na przyszłość radziłbym UEFIE lepiej dobierać stadion na finał najważniejszych klubowych rozgrywek . Oglądając ten mecz miałem nieodparte wrażenie dopingu kibiców jak na treningu ;/
W większości finalow tak jest - ceny biletow sa tak wysokie, ze stać na nie tylko piknikow.. Nie mówiąc o dystansie do przejechania. No MU potwierdzilo ze jest aktualnie najlepsza druzyna klubowa na swiecie.. Fakt, bylo w tym troche szczescia, ale w przekroju calego sezonu, MU gralo zdecydowanie najpiekniejszy futbol ze wszystkich druzyn (moze nie zawsze w LM, ale w Premier League na pewno).
Co do Ronaldo, cóż, ciekawe jakbyście Wy, prześmiewcy (
), mieli wychodzic w KAŻDYM wyjazdowym/neutralnym meczu przy asyście gwizdów, każdy kontakt z piłką - gwizdy.. Ludzie go nienawidza za to, ze jako jeden z nielicznych gra dla kibica (paradoks?).
W karnych cos w nim pękło, ale jednak w meczu bramke strzelił (znowu głową), i nie mozna powiedziec ze spala sie w kazdym meczu. Zreszta karne to loteria, on chcial sie wyroznic (podobnie zreszta jak Terry ktory wyraznie chcial efektownie strzelic pod poprzeczke, jak Ronaldo bodajze w polfinale, kiedy tez nie trafil) - sam nie wiem czy nie trzeba było powtorzyc karnego, bo wyraznie zatrzymal sie przy jego wykonywaniu (nie wiem czy przepisy to precyzują). Po finale w 2005r skorygowano zasady zachowania bramkarza podczas rzutu karnego, moze to tez wezma pod uwage
A Drogba to burak - nalezalo mu sie (tym razem to on, a nie Vidić schodzil wczesniej z boiska
)