Witajcie. Kieruję do was uprzejmie dwa pytania:
1. Może coś przegapiłem i jest sposób na szybkie pozbycie się problemu z siecią w PS3? Nie jest to kłopot bardzo uciążliwy, aczkolwiek zauważalny, a czasami wyprowadzający z równowagi. Przykładowo, połączenie zostaje przerwane w trakcie oczekiwania w "lobby" na wyścig w Wipeout HD, wstrzymanie pobierania darmowych dem/dodatków, nie powiodła się także raz aktualizacja K2. Próbowałem już oczywiście odnowić ustawienia sieci, wpisywać ręcznie jakieś DNSy z sieci. Wywala, a nie powinno, ponieważ w test connection jest wszystko jak najbardziej ok. Connected/passed/zajebiście. Połączenie przez Wi-fi, neo, WAG200G EU. Na dwóch laptopach i stacjonarce połączenie śmiga bezboleśnie do tego stopnia, że zapominam iż do dostępu do sieci jest potrzebne cokolwiek poza sprzętem, który może się z nią łączyć. Może macie sprawdzone jakieś środki zaradcze, bo na pewno sami zetknęliście się z tym problemem, a sposoby wujka Googlewskiego już pobieżnie przejrzałem. Komunikaty to zwykle: "Error occurred. You've been signed out from PSN", a raz "This is DNS problem". Literek i numerków nie odnotowuję, ale to raczej te standardowe. Właśnie ściągam demo Dante's Inferno i jak na razie prawie 90% i ładnie ściąga.
2. Bateria w padzie DS3. Czy można doładowywać, powinno się formatować przed pierwszym użyciem? Na początku grałem cały czas na kablu, potem odłączyłem, pad nie wyładował się całkowicie, ale postanowiłem go podładować. Czy takie operacje szkodzą jego żywotności?
Dzięki z góry za zainteresowanie.