 pm »
Wiem. Wiem.

Niech ktoś zrobi handlówkę w tym uniwersum!

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #898 dnia: Maja 16, 2011, 17:28:59 pm »
Malo masz handlowek w fajnych space-based uniwersach? :P
Jak chcesz to Ci sypne pare tytulow.

Nie zauwazylem wczesniej tekstu i granatach, poza tym i tak nikt Ciebie nie czyta :P

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #899 dnia: Maja 16, 2011, 17:52:37 pm »

Sypnij takim, w którym lata się po naszej galaktyce. :]

Jacek84

• Gość
« Odpowiedź #900 dnia: Maja 16, 2011, 18:29:06 pm »

Nie zauwazylem wczesniej tekstu i granatach, poza tym i tak nikt Ciebie nie czyta :P
Gdybyś czytał to może dziś nie robiłbyś błędów językowych. :)

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #901 dnia: Maja 16, 2011, 20:15:23 pm »
Sypnij takim, w którym lata się po naszej galaktyce. :]
Uuuu, z tym to juz znacznie ciezej, ale Vega Strike pasuje ;)
« Ostatnia zmiana: Maja 16, 2011, 22:24:29 pm wysłana przez KKRT »

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #902 dnia: Maja 16, 2011, 20:39:46 pm »
Mam freelancera i  w eve mogę zacząć grać w sumie. Ale chciałbym grę, w której da się wylądować na planecie w układzie słonecznym. W starym frontierze się da :P Zobaczyłem też na youtube jakieś infinity quest for earth - całkiem spoko to wygląda, ale pewnie nigdy nie wyjdzie.

A w mass effect już mam chyba ogarnięty team, bo geth padają jak muchi. Pociski z wolframu robią swoje. :D

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #903 dnia: Maja 16, 2011, 22:21:23 pm »
BTW soldier to najlatwiejsza klasa, wrzuc swoje party i ich skille na screenach.

BTW w Vega Strike masz wlasnie uklad sloneczny, ale nie mozna ladowac na planetach. Za to po planetach mozna latac w Evochron Mercenary i do tego ma newtonowska fizyke, ale nie ma tam ukladu slonecznego. Z dodatkowych gier polecam serie X [X3: Terran Conflict np] i Star Ruler.
« Ostatnia zmiana: Maja 16, 2011, 22:37:32 pm wysłana przez KKRT »

Ogur

• Gość
« Odpowiedź #904 dnia: Maja 16, 2011, 22:46:23 pm »
BTW soldier to najlatwiejsza klasa, wrzuc swoje party i ich skille na screenach.

Nie ma po co. Ja ich nie rozdzielałem. Komp to zrobił za mnie. Wiem, że to błąd i mści się to na mnie za każdym razem, gdy potrzeba technika z większym skillem niż obecnie ma u mnie Tali / Garrus.

szafa

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 64
« Odpowiedź #905 dnia: Czerwca 28, 2011, 13:13:09 pm »
Panowie, orientuje się ktoś czy Bioware ma zamiar wydać Mass Effect 2 wraz ze wszystkimi DLC? Coś ala GOTY edition.
Fryty tyty dotknij pyty

LukeSpidey

• J-23
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #906 dnia: Marca 30, 2012, 09:29:06 am »
Mass Effect przeszedłem dwa lata temu, a ostatnio zaplanowałem sobie przejście drugiej części i ocalenie wszystkich w misji samobójczej, bo słyszałem, że osoby, które mi zginęły mają niezłe motywy z finale trylogii. Coś mnie jednak skusiło, aby przejść wszystkie gry jedna za drugą i odświeżyć sobie ponownie wszystkie wątki itd. Zatem od wczoraj ponownie jadę Mass Effect i tym razem planuję bardziej zagłębić się w tą grę, niż za pierwszym razem w związku z tym moje pytanie dotyczące dwóch DLC z misjami, które są dostępne na XBL. Pierwszy to "Bring Down The Sky" za 80 MSP!!! oraz drugi "Pinnacle Station" za 400 MSP. Niestety na koncie mam obecnie 460 MSP więc nie stać mnie na zakup obu. Który z nich jest lepszy i oczywiście, czy w ogóle warto się w nie pakować?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #907 dnia: Marca 30, 2012, 13:43:47 pm »
Mass Effect przeszedłem dwa lata temu, a ostatnio zaplanowałem sobie przejście drugiej części i ocalenie wszystkich w misji samobójczej, bo słyszałem, że osoby, które mi zginęły mają niezłe motywy z finale trylogii. Coś mnie jednak skusiło, aby przejść wszystkie gry jedna za drugą i odświeżyć sobie ponownie wszystkie wątki itd. Zatem od wczoraj ponownie jadę Mass Effect i tym razem planuję bardziej zagłębić się w tą grę, niż za pierwszym razem w związku z tym moje pytanie dotyczące dwóch DLC z misjami, które są dostępne na XBL. Pierwszy to "Bring Down The Sky" za 80 MSP!!! oraz drugi "Pinnacle Station" za 400 MSP. Niestety na koncie mam obecnie 460 MSP więc nie stać mnie na zakup obu. Który z nich jest lepszy i oczywiście, czy w ogóle warto się w nie pakować?

W Pinnacle Station nie grałem, ale po tej recenzji na ślepo brałbym Bring Down The SKy, które było dużo ciekawsze fabularnie. Inna sprawa, że DLC do Mass Effect 1 nie mają takiego poziomu jak DLC do Mass Effect 2...

POK

• MIR
  • Reputacja: 171
« Odpowiedź #908 dnia: Marca 30, 2012, 15:38:33 pm »
Też w Pinnacle Station nie grałem, ale to podobno syf straszny, zrobiony na siłę przez inne studio, byleby zarobić parę groszy. Za to Bring Down The Sky mi się podobało. DLC starczy na około 2 godzinki, ale jest całkiem nieźle zrobione. Chciałem, aby właśnie tak wyglądały w ME2 niezbadane planety, na których można wylądować - niestety twórcy skupili się na liniowych korytarzach.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #909 dnia: Marca 30, 2012, 15:47:26 pm »
Do ME2 koniecznie Project Overlord.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #910 dnia: Marca 30, 2012, 15:54:14 pm »

Jak dla mnie wszystkie dodatki: Arrival, Lair Of The Shadowbroker i Project Overlord są nie do pominięcia. Wprowadzają bardzo dużo, a nawet wątki z tych dodatków pojawiają się w Mass Effect 3

LukeSpidey

• J-23
« Odpowiedź #911 dnia: Marca 30, 2012, 17:07:11 pm »
Zatem "Bring Down The Sky". Dzięki.

POK

• MIR
« Odpowiedź #912 dnia: Marca 30, 2012, 21:37:44 pm »

Jak dla mnie wszystkie dodatki: Arrival, Lair Of The Shadowbroker i Project Overlord są nie do pominięcia. Wprowadzają bardzo dużo, a nawet wątki z tych dodatków pojawiają się w Mass Effect 3
Szczególnie Shadowbokera warto sprawdzić. Zdecydowanie najlepsze DLC. Niestety nie działa z polską wersją gry. Ogólnie EA dała strasznie dupy jeśli o to chodzi.

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #913 dnia: Marca 30, 2012, 23:46:14 pm »
Na szczęście można to obejść kupująć angielską wersję, z którą na szczęście działają sejwy z polskiej - ja tak zrobiłem. Naprawdę warto sprawdzić te dlc.
Fryty tyty dotknij pyty

LukeSpidey

• J-23
« Odpowiedź #914 dnia: Marca 31, 2012, 09:59:07 am »
Odnośnie DLC z ME2 to za pierwszym razem jak grałem sprawdziłem właśnie "Lair of the Shadow Broker" oraz "Arrival". Teraz jak będę przechodził to dorzucę "Kasumi - Stolen Memory" i zapewne "Overlord" z tym, że nie jestem pewien, czy przypadkie tego ostatniego nie miał gratis za Cerberus Network, bo coś mi tytuł znajomy.

szafa

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #915 dnia: Marca 31, 2012, 11:12:27 am »
Gratis był Zaeed, overlord trzeba kupić :(
Fryty tyty dotknij pyty

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #916 dnia: Marca 31, 2012, 11:54:04 am »
Szczególnie Shadowbokera warto sprawdzić. Zdecydowanie najlepsze DLC. Niestety nie działa z polską wersją gry. Ogólnie EA dała strasznie dupy jeśli o to chodzi.
A Overlord przeszedłeś? Jeśli tak to dziwi mnie strasznie twoja opinia.

POK

• MIR
« Odpowiedź #917 dnia: Marca 31, 2012, 12:57:04 pm »
A Overlord przeszedłeś? Jeśli tak to dziwi mnie strasznie twoja opinia.
Przeszedłem wszystkie DLC do ME2. Overlord jest w moim odczuciu drugi w kolejności, ale do Shadowbrokera trochę mu jednak brakuje.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #918 dnia: Kwietnia 01, 2012, 11:15:39 am »
Przeszedłem wszystkie DLC do ME2. Overlord jest w moim odczuciu drugi w kolejności, ale do Shadowbrokera trochę mu jednak brakuje.

Zgadzam się. Overlord był trochę zabugowany (przynajmniej na PS3, choć słyszałem, że na Xboxie też lepiej nie jest). Rozpixelowane powierzchnie itp. No i nie ukrywam dla mnie wiało lekko monotonnością.

Natomiast Lair Of The Shadowbroker, był prawie jak osobna gra. Zwiedzaliśmy nowe miejsca które mają jakieś większe znaczenie dla świata Mass Effect, po przeczytaniu komiksu gra się w to jeszcze lepiej, widząc masę nawiązań.

Arrival natomiast, cóż był świetny moim zdaniem, nawet nie wiem czy nie lepszy od Overlord, ale wprowadził pewien zamęt fabularny...

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #919 dnia: Kwietnia 01, 2012, 11:33:11 am »
Mnie jakoś fabularnie Overlord urzekł i dla mnie jest zdecydowanie lepszy od LotSB.