Autor Wątek: WarHawk  (Przeczytany 50586 razy)

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
Odp: WarHawk
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 17, 2007, 11:22:46 am »
Official Warkhawk Beta - Begins May 24th
Ciekawe czy tylko dla wybranych osob.

Cielo

• Proletariusz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 17, 2007, 11:48:03 am »
Ciekawe czy tylko dla wybranych osob.
Na http://www.us.playstation.com/Warhawk/ można się zapisywać i może akurat się trafi, niestety tylko US. Może wpisze swoje amerykańskie konto  :-D
I do not comprehend.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Maja 18, 2007, 21:51:27 pm »
Bardzo fajnie wygląda  :D Grafika bardzo dobra (oczywiscie nie to co Uncharted czy Ratchet ale pamietajmy ze to sieciowka) a takze wszelakie akcje bardzo miodnie wyglądaja. Dodatkowo dochodzi fakt ze Sony za granie nie wymaga abonamentu i powstaje świetny onlineowy shooterek  :o

Crow

• Towarzysz
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 18, 2007, 22:21:12 pm »
gra wygląda interesująco, chętne bym pograł z innym online no ale jak, skoro nie ma ps3 :P

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 18, 2007, 22:44:17 pm »
Bardzo fajnie wygląda  :D Grafika bardzo dobra (oczywiscie nie to co Uncharted czy Ratchet ale pamietajmy ze to sieciowka) a takze wszelakie akcje bardzo miodnie wyglądaja. Dodatkowo dochodzi fakt ze Sony za granie nie wymaga abonamentu i powstaje świetny onlineowy shooterek  :o

Jak na grę stricte online to grafa faktycznie niczego sobie, ba niebo, chmury wręcz powalają wykonaniem.

Filmiki oglądam z dużym zainteresowaniem stąd wnioskuję że Warahawk będzie wciągający shooterem.

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #46 dnia: Maja 19, 2007, 20:19:09 pm »
Taking Flight Gameplay
http://download.gametrailers.com/gt_vault/t_warhawk_gd07takingflight_gp_gt.wmv

Graficznie coraz lepiej, jest juz naprawda bardzo ładnie. Zupełnie nowa mapa ktora jest ogromna.

kostuhoss

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Maja 19, 2007, 23:29:50 pm »
tutaj sa zpisy na bete warhawka , podobno tylko dla usa ale warto sptobowac  http://www.us.playstation.com/Warhawk/
Opublikowane: Maj 19, 2007, 23:28:29
beta zekomo zaczyna sie 25 maja.

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #48 dnia: Maja 20, 2007, 19:17:04 pm »
Osoby ktore zamierzaja kupic WarHawka a nie maja jeszcze HS.

Warhawk With A Free Bluetooth Headset!!
WarHawk will be available to download, or you can buy it on Blu-ray. And if you buy it on Blu-ray, you get a free Bluetooth headset with it. Sorted.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #49 dnia: Maja 20, 2007, 21:03:01 pm »
Skoro gra kosztować będzie 60$, headset to według mnie świetny pomysł

zzz

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: Maja 21, 2007, 01:49:05 am »
Osoby ktore zamierzaja kupic WarHawka a nie maja jeszcze HS.

Warhawk With A Free Bluetooth Headset!!
WarHawk will be available to download, or you can buy it on Blu-ray. And if you buy it on Blu-ray, you get a free Bluetooth headset with it. Sorted.
nice one 8-)

Cielo

• Proletariusz
« Odpowiedź #51 dnia: Maja 26, 2007, 00:45:53 am »
Wchodzę sobie na amerykański sklep, żeby sprawdzić czy jakiś ciekawych trailerków czasem nie wrzucili a tu sie Beta Warhawka do mnie uśmiecha :cool:
I do not comprehend.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #52 dnia: Maja 26, 2007, 08:19:57 am »

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #53 dnia: Maja 26, 2007, 13:13:52 pm »
Wchodzę sobie na amerykański sklep, żeby sprawdzić czy jakiś ciekawych trailerków czasem nie wrzucili a tu sie Beta Warhawka do mnie uśmiecha :cool:
No to czekamy na wrazenia :)

PS. Na forum PSXE juz dwie osoby graja w bete.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #54 dnia: Maja 26, 2007, 18:57:05 pm »
Warhawk na Gamestop.com za 39.99$
http://www.gamestop.com/product.asp?product%5Fid=270001
Kurde, tanio

Cielo

• Proletariusz
« Odpowiedź #55 dnia: Maja 29, 2007, 21:26:31 pm »
No to czekamy na wrazenia :)

PS. Na forum PSXE juz dwie osoby graja w bete.
Wrażenia ogólnie bardzo dobre 8) mogę odpowiedzieć na jakieś konkretne pytania jak ktoś jest zainteresowany, bo za dużo by pisać o wszystkim.
I do not comprehend.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Maja 29, 2007, 21:28:39 pm »
mogę odpowiedzieć na jakieś konkretne pytania jak ktoś jest zainteresowany, bo za dużo by pisać o wszystkim
Ok to ja mam dwa pytania :)
1. Zdazaja sie puste obszary i dluzsze chwile w ktorych nic sie nie dzieje?
2. Jak oceniasz sterowanie (glownie celowanie)?
;)

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #57 dnia: Maja 29, 2007, 21:29:30 pm »
Ile jednocześnie jest tych odrzutowców na mapie i jakie są rodzaje pojazdów? Często występują lagi?

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Maja 29, 2007, 21:49:40 pm »
Czy woda niebo i chmury wyglądają tak wy....ście dobrze jak w filmikach. ?

Jak sprawdza się sterowanie oraz celowanie i w ogóle czy gra wciąga ?

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #59 dnia: Maja 30, 2007, 17:49:22 pm »
To jak będzie z tymi odpowiedziami nt. Warhawk? Strasznie jestem ciekaw jak to wszystko się prezentuje

Cielo

• Proletariusz
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 30, 2007, 20:50:56 pm »
To jak będzie z tymi odpowiedziami nt. Warhawk? Strasznie jestem ciekaw jak to wszystko się prezentuje
Już sie robi ;)

Zatem poklei:
1) Zależy od wielkości planszy i ilości ludu jaka gra ale to wiadomo. Niektóre plansze są gigantyczne i trudno żeby wszędzie coś się działo. Nie zmienia to faktu, że już 4 na 4 na sporej planszy cały czas jest co robić, nawet jeśli siedzi się w jednym miejscu z uzbrojeniem (gdzie mamy bazooki, snajperki, miny, działa przeciwlotnicze) można mieć kupę zabawy (i satysfakcji ze skutecznego bronienia swojego posterunku przed wszelkimi próbami ataku :-D). Czasem nawet dobrze, że są takie spokojne momenty gdzie biegnie sie w pustych, zniszczonych tu i ówdzie miasteczkach szukając broni/środku transportu, a gdy wyjdzie się na obszar z większą panoramą widać jakieś czołgi/jeepy jeżdżące w oddali, warhawki w powietrzu, rakiety z dział, wybuchy, fajny klimacik. A na małych planszach z 20-30 osobami to jest niezła jazda :grin:.

2) Hmm w sterowaniu nie ma sie za bardzo do czego przyczepić, no może brakuje mi czasem jakiegoś, chociaż by krótkiego, sprintu. Na piechtę jest prosto, biegamy skaczemy, ogólnie duży plus za swobodę ruchu, praktycznie zawsze przeszkody, które wydają się możliwe do pokonania takie są (murki wyższe i niższe itp.), wszędzie są porozmieszczane drabinki dające dostęp do wieżyczek, lądowisk warhawków położonych wyżej, dachów itp.
Celowanie, jest dziwne z początku, trudno się przyzwyczaić (tak żeby celować w miarę bezbłędnie) ale to raczej plus tej gry - ma się większe szanse na przeżycie potyczki jeden na jeden, z resztą zależy też od broni. Standardowo zaczynamy z pistoletem (i nożem), a najczęściej pojawiającą się na planszy bronią (masowo) jest karabin (najczęściej w parze z paczuszką granatów) i to właśnie celne strzelanie z tych borni jest dosyć trudne do opanowania (chyba że tylko ja tak mam).
W powietrzu jest odrobinę inaczej. Sterowanie jest trochę skomplikowane (ciągle mam problemy z płynnym przechodzeniem z zawisu do lotu :(), ale czuć że ma się nad tym pełną kontrolę. Celowanie. Na warhawki i większe cele jak działa naziemne mamy namierzenie (rakiet i karabinku jeśli cel jest w określonym polu wokół celownika). Jeśli chodzi o ludzi i szybkie jeepy to jest trudniej z uwagi, że skubaństwa są małe i szybkie, trzeba strzelać najlepiej z bliska w trybie "helikoptera" (ryzykowne) do tego trzeba ruszać całym warhawkiem. Nie jest to oczywiście minus. Tu też jest miejsce do popisu dla czujników ruchu. W warhawku nie ma, tak, jak chociażby w Motorstorm, że albo czujnik ruchu albo gałki. Tutaj jest to jakby trzecia gałka, dzięki której mamy możliwość ruszania zarówno samym warhawkiem jak i tylko celownikiem. Dlatego uważam, że tym razem opanowanie tego dodatkowego sterowania będzie sporym atutem, niż tylko dodatkiem do gry.
A jeśli chodzi o wyważenie sprzętów to IMO jest wszystko idealnie. W sensie, że jedna rzecz może mieć przewagę nad inną ale nigdy nie jest tak ,że nie ma się kompletnie szans. Spokojnie można nawet rozwalić faceta w Warchawku walącego z rakiet i karabinku gdy jesteśmy na piechtę i mamy tylko karabin ;) satysfakcja gwarantowana.

Ile jest tych odrzutowców. Wystarczająco ;) od 10 na małych do, ponad 30 na większych (na jednej planszy są takie dwa samotnie stojące wieżowce z lądowiskami po bokach ,gdzie pojawia się łącznie po 11 warhawków na każdym, do tego po kilka przy bazach daje napewno ponad 30). Oprócz tego mnóstwo jeepów, czołgów, dział przeciwlotniczych (dwa rodzaje) stacjonarnych karabinów maszynowych.
Na początku sprzęt i broń jest tylko w okolicach baz ale na planszach są punkty, które zdobywa się jako miejsca respawnowania i po przypisaniu tego punktu do danej drużyny pojawia się tam całe uzbrojenie (oczywiście tonie dotyczmy DM).
LLagów o dziwo, nie ma zbyt dużo. Sam jestem zaskoczony, a to bardzo dobrze bo pomijając wszelkiego rodzaju strzelanie często jest też fizyczny kontakt z przeciwnikiem - przejeżdżanie ludzi pojazdami, miażdżenie, wywracanie jeepów warhawkiem, spychanie na boki.

Chmurki i woda. Wyglądają tak jak na trailerach, bo czemuż miały by inaczej wyglądać, woda, fakt ładna jest ale chmury to już kwestia gustu. Są dobre i świetnie się prezentują z bliższych odległości i np. przy świetle słońca ale z daleka wyglądają jakoś tak, samotnie. To tylko takie obłoczki, brak tu większych bardziej masywnych chmur (na poziome gry bo w tle wyżej są). Nie jest to takie ważne (jak sprite'owe krzaczki w MS), ogólnie pasują do, nieco kreskówkowego stylu Warhawka.
Grafa ogólnie, jak napisałem wcześniej, jest świetna biorąc pod uwagę skale, ilość obiektów i splita nawet dla 4 osób na jednej konsoli. Takowego nie testowałem (ale widać ludzi z tym samym nickiem ale numerkami 1,2,3,4 przy nicku) bo ciągle posiadam tylko jednego pada. Dla jednej osoby zwolnień animacji nie uświadczyłem (nawet jednego).

O sterowaniu itp już było, a czy wciąga, ba. Klimat jest, dużo okazji do kooperacji z innymi w teamie (EDIT: tu jeszcze dodam, że w jeepie zabiorą się razem 3 osoby, w czołgu ktoś drugi może siedzieć na włazie i wspierać ogniem z np. karabinu i w warhawku też mamy miejsce dla jednego pasażera - osobiście myślałem, że tylko jeep daje taką możliwość wiec o tym wspominam), różnorodność rozgrywki, cholernie przyjemne latanie w warharku (świetne sterowne, piruety i te dwa tryby lotu i zawis w powietrzu, takie to ogólnie fajne), sporo rzeczy do wymasterowania i mnóstwo klimatycznych akcji podczas gry. Wciąga jak cholera. Jak dla mnie gra stworzona do CTF, mimo, że np. w Resistance nie przepadam za tym trybem to tutaj praktycznie 85% rozgrywanych przeze mnie gier to CTF (najrzadziej DM).

Heh i tak wyszło wypracowanie... a kurde chciałem krótko i treściwie...
« Ostatnia zmiana: Maja 30, 2007, 21:56:33 pm wysłana przez Cielo »
I do not comprehend.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Maja 30, 2007, 20:57:06 pm »
Wielkie dzięki :) Niezle przyblizyles nam rozgrywkę. Ja osobiście musze dodac ze Warhawk to będzie chyba jedna z pierwszych, zakupionych przeze mnie gier na PS3 :)

Supersonic

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Maja 30, 2007, 21:40:02 pm »
Umiesz zachęcić do gry. :) Dzięki za odpowiedzi

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #63 dnia: Maja 31, 2007, 08:25:18 am »
Wielkie dzięki za szczegółową prezentację gry ;)
Opublikowane: Maj 31, 2007, 08:21:58
Warhawk Supports Up-Scaling to 1080i
http://www.imagedump.com/index.cgi?pick=get&tp=502870

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #64 dnia: Maja 31, 2007, 10:00:48 am »
Cielo thx za mini recke.
Ja juz kase mam odłożoną :)

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #65 dnia: Maja 31, 2007, 12:01:25 pm »
Cielo utwierdziłeś mnie w przekonaniu że ta gra to będzie totalny killer na online! Z miejsca biorę ten tytuł. Szkoda tylko że w pudełku będzie Headset przez co zwiększy się cena bo ja już mam HS.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Maja 31, 2007, 15:04:15 pm »
Możesz online zakpupić.

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #67 dnia: Maja 31, 2007, 21:45:05 pm »
Możesz online zakpupić.

Nie mam karty a Polski PStore jak narazie nie istnieje. Będę zmuszony kupić wersje z headset'em co mi się nie uśmiecha. Najwyżej opchne komuś ten HS.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #68 dnia: Maja 31, 2007, 21:56:55 pm »
Możesz online zakpupić.

Nie mam karty a Polski PStore jak narazie nie istnieje. Będę zmuszony kupić wersje z headset'em co mi się nie uśmiecha. Najwyżej opchne komuś ten HS.

Da się i bez karty i bez polskiego PS Store.

http://www.kikoo.pl/artykuly/108-1/Sposób-na-zakupy-w-PS-Store/

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 03, 2007, 19:35:19 pm »
  Warhawk BETA - recenzja
http://www.ps3site.pl/ps3/warhawk-beta-recenzja-t2345.0.html
Opublikowane: Czerwiec 01, 2007, 10:09:13
"Warhawk more fun then Halo 3 beta"
find it to be both more complete and far more fun to play than the current Halo 3 beta test, which bodes well for the final version of the game to be released later this year.
http://www.firingsquad.com/games/warhawk_preview/

marcinps2

• Towarzysz
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 03, 2007, 20:34:05 pm »
Mam bete tej gry. Bardzo ładna grafika, woda szczególnie. Sterowanie wypas można ustawić czułość (czego brakowało w Motorstormie).
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2007, 20:39:37 pm wysłana przez marcinps2 »

Emiel

• Towarzysz
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 03, 2007, 20:59:01 pm »
Marcin grafika jest przeciętna. Woda może i ładna, ale to w każdej grze na PS3. Zawodzą na przykład chmury czy też postacie. Poza tym ciągłe freezy też bolą i na pewno nie jest to większy fun niż Halo 3 Beta. Tylko ostatni fanboj mógłby tak napisać :P.

Nie zrozumcie mnie źle grafika jest czysta i przejrzysta, ale nic poza tym. Nie zachwyca, ale też jakoś nie przeszkadza. Niektóre elementy są dopracowane np. zachód słońca, ale już promienie w innej planszy wyglądają brzydko. Fajnie się gra, ale na pewno nie jest to gra, która byłaby warta całego BD.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2007, 21:02:22 pm wysłana przez Emiel »

Cielo

• Proletariusz
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 03, 2007, 21:48:31 pm »
find it to be both more complete and far more fun to play than the current Halo 3 beta test, which bodes well for the final version of the game to be released later this year.
No nie wiem czy fajniej przez te freezy... czasem mam wrażenie, że w tej becie jest specjalny algorytm, który wyszukuje najbardziej odpowiedni moment, w którym zfreezuje grę ;)

Nie zrozumcie mnie źle grafika jest czysta i przejrzysta, ale nic poza tym. Nie zachwyca, ale też jakoś nie przeszkadza. Niektóre elementy są dopracowane np. zachód słońca, ale już promienie w innej planszy wyglądają brzydko. Fajnie się gra, ale na pewno nie jest to gra, która byłaby warta całego BD.
Ja Cię nie rozumiem :) W ten sam sposób wiele osób mówi o grafie w Motorstorm, a oczywiście w ocenie pomija się fakt tego co mamy na ekranie. Żeby postacie zawodziły :shock: i nazywać to przeciętnym.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2007, 21:52:25 pm wysłana przez Cielo »
I do not comprehend.

marcinps2

• Towarzysz
« Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 03, 2007, 22:54:52 pm »
2 zwiechy w ciągu godziny. Dużo nieudanych prób połaczenia. Mam neta 512/512kbps czyli około 70kb/s. Nie możliwośc połaczenia się z kolegą z listy (same nieudane pruby).

Cielo dobrze mówisz. Strzeliłem do swojego zwiecha...coś w tym jest  :lol:

Cielo

• Proletariusz
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 04, 2007, 15:15:57 pm »
2 zwiechy w ciągu godziny. Dużo nieudanych prób połaczenia. Mam neta 512/512kbps czyli około 70kb/s. Nie możliwośc połaczenia się z kolegą z listy (same nieudane pruby).

Cielo dobrze mówisz. Strzeliłem do swojego zwiecha...coś w tym jest  :lol:
To grałeś po tym jak mi wysłałeś invite'a? Bo w buddy list Warhawka jak sprawdzałem co jakiś czas, ciągle miałeś u mnie status "Home site" czy jakiś taki. Może lista jeszcze nie działa w becie.

Heh ja skradam się raz, do gościa błogo strzelającego sobie z CKMa przed bunkrem, już wyciągam nóż, już mam go ciachnąć i zawieszka..... :sad: pomijając wszelkie freezy na parę sekund przed końcem meczyku, który się wygrywa. W takich sytuacjach wiem, że ta gra to robi specjalnie ;)

Cytat: INCOGNITO
To All BETA Testers:

We have been working on the stability issues that you all are experiencing and fixing it is of critical importance to the us!

As you all know, firmware 1.8 was released *right* before our BETA went live and, as you all can imagine, we did not have time to test the Public BETA with that version of the firmware. We had been testing it internally with version 1.7 and we were really happy with the stability -- occasional crashes but for the most part damn stable with servers running for days straight! -- certainly not the crash frequency that you all are experiencing

So...I would like to ask all of you to help us tonight with a coordinated test:

As you may have read here on the Warhawk BETA forums, some people have experienced more stable games when they disable the new media sharing feature of firmware 1.8. This can be done by going to the XMB under Settings --> Network Settings --> Media Server Connection --> Disable.

The team and I would like to request that as many of you as possible make this change tonight, play, and then report back in the morning about what you experienced. Was it better? Worse? Did your PS3 transform into a robot and destroy your apartment (anything is possible). If so, please take pictures of the robot and post them to the forums!

The more people that can help with this test the better!

If you are hosting a server tonight with this disabled, please start your server name with "MSC_off" so we and other players know if your server has the media server connection disabled.

I'll be running a server tonight with firmware version 1.7 so keep an eye out for a server named "FW_17_INCOGNITO_DEV".

Again, we would like to apologize for the annoying crashes and thanks to all of your help, we'll get these issues resolved. I've said this before but I'll say it again, this is a true public BETA -- not a game demo that we just call a BETA because BETAs are all the rage

Thank you all -- Good Luck Tonight!

-dylan
Czyli wyjaśniło się, skąd ta niestabilność. Skubańce mają poczucie humoru :lol:
I do not comprehend.

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 19, 2007, 16:05:10 pm »

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 19, 2007, 17:27:42 pm »
Cena oczywiście na PSS ;)

Youn

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 19, 2007, 19:48:02 pm »
Ja wiem czy 20$ to only 20$?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2007, 19:54:00 pm wysłana przez Youn »

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 19, 2007, 20:11:13 pm »
Ja i tak zdecyduje sie na "normalna" wersje (czyli pudełka + płyta BR :) )
Do gry ma byc dodawany headset ktorego jeszcze nie mam ;P

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 23, 2007, 09:22:48 am »
PS3 Warhawk Disc Version Details
http://www.gamestooge.com/2007/06/22/ps3-warhawk-disc-version-details/
Będzie headset - Jabra BT125 Bluetooth Headset (w/USB cable)

Pudełko: