Kabel jest scrossowany, ustawiałem ręcznie już tysiące DNSów na kompie i na konsoli i nic. Jak wstukam na kompie w uruchom 'cmd' i później w oknie 'ipconfig/all' to wyskakuje mi tylko jeden DNS. Jak połączę konsole kablem bezpośrednio z gniazdka od netu to zamiast DNS Error jest Timeout Error (to przez ograniczenie administratora w postaci autoryzacji i konieczności logowania do serwera).
Ciężka sprawa
Nie wiem co jeszcze można doradzić, gdybym ja miał taki problem to bym eliminował różne możliwości zaczynając od najmniejszych. Najpierw podłączyć jeszcze raz przez kompa, tak jak wcześniej i spingować ps3 z konsoli windowsa (cmd -> ping 192.168.0.?), jak odpowie to chociaż wiadomo, że jest poprawne połączenie pomiędzy kompem a ps3. Dalej włączyć przeglądarkę www ps3 i wpisać np. IP onetu 213.180.130.200, jeśli otworzy stronę to mamy tez połączenie z resztą świata, zostałaby sprawa właśnie DNS. Wtedy warto pogadać z adminem sieci, może chociaż na to coś poradzą.
Jak tysiące DNSów? Akademik powinien ci podać konkretny serwer/y DNS (nieważne czy jeden czy dwa) jakie masz sobie wpisać (i te wpisz wszędzie), jeśli komputer pobiera je automatycznie to na konsoli wpisz ten z ipconfig kompa.
Też mam net w konsoli udostępniony przez komputer i na konsoli mogę wszystko ustawić na automat lub wpisać samemu (DNS 192.168.0.1 lub te które podał mi ISP), za każdym razem działa. Nie mam pojęcia gdzie tu coś może nie działać, a mając na uwadze konieczność logowania przez putty na kompie to jakby miał tu pomóc router?